Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@ MIKI1 , партал те направил овој Let3 тебе никако паметот да ти дојде...ццц.
.
Dream on...
--- надополнето: 21 март 2012 во 15:45 ---
Тоа со коњите со Сулејман што бараше, беше една од многубројните контрадикции во бројки во твојата „света“ книга, иначе не се секирај ги има преку иљада, значи со бројките историски и во самата книга стоите многу слабо.
Не бе, не се неколку илјади, туку тоа да ти биле чак 50 000 (со букви: педесет илјади!!!) грешки, кои ги има во Светото Писмо, според изјавата од еден исламски теолог, а кажана на една скопска локална ТВ.
--- надополнето: 21 март 2012 во 15:48 ---
Јас разгледувам сценарио ако тоа не е така и добро ме свати. И пак го избегнуваш одговорот на тоа сценарио.
Не го избегнувам одговорот, туку Ти ја избегнуваш својата одговорнст за својот избор: бегање од Црквата, а за тоа, наводно, Црквата Ти била крива.

Неќе моќи....

Такви самооправдувања користеше и Адам, на кого Бог и жената му беа кривци, а истото го стори и Ева, на која змијата и ‘беше крива. Така, Адам и Ева ја завалија својата кривица не на себе, туку на „другите„.

Член од
20 март 2012
Мислења
48
Поени од реакции
14
Коментаторот Адам Кларк рекол: “Најдобро е да го признаеме искривувањето на бројот”.

За оваа изјава сигурно мислиш.... :P али овој не е исламски теолог.
Фала за одговорот иначе. :tapp:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Dream on...
--- надополнето: 21 март 2012 во 15:45 ---

Не бе, не се неколку илјади, туку тоа да ти биле чак 50 000 (со букви: педесет илјади!!!) грешки, кои ги има во Светото Писмо, според изјавата од еден исламски теолог, а кажана на една скопска локална ТВ.
--- надополнето: 21 март 2012 во 15:48 ---

Не го избегнувам одговорот, туку Ти ја избегнуваш својата одговорнст за својот избор: бегање од Црквата, а за тоа, наводно, Црквата Ти била крива.

Неќе моќи....

Такви самооправдувања користеше и Адам, на кого Бог и жената му беа кривци, а истото го стори и Ева, на која змијата и ‘беше крива. Така, Адам и Ева ја завалија својата кривица не на себе, туку на „другите„.

Браво. Конечно ми ја свати логиката на размислување.
Тоа и цело време ти го кажувам ако јас сум одговорен за своите постапки тогаш и црквата е за нејзините. Разликата е во тоа што јас јавно го кажувам тоа и ја прифакам таа одговорност а во црквата секогаш некој друг е виновен.
Со други зборови колку сум јас виновен за моето бегање од црквата толку е и црквата виновна за тоа.
Зошто да постои една логика на размислување на црквата за се што и оди у корист а друга за се што не и оди у корист, па за тоа е виновен Цацко.
И ми се свига тоа што ти го поткрепи ова со Адам, Ева и компанија.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Па Јован спомнува три пасхи и штоправеше Исус. Значи опишува 3 години на Исус,
Не значи тоа, туку само значи дека Јован спомнува 3 Пасхи и толку. Нема потреба од непотребни заклучоци. Никаде во евангелијата не пишува дека Исус бил распнат на 30 години или на 33 години. Она што го пишува е дека се уште немал 50 години. Значи веројатно имал четириесет и нешто години. Али веројатно. Ниту јас не си дозволувам со сигурност да зборам онаму каде што Библијата молчи.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Mене ми откри сите тајни сите несогласувања, недоследсти, грешки и контрадикторности во евангелијата и ми го покажа вистинскиот Јешуа на кој и името му го сменивте во Исус.
.

Вистинскиот
е ЦАР на Мирот, Кој никогаш никого не убил, не пролеал крв, нити дал благослов да се пролева!

твојот е лажен и крвав бараба, сличен на паганските крвави водачи кои не Го познаваат Совршениот БОГ!

.

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
.

Вистинскиот
е ЦАР на Мирот, Кој никогаш никого не убил, не пролеал крв, нити дал благослов да се пролева!

твојот е лажен и крвав бараба, сличен на паганските крвави водачи кои не Го познаваат Совршениот БОГ!

.
Не бе спирос, кај може да е цар на мирот!!
Па околу него беа вооружени луѓе, зелоти кои беа немилосрдни борци против Рим, ги нападнаа луѓето во храмот, ги избркаа од таму, им ги испревртија тезгите, Римјаните пратиле 600 свои војници и учте еврејски стражари да го фатат, го испитале и осудиле на смрт со распнување а со таја казна во Рим се казнувале бунтовници и неприатели на Рим и го распнале заедно со уште два зелоти. Исус бил крал кој паднал во борба против римскиот окупатор.

Член од
20 март 2012
Мислења
48
Поени од реакции
14
Не значи тоа, туку само значи дека Јован спомнува 3 Пасхи и толку. Нема потреба од непотребни заклучоци. Никаде во евангелијата не пишува дека Исус бил распнат на 30 години или на 33 години. Она што го пишува е дека се уште немал 50 години. Значи веројатно имал четириесет и нешто години. Али веројатно. Ниту јас не си дозволувам со сигурност да зборам онаму каде што Библијата молчи.

Не, не. Никако вие не зборувате онаму каде што библијата молчи, онаму каде библијата молчи вие баш таму најповеќе расправате другар Чорбаџи.

:confused:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Еве ти еден лајк и од мене за бујната фантазија :)
Аман бе мојата фантазија е далеку послаба од она за постоење на невидливо битие кое 24 сати дено 7 дена во неделата посматра се кој и што прави за да ако згрешиме не прати во пеколта каде ќе бидеме горени, мачени, иако тој не сака многу и ни се прати сам себе си во вид на син на сам себе роден од девица кј претварал вода во вино, воскреснувал мртви одел по вода наранил иљадници со кошничка леб, лекувал болни истерувал духови, бил распнат и заради тоа станале умрените од гробишта шетале низ град и зборале со живи и после воскреснал и пак му се јавил на живите им оставил аманет шо и како да прат и се вознесе на небеса кај самиот себе да си седни себе си од десна страна.....

А бе Чорбади, дали знаиш дека изгледа во Јудеја се одгледувалe псилоцибински печурчиња??

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Напротив, ја мислам дека ти си јадел такви печурчиња додека си читкал од Библијата.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Нема потреба од навреди...;)
.

Зошто навреда? Арсктото џубре е многу полезна и барана ствар во полјоделието! .;)

.

Не бе спирос, кај може да е цар на мирот!!
Па околу него беа вооружени луѓе, зелоти кои беа немилосрдни борци против Рим, ги нападнаа луѓето во храмот, ги избркаа од таму, им ги испревртија тезгите, Римјаните пратиле 600 свои војници и учте еврејски стражари да го фатат, го испитале и осудиле на смрт со распнување а со таја казна во Рим се казнувале бунтовници и неприатели на Рим и го распнале заедно со уште два зелоти. Исус бил крал кој паднал во борба против римскиот окупатор.

.

БОГ нека ти го прости ширењето на лаги и отрови, и срцето за Вистината нека ти го отвори!

Амин
.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
.

З
БОГ нека ти го прости ширењето на лаги и отрови, и срцето за Вистината нека ти го отвори!

Амин
.
Тебе нек ти отвори очи да видиш и спознаеш вистината за Исус назаренот, кралот и борецот за слобода на једејците од римската окупација на кој залудно му се клањаш

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Тебе нек ти отвори очи да видиш и спознаеш вистината за Исус назаренот, кралот и борецот за слобода на једејците од римската окупација на кој залудно му се клањаш
.
БОГ, борбата и слободата во Христос - нашиот Господ - е поинаква од оној и онаа на крвожедните поклоници, кои ако не се обрнат никогаш не ќе можат да Го осознаат и да се спасат!

.

Kajgana Shop

На врв Bottom