Медицински и стоматолошки факултет

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Некој нешто да каже за промоција на здравје и воспитание??!!!! -.-

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
Ако не добијам потпис од мед.хемија и биохемија, кои предмети ќе можам да ги слушам и полагам во втора година ?
На стоматологија сум.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Слабо некако оваа тема, а?

Јас погоре прашав нешто, не добив одговор, ама нвм. Сега имам друго прашање.

КОГА НИ ПОЧНУВА ЗИМСКИОТ РАСПУСТ НА НАС СТОМАТОЛОЗИТЕ (уствари дали воопшто го има?) :D
Асистенката по анатомија што ни беше не слушна како правиме муабет за зимски распуст, се сврти и ни рече - Зимски распуст? , Каков зимски распуст, па вие сте студенти немате зимски распуст, земете учете таму дур имате време, за распуст ќе се прашаме после 5 год.
И што е најважно така и испадна, баш како што рече она.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Ај студенти по медицина кажете нешто за факултетов?Матурант сум годинава па размислувам за медицина....

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Ај студенти по медицина кажете нешто за факултетов?Матурант сум годинава па размислувам за медицина....

Ќе си загрееш столче.......
кој ќе ти каже дека Анатомија е најтежок ќе те излаже :)))
Најтешки се Патологија и физиологија :))
Има секакви

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Ќе си загрееш столче.......
кој ќе ти каже дека Анатомија е најтежок ќе те излаже :)))
Најтешки се Патологија и физиологија :))
Има секакви
имунологија да не го заборави? :) ова е врвот

Член од
26 март 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Сакам да прашам нешто ако може некој да ми одговори ако е запознаен. Во Скопје на универзитетот Кирил и Методи, на стомалошкиот факултет, дали смерот стручен забен техничар е виша школа или факултет.Знам дека е 3 години и дали после положените испити од 3те години може да продолжиш како на постдипломски или сл ? Ве молам ако некој е запознаен да ми одговори...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сакам да прашам нешто ако може некој да ми одговори ако е запознаен. Во Скопје на универзитетот Кирил и Методи, на стомалошкиот факултет, дали смерот стручен забен техничар е виша школа или факултет.Знам дека е 3 години и дали после положените испити од 3те години може да продолжиш како на постдипломски или сл ? Ве молам ако некој е запознаен да ми одговори...
Колку што знам се рачуна ко факултет, ама сеа незнам на какви постдипломски мислиш со тоа да продолжиш? Ако мислиш на специјализациите ко доктор на стоматологија шо мојш да ги запишиш секако дека не можиш. Какви постдипломски сакаш?

Член од
26 март 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Колку што знам се рачуна ко факултет, ама сеа незнам на какви постдипломски мислиш со тоа да продолжиш? Ако мислиш на специјализациите ко доктор на стоматологија шо мојш да ги запишиш секако дека не можиш. Какви постдипломски сакаш?
Па незнам не сум запознаена, знам дека ортодонција е специјализација после завршен доктор по стоматологија.Имам информации дека после дипломирањето за забен техничар, може да продолжив само 6 месеци..

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па незнам не сум запознаена, знам дека ортодонција е специјализација после завршен доктор по стоматологија.Имам информации дека после дипломирањето за забен техничар, може да продолжив само 6 месеци..
Ортодонција, Орална Хирургија, Детска стоматологија, Еднодоцнија дентална, Протетика , сите тие се специјализации за доктор после 5 години факултет. Со забен техничар не можиш на такви да одиш, можно е да може да одиш на нешто друго 6 месеци ко што рече, не сум запознаен баш најдобро, ама на овие погоре нема шанси.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
@Dr.Chase, мислам дека мислеше дали може да продолжи на стоматологија.

Мислам дека се смета за факултет, ама не е баш факултет :D Добиваш звање "стручен забен техничар".
Јас сум сега прва година на стоматологија и има со мене колега што завршил стручно, сега почнува одново, така да неможеш да продолжиш на стоматологија (ако мислеше на тоа со постдипломски). Ако мислеше на специјализација, тоа па ич :D

Тоа стручното ти е заебанција бе, ништо не учат, по 50 странички им дават како да се каже дека учат нешто...
Ако си "ученичка" и си финансиски спремна, запиши се на стоматологија, заврши го, а после на специјализација Протетика.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ако си забен техничар со средно и ти иде работата, ти фаќа раката не е заебанција вишата за забни техничари, ама ако си од гимназија не губи за џабе време. Ем нема да научиш за три години, особено ако не ти фаќа раката таква работа (талент). Ако мислиш дека можиш да успееш ОК е тоа, можеш и сам да отвориш забна техника после.

Kajgana Shop

На врв Bottom