- Член од
- 24 јули 2008
- Мислења
- 285
- Поени од реакции
- 5
someone?рам DDR2 1gb 667- 400 den.
заинтересирани ПП
someone?рам DDR2 1gb 667- 400 den.
заинтересирани ПП
Надополнување:Останаа уште следниве компоненти:
HDD 80Bg Maxtor 7200rpm ide = 800 денари
Intel Celeron D 320 2.4 Ghz 478 Socket = 400 денари
Грфичка картица Ati radeon rx 9200 se AGP слот = 800 денари
Што ќар со механичката?Logitech G15 v2 . Почетна цена: 3000ден. Исправна е, ја продавам бидејки планирам да земам механичка.
Викам за тебе, зашто сакаш ваква, знам што е механичка.
Јас веќе 2 години ја користам A4Tech X7 G600, ја купив некои 600-700 денари, не пропушта вода, нема GHOSTING, не ми е “излижано“ ниту едно копче, од рапава пластика се направени, не се мазни (гејмер сум, а и работам на неа), не пропушта вода, има тег за да е потешка, да не се лизга по биро, има подесување на response time на копчињата, можеш да менуваш CTRL со CAPS LOCK или да го исклучиш Windows копчето..... и главните копчиња (W,A,S,D и СТРЕЛКИТЕ) се гумирани (имаш опција и стандардни да си ставиш, доаѓаат како резерва.Значи вака: Оваа што ја имам врши работа и е квалитетна, не се изгребени/излупени копчињата и слично.. Но не ми треба ваква “ накитена “ тастатура, затоа сакам и да ја продадам.. не ми требаат ни пола од работите кои ги има оваа мојава ( тоа што свети, екранчето, макро копчињата и остали ситници ). А сакам да си земам проста тастатура која ќе ми трае повеќе од 3-4 месеца.. ( на обичните тастатури кои немаат ласерки гравирани копчиња по некое време може да се забележи подзабришување на некој од најчесто употебуваните копчиња, односно : а, и, о, е, и слично, потоа спејс, ентер итн ( w,a,s,d кај “гејмерите“ ) а по одредено време скоро на сите тастатури копчињата им стануваат како полирани ). Е сега: нејкам да фрлам по 500/1000 денари секои 3 месеца за тастатури, поарно ќе си земам една од 4000, но ќе знам дека ќе ми трае и за наредниот компјутер и понаредниот, значи како по-трајна инвестиција ( како напојување, монитор и сл.. купе се еднаш и ти трае ). Штом знаеш што е механичка тастатура - ги знаеш и предностите на истата
Значи вака: Оваа што ја имам врши работа и е квалитетна, не се изгребени/излупени копчињата и слично.. Но не ми треба ваква “ накитена “ тастатура, затоа сакам и да ја продадам.. не ми требаат ни пола од работите кои ги има оваа мојава ( тоа што свети, екранчето, макро копчињата и остали ситници ). А сакам да си земам проста тастатура која ќе ми трае повеќе од 3-4 месеца.. ( на обичните тастатури кои немаат ласерки гравирани копчиња по некое време може да се забележи подзабришување на некој од најчесто употебуваните копчиња, односно : а, и, о, е, и слично, потоа спејс, ентер итн ( w,a,s,d кај “гејмерите“ ) а по одредено време скоро на сите тастатури копчињата им стануваат како полирани ). Е сега: нејкам да фрлам по 500/1000 денари секои 3 месеца за тастатури, поарно ќе си земам една од 4000, но ќе знам дека ќе ми трае и за наредниот компјутер и понаредниот, значи како по-трајна инвестиција ( како напојување, монитор и сл.. купе се еднаш и ти трае ). Штом знаеш што е механичка тастатура - ги знаеш и предностите на истата
Јас веќе 2 години ја користам A4Tech X7 G600, ја купив некои 600-700 денари, не пропушта вода, нема GHOSTING, не ми е “излижано“ ниту едно копче, од рапава пластика се направени, не се мазни (гејмер сум, а и работам на неа), не пропушта вода, има тег за да е потешка, да не се лизга по биро, има подесување на response time на копчињата, можеш да менуваш CTRL со CAPS LOCK или да го исклучиш Windows копчето..... и главните копчиња (W,A,S,D и СТРЕЛКИТЕ) се гумирани (имаш опција и стандардни да си ставиш, доаѓаат како резерва.
Што повеќе ти треба?