Делови за Мерцедес ќе се произведуваат во Македонија

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
8.898
Еве каде ќе дојде мерцедес

Može li Novak da dovede Mercedes

Beograd -- Novak Đoković je najveći ekonomski ambasador Srbije jer svojim uspehom privlači strane investitore da dođu u Srbiju, kažu marketinški stručnjaci i ekonomisti.

Oni navode da je realno da i Mercedes, Đokovićev sponzor, otvori fabriku u našoj zemlji, i dodaju da bi tada Srbija postala velesila i u automobilskoj industriji.

"To je dobro za Novaka, ali i za Srbiju. Ne treba zaboraviti da je Nole posle osvajanja Vimbldona u Srbiju doveo vlasnika 'Serđa Takinija', kog je primio i predsednik republike. On je veliki svetski brend, ne bi me iznenadilo da bude magnet i za druge svetske kompanije, uključujući i Mercedes", ističe Milivojević.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=02&dd=08&nav_id=580836
Не знам што се гордеат толку србиве со Новак кога тој за постојано место за живеење го има Монако каде што процент од неговите милиони заработени од тенисот се слеваат во касата на Монако (и тоа не случајно) а не Србија. Абе проста раја си е проста раја, го заболе Новак за Србија, не пак да го носел Мерцедес.

Член од
26 август 2009
Мислења
215
Поени од реакции
41
Novak e gord SRBIN a kolku ima on napraeno za Srbija ti tolku vlakna nemas, nego da ne zabeguvame od temata daj neka se ostvari ovaa kapitalna investicija taman da si zavrsam Masinski fakultet i da se vrabotam :) :) :) I sekako 4000 vrabotuvanja e dzinvski cekor napred za Makedonija. DAJ BOZE SAMO :D :D

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
просто прашање:

КОЈ ќе ги произведува тие делови!? бајраковеачи,плакатолепачи,скандирачи....или едноставно невработени граѓани на Р.Македонија (или како и да се вика)!? (не дека јас нешто сум подобар,ништо не сум за сега по звање).

Кога ќе излезе ЈАВНИОТ конкурс за пријавување за работа во фабрикава,искрено замолувам некој член на форумов да ми прати линк каде што ќе можам да го испратам своето CV.

Благодарам!

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ако воопшто се случи такво нешто. Имаше едно лаење по звезди :tapp:

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Германската „Дрекслмајер“ бара 20 менаџери за фабриката во Кавадарци

Се бараат Македонци за првите топ пет менаџерски позиции во новата фабрика што германската „Дрекслмајер“ ќе ја гради во Кавадарци. Огласот автомобилската компанија веќе го објави на својата интернет страна.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&egId=14&eventId=88870

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Кавадарци е многу позната по изработка на автоделови, Мерцедес дури сега ја изнајде. Сите кавадарчани од печење ракија ќе се престуктуират на правење кондензатори и платини. Можеби за олдтајмери ќе прават делови :pos:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ако оваа инвестиција се оствари во целиот планиран капацитет, градот стварно ќе живне и тоа ептен, 4000 вработени во просек се 12000 згрижени жители, ќе живне и чаршијата, и приватниот бизнис, не гледам ништо негативно проектов, освен што сеуште не ми се верува дека ќе успее.

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Кавадарци е многу позната по изработка на автоделови, Мерцедес дури сега ја изнајде. Сите кавадарчани од печење ракија ќе се престуктуират на правење кондензатори и платини. Можеби за олдтајмери ќе прават делови :pos:
Логично кај и да е Владата ќе и забране да печат ракија за да има кој да работи во фабриката.... :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Логично кај и да е Владата ќе и забране да печат ракија за да има кој да работи во фабриката.... :)
Епа нели забранија ракија да се пече,прасиња да се колат и слично у домашни услови :icon_mrgr:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Незнаев дека Кавадарци ја доби битката за компанијава, значи овој Велешкиов градоначалник комотно може да се прогласи за најголем лузер кој град Велес го имал. Се надевам дека ова му е прв и последен мандат.

Одвај се чека ваков капацитет во тој дел на Македонија, ајде побргу нека се реализира.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Незнаев дека Кавадарци ја доби битката за компанијава, значи овој Велешкиов градоначалник комотно може да се прогласи за најголем лузер кој град Велес го имал. Се надевам дека ова му е прв и последен мандат.

Одвај се чека ваков капацитет во тој дел на Македонија, ајде побргу нека се реализира.
Што има врска градоначалникот..компанијата на крај си решава каде сака да инвестира.. + Велес е блиску многу ,така да нема да е проблем и Велешани да се вработат.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
8.898

Пресудно за Кавадарци е тоа што Кавадарци за разлика од Велес има слободна индустриска зона и другиот поголем адут е што во Кавадарци веќе се изградени хали пред 2 години.

Швабата треба само да си се усели, нема везе тоа дека заради невработеноста во реонот е направена инвестицијата.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151

http://www.najdirabota.com.mk/Search.aspx?search=&dateFrom=&dateTo=&region=5&industry=-1:vozbud:
--- надополнето: 21 март 2012 во 23:26 ---
http://www.najdirabota.com.mk/Search.aspx?search=&dateFrom=&dateTo=&region=5&industry=-1

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Кога прв пат објавиа по медиуми за инвестицијата се шпекулираше дека Мерцедес ќе гради...и се израдував.. а оно да ти било да соработувале со Мерцедес ... статива! :rolleyes:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што има врска градоначалникот..компанијата на крај си решава каде сака да инвестира.. + Велес е блиску многу ,така да нема да е проблем и Велешани да се вработат.
Како нема врска? Па една дупка нема закрпено, една индустриска парцела нема средено, како планира инвеститор да му дојде? Со бесплатен автобус кој и го понуди на компанијава за вработените? Велес е централен град кој ги има најдобрите линии јужно и источно, жал ми е за градот кој умира. Уствари да се поправам умрен е веќе 20 години.
--- надополнето: 22 март 2012 во 08:03 ---
Пресудно за Кавадарци е тоа што Кавадарци за разлика од Велес има слободна индустриска зона и другиот поголем адут е што во Кавадарци веќе се изградени хали пред 2 години.

Швабата треба само да си се усели, нема везе тоа дека заради невработеноста во реонот е направена инвестицијата.
Знам што му треба на Швабата, гледа што повеќе да лапне, али Велешани немаат ништо. Кавадарци ги има ИГМ и Фени има индустрија.

Kajgana Shop

На врв Bottom