Златна моја Луција, навистина ми е под ниво и не прифаќам психоанализа од личност која сеуште не си ја знае сексуалната ориентација. Со извинување.
Јас душо, убаво реков, ти не прочита убаво.
Ако мојата ќерка има 15 години, таа, според сите закони, не одговара за своите постапки, јас одговарам за неа. Ако мојата ќерка, забремени на 15, и роди на 16, нема да има старателство над тоа дете, освен ако јас не се согласам да има. Дали ти е тоа јасно?
Законот 15 годишниот човек не го третира како возрасен и способен сам да донесува одлуки. Со тоа што сум ја родила неа и нејзините браќа/сестри јас сум завршила со процесот на прокреативност, не ми требаат и не сакам уште деца.
Мој совет ќе биде да абортира, но не можам да ја присилам. Т.Е. можам, но нема.
Да се биде мајка, не значи само да се роди, расчисти си го тоа. Едно знам дека нема да и дозволам, а тоа е да роди и да го даде детето во дом.
Ако смета дека е способна да биде мајка, нека и е со среќа. Јас нема да бидам мајка на нејзиното дете. Ако смета дека не е способна да биде мајка и дека јас треба да бидам и на неа, и на нејзиното дете старател, од мене нема да најде одобрување.
Добрата мајка, душо, не им ги исполнува сите желби на своите деца. Добрата мајка ги воспитува своите деца. Ако јас сум ја воспитала така да биде морален трол, заслужувам камшик. Ама нема да ја воспитам така, со што, автоматски, твојата претпоставка паѓа во вода. И никогаш во пракса, не сум сретнала бремена 15 годишна девојка која сака да роди. Сите до една, ги присилеле да родат.
А јас моето дете нема на ништо да си го присилувам, само ќе му поставам услови.
Како на пример - сакаш да добиеш кола за матура? Прекрасно, положи ја матурата и запиши факултет, ќе ја добиеш. Не сакаш да студираш? Оди најди си работа и плаќај пола сметки, заработи си за кола. Сакаш дете? Оди најди си работа и издржувај го. As simple as it is.
Мојот ограничен мозок, драга, добро ги перцепира работите околу него, и добро знае што сака.
Во најмала рака, и да имам помалку секс, барем знам со кој пол го имам и сакам да го имам.
И тоа е повеќе, од тебе
--- надополнето: 26 март 2012 во 02:00 ---