Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
овој мој .. обид,признавам е доста аматерски. сепак е прв,а и малку постар.. замислата ми беше друга,но претерав со описот на дејствијата..како што гледам,3-4 реченици треба да завршат работа а?
^Blondi
The Last Don e телевизиска минисерија додека The Godfather филмовите биле снимани за кино така да има разлика меѓу нив. И двете се базирани од книги на Марио Пузо само што Godfather филмовите имаат многу малце поврзаност со книгите, што според мене е добра работа и иде повеќе во корист на филмот затоа што книгите не ми оставија голем впечаток, додека пак The Last Don повеќе го следи расплетот на книгата. Првите два филма повеќето луге ги ставаат помеѓу најдобрите поради силната глумачка постава, атмосферата(продуцентот на филмот сакал дури и да мириса на шпагети филмот кога публиката ке го гледа и затоа најмил и глумци и режисер и сценаристи и кејтерингИталијанци) и предобро реализираните карактери, додека пак The Last Don едноставно го вадат Дени Ајело и Џо Мантења кои се глумци што ако има филм само двајцата како седат и гледаат во камера ке биде интересен. Освен на нив и на повеќето од филмот не ми ни текнува а тоа збори колку ми оставиле впечаток и филмот и останатиот дел од актерската екипа, додека пак да ме разбудиш и да ме натераш да ти цитирам нешто од Кум.....ке се расонам првин, кафе, туш па после цитати ке маваме колку сакаш.
Инаку од трилогијата Кум класика е првиот, вториот е меѓу најепските филмови додека третиот е боза мешана со лимунада. Штета инаку за Енди Гарсија, баш би сакал да видам продолжение со него ама како што изгледа ситуацијава, мало морген тоа.
Инаку го најдов The Hours, ке го гледам утре-задутре па да свртиме муабет за него.
Пс. Ме потсети инаку дека The Last Don и е омилен на мајка ми.
Една од двете работи што ми се свиѓаше во Кум 3 беше Џо Мантења. Човекот успева просечни или лоши филмови да ги претвори во забавни.А за глумата на Дени Ајело и Џо Мантења во право си - феноменални се, а посебно Дон Доменико Клерикуциоама да те потсетам дека и Кирсти Ели глуми одлично во улогата на Розмари (најтажниот лик
...) , па потоа Дерил Хана во улога на Атина Аквитејн( тогаш стварно убаво изгледала актеркава, а сега е одврана слаба анорексична, остарена лооол...) и Џејсон Гедрик во улога на Крос Дилејна...
Воодушевен сум од трејлерот што го изгледав па си реков да ја отворам темава да подискутираме.
Филмов ќе биде промовиран на 23 март во САД.
![]()
Воодушевен сум од трејлерот што го изгледав па си реков да ја отворам темава да подискутираме.
![]()
![]()