Б‘лгарски език :)

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
бугарска изворна песна :facepalm:

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
^^ Мислам дека оваа поубаво звучи: :P

Аз с'м Татарче

Аз с'м Татарче и ж'лта
мајка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мојта родина е мила.

Аз с'м Татарче. Обичам
наште планини зелени,
Татарин да се наричам -
п'рва радост е за мене.

Аз с'м Татарче свободно,
в крај свободен аз живеја,
всичко Татарско и родно
лЈубја, тача и милеја.

Аз с'м Татарче и расна
в дни велики, в славно време,
син с'м на земја прекрасна,
син с'м на ж'лто племе.
Сигурно мајка ти е ж'лта или скоро ке пож'лтее!
Поради такви кьопеци и хејт'ри као тебе страда Македонија.
Малко са, но и една лажица отрова отрува цел казан.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
505
Поени од реакции
288
ујо - куре :)

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Jас имам еден колега во университетот македонец. Кога сборува македонски се разбиваме от смех. Стварно нема поглуп и смешно звучашт jазик от македонскиа. Ова е некаква мешавина помегу српски и бугарски али сите думи са стварно многу смешни и глупави. Много сум се смеjал на Дага коjа на македонски е виножито :pos:Вино ли или жито ? А пак кога чух хулахопки ву звучи како некаква акробатска дисциплина. А несоумнено наjсмешно ми е путер от кикиритки. :tapp:По смешен jазик не сум слушал при това овоj jазик ползува много бугарски думи како убав коjа е една от наjстарите прабугарски думи.Да се знае дека кога слушаме македонски се заливаме от смев. Питал сам и другари от чужбина коj сашто се заливат от смех кога чуjат македонски.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Jас имам еден колега во университетот македонец. Кога сборува македонски се разбиваме от смех. Стварно нема поглуп и смешно звучашт jазик от македонскиа. Ова е некаква мешавина помегу српски и бугарски али сите думи са стварно многу смешни и глупави. Много сум се смеjал на Дага коjа на македонски е виножито :pos:Вино ли или жито ? А пак кога чух хулахопки ву звучи како некаква акробатска дисциплина. А несоумнено наjсмешно ми е путер от кикиритки. :tapp:По смешен jазик не сум слушал при това овоj jазик ползува много бугарски думи како убав коjа е една от наjстарите прабугарски думи.Да се знае дека кога слушаме македонски се заливаме от смев. Питал сам и другари от чужбина коj сашто се заливат от смех кога чуjат македонски.
какво е путер от кикиритки ?

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
хулахопки или чорапогашти :cautious: , незнам баш што е посмешно :sneaky:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Бугаров се смеел на Македонскиот јазик ха!
Вашиов за јазик ли го сметате бе? Најселски јазик на свет што цел свет ги ремети, он се смеел :pos::pos: Абе бугарче ако не ти го напраи денот нема коj.
Почерпи нешто им е најомилена изрека леплив газ имаат.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Па слушал сам секакви jазици и посмешен от македонскиот немам. Сега не е лага. Факт е. И еден колега српче сушто го кажува ова.:pos:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Искам да ти го натискам бе :icon_mrgr:

Вие со бугарскиов јазик да идете на натпревар за најглуп јазик 2 место ќе освоите... За прво сте глупи :pos:
--- надополнето: 25 март 2012 во 19:46 ---
+ најсмешни и најглупи имиња...Пламен, Аспарух...:tapp:

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Вие со бугарскиов јазик да идете на натпревар за најглуп јазик 2 место ќе освоите... За прво сте глупи
Па може али македонскиот дефинитивно ке освои титулата зашто стварно нема поглуп jазик от вашата мешавина. :icon_lol::tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па може али македонскиот дефинитивно ке освои титулата зашто стварно нема поглуп jазик от вашата мешавина. :icon_lol::tapp:
Има бе, бугарскиот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па слушал сам секакви jазици и посмешен от македонскиот немам. Сега не е лага. Факт е. И еден колега српче сушто го кажува ова.:pos:
И јас сум слушала секакви јазици, без кокуренција сте, знаеш што значи тоа? Ве слуша човек и иде на шоља три саати, ушни тапанчиња прскаат, чирот на желудник проработува и слични ефекти на човечкиот организам. Баш со Србите сме ве коментирале кога веќе ги спомена, вели почерпи ли во блгариа едно каФе, викам ги почерпив оти се многу шасливи вика и јас да им ја почерпам овај нали :D

Kajgana Shop

На врв Bottom