Токму така, пишуваше дека 15 год. момче било претепано на автобуската кај Рекорд околу полноќ од страна на неколкумина млади момчиња, но никаде не прочитав дека напаѓачите биле Албанци, можеби и тие биле Македонци што има тука чудно, меѓусебни тепачки се случуваат и помеѓу самите Албанци, како и помеѓу самите Македонци !
Б.Т.В. што мајка барал млад тинејџер од петнаесетина години во тој период од ноќта таму и тоа сам, како прво сам не е безбедно ноќно време да се движиш надвор, како второ малолетник е, како трето дали има родители или нема !
Еве и јас сум млад човек ОК не сум тинејџер, одамна ги поминав тие години, сега бркам 26ка уште малце и веќе неколку години одбегнувам да шетам ноќно време сам, во друштво може, но сам никако, дури ни во моја населба и не е точно дека исклучиво само Албанците напаѓаат, можеш ни крив ни должен да изедеш ќутек и да бидеш насилно ограбен и од Македонци, Роми, Бошњаци и сл.
Така да во тие доцни часови од ноќта или домче или само во машка група(2+членови), сам никако !