Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.277
не ќе раѓа секој месец...Месечно
не ќе раѓа секој месец...Месечно
Ама требаат за дететоне ќе раѓа секој месец...
не си ме разбрал, нек ми роди - јас и давам 150 евра и после мој проблем е бебето.Ама требаат за детето
Јас (лично, субјективно) раѓање на дете денес, го сметам за губење на животот (односно на речиси сите мои желби).Претеруваш?Малку?
Сеа се разбравмене си ме разбрал, нек ми роди - јас и давам 150 евра и после мој проблем е бебето.
Јас не сакам така Кога ќе си родам, ќе бидам најпосветена мајка. Затоа, превентивно, не раѓам, додека не бидам подготвена за таква жртване си ме разбрал, нек ми роди - јас и давам 150 евра и после мој проблем е бебето.
Желбите со времето се минуваат, животот продолжува, сепак изборот му припаѓа на човекотЈас (лично, субјективно) раѓање на дете денес, го сметам за губење на животот (односно на речиси сите мои желби).
Точно така, јас не го оспорувам тоа.Желбите со времето се минуваат, животот продолжува, сепак изборот му припаѓа на човекот
Никој не спори кој што сака да прави...ти ако сакаш раѓај, не раѓај, мене ништо не ми значи. Муабетот ако го следеше овие неколку страни е дека само оние кои имаат доволно пари треба да имаат дете. Па ме интересира колку пари се потребни за дете, бебе...сеедно. Она што се врти муабет за средства за живот/егзистенција директно се коси со твојот став -твое тело имаш право да правиш што сакаш.Твое тело имаш право да правиш што сакаш. Остај го Лурц. Само трола.
ако земеш предвид дека веќе пресметале дека четиричлено семејство само за храна и основни потреби чини (чинеше лани, сега се качени цените) околу 500 евра, негде ќе да се повеќе. Тоа значи според муабетите што ги читам наназад, секој што има приходи под 500 или 400 евра не смее да има деца. Според ова излегува дека со 15-25000 плата колку што е отприлика просек во Македонија (Скопје, останатите малку понизок) ниедна фамилија не би требало да има дете/деца. Тоа е в ред?Едно бебе
Три пати памперс по 1000 денари, разно разни павловичеви, купки и слично, плус кашички се собираат отприлика толку
Луртз, немој да шириш дезинформации!!!Никој не спори кој што сака да прави...ти ако сакаш дуби на глава. Муабетот ако го следеше овие десетина страни е дека само оние кои имаат доволно пари треба да имаат дете. Па ме интересира колку пари се потребни за дете, бебе...сеедно. Она што се врти муабет за средства за живот/егзистенција директно се коси со твојот став -твое тело имаш право да правиш што сакаш.
ако земеш предвид дека веќе пресметале дека четиричлено семејство само за храна и основни потреби чини (чинеше лани, сега се качени цените) околу 500 евра, негде ќе да се повеќе. Тоа значи според муабетите што ги читам наназад, секој што има приходи под 500 или 400 евра не смее да има деца. Според ова излегува дека со 15-25000 плата колку што е отприлика просек во Македонија (Скопје, останатите малку понизок) ниедна фамилија не би требало да има дете/деца. Тоа е в ред?
Не знам Лурц. Секој си знае како му е по дома. Секој знае од што оскудева за да ги подмири останатите работи. Не навлагам у дискусија. Премногу е субјективно прашањево.ако земеш предвид дека веќе пресметале дека четиричлено семејство само за храна и основни потреби чини (чинеше лани, сега се качени цените) околу 500 евра, негде ќе да се повеќе. Тоа значи според муабетите што ги читам наназад, секој што има приходи под 500 или 400 евра не смее да има деца. Според ова излегува дека со 15-25000 плата колку што е отприлика просек во Македонија (Скопје, останатите малку понизок) ниедна фамилија не би требало да има дете/деца. Тоа е в ред?
Ако истото ова го мислеле и твоите..ти си сигурно промашен случајЈас (лично, субјективно) раѓање на дете денес, го сметам за губење на животот (односно на речиси сите мои желби).
Што е тоа се? Како ќе ја натераш девојката да роди, ако не сака?Искрено а и лично мое мислење .... Не сум против Абортус, секој ќе си размисли добро како да го реши тој таканаречен проблем , но ако дојдам јас лично до тој момент би направил СЕ тоа бебе да го види светот !!
Шамари, клоци, пиштоли ако требаШто е тоа се? Како ќе ја натераш девојката да роди, ако не сака?