Lana Del Rey

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
Мене девојкава ми е:
„Сакам да сум Бјорк... ама и Кејти Пери...
Wikipedia напиша:
Elizabeth Woolridge Grant[5] (born June 21, 1986), better known by her stage name Lana Del Rey, is an American singer and songwriter. She has been described as a "self-styled gangsta Nancy Sinatra",[6] and cites Britney Spears,[7][8][9] Elvis Presley and Kurt Cobain amongst her musical influences

Не бе, сестро, само Бритни ти е влијание.

Најдов едно ептен заразно песниче од Лана кое за чудо го нема на нејзиниов албум Born to die.

You can be the boss ми е една од најсензуалните песни што се излезени во последно време. Кога ја чув прв пат, само таа песна ја слушав три дена, дури и рингтон ми беше. Ептен е добра.

И оваа песна ми се допаѓа, заразна е...

:pipi:

Оваа Лана и нејзината музика се премногу заразни.

2 дена не можам да престанам да ја слушам Born to die и веќе си ја прогласив за најубава песна што сум ја слушнал. Песната е толку чудна,мистериозна,конкретна и искрена што немам зборови да опишам што чувствувам кога ја слушам.

И го симнав цел албум и сите песни ми се допаѓаат.
Лана е супер,а начинот на кој пее е да помислиш дека тебе лично ти се обраќа.

Колку само фалеше ваква личност во музикава,преку К. од неписмени цигани и циганки,преку К. од Адел и нејзиното цмиздрење.

Lana is the real deal.

Оваа Лана и нејзината музика се премногу заразни.

2 дена не можам да престанам да ја слушам Born to die и веќе си ја прогласив за најубава песна што сум ја слушнал. Песната е толку чудна,мистериозна,конкретна и искрена што немам зборови да опишам што чувствувам кога ја слушам.

И го симнав цел албум и сите песни ми се допаѓаат.
Лана е супер,а начинот на кој пее е да помислиш дека тебе лично ти се обраќа.

Колку само фалеше ваква личност во музикава,преку К. од неписмени цигани и циганки,преку К. од Адел и нејзиното цмиздрење.

Lana is the real deal.

:cuc:;)

Ко што гледам моменталниот кич што беше, значи поп музика изумира, сега на ред се изретардирани пејачи/бендови, буквално кажано, и плус онаква музика како Адел и оваа новата Лана дел Реј.
И една слика - 1000 зборови.
7949357bf6df47c.jpg

Само што сфатив дека почетокот на Born To Die ми е премноогу сличен на почетокот на Russian Roulette од Rihanna o_O И натаму во текот на песната ми има некој нишка на сличност. :confused: The amount of pop music in my head is too damn high!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom