I
Iblis
Гостин
Само да си прашам, дали и таткото има право на збор во врска со абортусот?Што е тоа се? Како ќе ја натераш девојката да роди, ако не сака?
Само да си прашам, дали и таткото има право на збор во врска со абортусот?Што е тоа се? Како ќе ја натераш девојката да роди, ако не сака?
Во тој случај нема да ја терам , она ако нема во неа чуство за мајчинство и човечност тогаш ќе Абортира али веќе мене нема да ме види до неа !!Што е тоа се? Како ќе ја натераш девојката да роди, ако не сака?
Јас мислам како Фрицл треба во подрум да ја затвори, и кога ќе го роди тоа, уште 5-6 да и направи. Притоа, секако, барем 25 години да ја остави во подрум да живее, после да види како тоа ќе абортирала.Шамари, клоци, пиштоли ако треба
Да, во случај да не сака да се роди плодот. Никој не смее да биде присилен да стане родител.Само да си прашам, дали и таткото има право на збор во врска со абортусот?
Барем ќе знае дека одбрала погрешен партнер, а и ти погрешна партнеркаВо тој случај нема да ја терам , она ако нема во неа чуство за мајчинство и човечност тогаш ќе Абортира али веќе мене нема да ме види до неа !!
Секако .... нека биде така .....Барем ќе знае дека одбрала погрешен партнер, а и ти погрешна партнерка
Случај на конфликт како би се разрешил.Да, во случај да не сака да се роди плодот. Никој не смее да биде присилен да стане родител.
Би било супер двајцата да сакаат, но ако едниот (маж или жена) не сака, треба да се почитува неговиот избор.
Не признавам муабети од типот ,,јас ќе го родам, од тебе не барам ништо,,.
Овој конфликт (според мене) го разрешив порано на темава.Случај на конфликт како би се разрешил.
Има доста чувствителни прашања темава.
Глеј децата чинат пари и време. Зависи како сакаш да живееш и колку време сакаш да потрошиш на деца. Секој сам си донесува одлука. Има тука уште многу фактори, култура, образование, религија итн. Но, тоа е сосема друга тема. Темава е абортус...абортус е последна метода за планирање на семејство има тон подобри. Така да не би сакал ни многу да ја дискутирам како таква. Сега ако заглавиш и тоа е само решение јас сум ОК со абортус како планирање на семејството но, треба да се користи како ПОСЛЕДНА мерка.Никој не спори кој што сака да прави...ти ако сакаш раѓај, не раѓај, мене ништо не ми значи. Муабетот ако го следеше овие неколку страни е дека само оние кои имаат доволно пари треба да имаат дете. Па ме интересира колку пари се потребни за дете, бебе...сеедно. Она што се врти муабет за средства за живот/егзистенција директно се коси со твојот став -твое тело имаш право да правиш што сакаш.
Самата тема Мики е премногу субјективна, односно се базира на хипотетика или што ако, при што во тие примери замислуваме некого од нашето окружување. Има причини за абортус и причини против.Не знам Лурц. Секој знае од што оскудева за да ги подмири останатите работи. Не навлагам у дискусија. Премногу е субјективно прашањево.
Зависи што сакаш да им понудиш на тие деца, понатака во животот.
Што знам јас сепак сметам дека не е доволно само да ги донесеш на свет, туку треба малку да се потрудиме и да ги поттурнеме понатака во животот.
Се работи за ставање знак равенство на деца со проста математика каде ако се нема доволно подобро е да се нема деца...Но животот е забегана работа, од високо често се паѓа ниско, под стечај, технолошки вишок...што во тој случај, дали ќе ги продадат децата? Токму како во текстот што беше постиран -Скромен Предлог, пресметка по дете.Секој си знае како му е по дома.
21!! уфф извини престара си за мој вкус...Точно така, јас не го оспорувам тоа.
Имам 21 година, желбите ми се далеку од такви, кои значат обврска за цел живот.
На 30, верувам дека ќе ми бидат обратно, желби за потомство ќе бидат
Анфем, што значи зборот про-л... за или против нешто?Ајмо pro-life-ери
Не бе Лурц, откај го извади сега овој пост.Самата тема Мики е премногу субјективна, односно се базира на хипотетика или што ако, при што во тие примери замислуваме некого од нашето окружување. Има причини за абортус и причини против.
Се работи за ставање знак равенство на деца со проста математика каде ако се нема доволно подобро е да се нема деца...Но животот е забегана работа, од високо често се паѓа ниско, под стечај, технолошки вишок...што во тој случај, дали ќе ги продадат децата? Токму како во текстот што беше постиран -Скромен Предлог, пресметка по дете.
А што има врска ова со абортусот? Најверојатно ради логиката дека оној кој нема многу пари, посиромашниот (порано средниот слој граѓани, сега прилично истоштени) слој, треба да се одлучат за абортус...а токму тие помалку (наводно) абортираат. Искрено немам видено податоци за бр. на абортуси према приходи па овие информации не ми се баш веродостојни.
И точно премногу е чувствителна, посебно за луѓе ки веќе минале низ тие искушенија со абортус (млади или постари).
Не разбрав, сликата ја ставаш како аргумент за или против абортус? Оти не гледам како оди во прилог на кое било од двете.Ајмо pro-life-ери