Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
17
Тековната сезона по сите параметри не може да се окарактеризира поинаку освем крајно неуспешна за Интер, Токму поради тоа, Масимо Морати најавува сериозна реконструкција на тимот.

Елиминацијата во Лигата на шампиони е само последниот во низата показатели дека Интер мора да спроведе сериозни промени за да се врати на патот на успесите.

„Вистинско време е да почнеме да размислуваме за иднината на овој клуб. Треба да се реновира екипата и да се направи млад тим на кој ќе можеме да сметаме во годините кои доаѓаат. Сепак свесни сме дека освен младоста, екипата мора да поседува и искуство. Неколку играчи ќе останат во тимот, но веќе од лето ќе донесеме нови засилувања. Сепак сите потези ќе зависат од планот кој ќе го утврдиме со тренерот“, изјави Морати.

„Се зависи од реалните амбиции и навиките кои ги имате. Ќе биде умно да се направи реконструкција од основата, со намера веднаш да не се остварат големи резултати, и со надеж дека сите трансфери ќе бидат добри. Но проблем е тоа што секогаш ќе има критики и жалење доколку работите не се одвиваат во права насока по само три одиграни натпревари. Постои голема шанса Интер да го следи моделот на Рома, која комплетно го смени и тимот и начинот на игра“, потврди Морати.
I da se bori za 5 mesto :tapp: Slednata sezona za neigranje vo liga na sampioni timot ke izgubi 30 milioni evra i ne ocekuvajte dobri transferi tuku prodazba na nekoi igraci (snajder,....) i davanje na pozajmica na mladi igraci.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Novo ime, ali jedno od mnogih za Interovu budućnost. Mundo Deportivo, katalonski list govori o Radamel Falcau, Kolumbijac u redovima Atlético Madrida za mogući napad Intera. On je i ujedno stari učenik André Vile-Boasa, koji bi po svim prilikama mogao sjesti na klupu Intera i u paketu dovesti Kolumbijca. Ostaje da se smatra, međutim,i cijena igrača je previsoka, a konkurencija je i Chelsea.
Според мене би бил одлично засилување во нападот... е сега колку сето ова вистина:confused:

Инаку за Гуарин... Guarin to face Juventus?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Нешто прочитав демек Гуарин ќе играл против Јувентус..сериозно е тоа??

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.171
Член од
22 октомври 2010
Мислења
256
Поени од реакции
144
Нешто прочитав демек Гуарин ќе играл против Јувентус..сериозно е тоа??
Има најави дека ќе игра против Јувентус, конечно се опоравил, но колку може да придонесе после една таква пауза од 3 месеца? Не очекувам да биде 100% подготвен, би изиграл можеби само едно полувреме (Раниеру си ги има измените) или можеби последни 15 минути.
На Раниери местото му е осигурано во Интер до крај на сезона, па дури и да изгубиме од Јуве со 5-0, ништо нема да промени (освен тоа што нема да смеам да излезам од дома, ќе пукне голем срам (n)).

Мене повеќе ме загрижува тоа што некој пробува уште толку да ја наруши и така лошата атмосфера во клубот. Препукувањата помеѓу Бранка и Ориали, незадоволството на Форлан... Иако и Раниери и Форлан демантираат, незадоволство има, не само кај Форлан. Но сезоната и така e веќе пропадната. Раниери не е главниот виновник туку лошата трансфер политика која се води. Изгледа некој очекуваше истите играчи кои освоија се', да играат за овој клуб до смрт со иста желба и пожртвуваност, иако сезонава се појавија неколку млади играчи од кои во иднина се очекува многу, можеби и премногу (Поли, Кастињос, Беса) ... Веќе се шпекулира со неколку имиња за следната сезона како можни трансфери (Џузепе Роси, Нури Сахин, Лавеци, Мвила, Гаргано, Исла), но прашање е кој ќе сака да дојде во клуб кој не игра во ЛШ, а прашање е дали ќе се избориме и за Лига Европа. Што ако се повтори оваа сезона? Морати не ја научи лекцијата до сега... Го кркавме стапот...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
Inter 2-0 Marseille (HT: 2-0)

Scorers: Crisetig 1, Longo 41.

Inter (4-2-3-1): 1 Di Gennaro; 2 Pecorini, 5 Kysela, 4 Spendlhofer, 3 M'Baye; 8 Crisetig, 6 Duncan; 7 Romanò, 10 Bessa (14 Alborno 86), 9 Longo; 11 Livaja (18 Forte 79).

Unused subs: 12 Sala, 13 Giannetti, 15 Benassi, 16 Terrani, 17 Falasca.
Coach: Stramaccioni.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ме интересира, Руи Фариа добиваше црвени у Интер !? Пошто у Реал има веќе 4 добиено... :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.767
Ме интересира, Руи Фариа добиваше црвени у Интер !? Пошто у Реал има веќе 4 добиено... :)
Не, башка Руи Фарија е фитнес тренер, појма неам зашто има ваква улога сега во Реал. Кај Интер Оријали беше оној што лапаше црвени, покрај Мурињо, Фарија мирен си беше, не се курчеше ко сеа у Реал. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не, башка Руи Фарија е фитнес тренер, појма неам зашто има ваква улога сега во Реал. Кај Интер Оријали беше оној што лапаше црвени, покрај Мурињо, Фарија мирен си беше, не се курчеше ко сеа у Реал. :)
знам, затоа се чудев што е олку темпераментен овој. Али мора да е масло на Жозе ова, да се заштити себеси и Каранка (асистентот) а индиректно да влијае на судијата. Лани еднаш и Лоуро го избркаа, на утакмица на која Мурињо беше казнет и тимот го водеше Каранка... :icon_lol:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.767
Не би ме чудело :)

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
25 mart (nedela 20:45) Juventus-Inter
Diego Milito: "Pobeda protiv Juventus? Site sme mnogu motivirani i sakame na krajot da pobedime. Toa bi bilo uste pogolem motiv za nas, dokolku uspeeme da slavime. Nikogas dosega ne sum dal gol protiv Juventus i tokmu poradi toj fakt ke se obidam da ja zatresam nivnata mreza".
Za se ima prv pat..:D Milito od 23 meca vo Serija A ovaa sezona ima postignato 14 gola...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Уште ли е Раниери на клупа?
Он ли ќе го води Интер у недела?

Kajgana Shop

На врв Bottom