Македонци го прифаќаат исламот!

Статус
Затворена за нови мислења.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дур не почнеме да разликуваме дека Македонец не е Христијанин, вакви работи ќе ни сметаат и можеби ќе ни сметаат во односите меѓу нас, зашто ќе има секакви обвинувања, кој е вистински Македонец а кој не, нешто што религијата не укажува. Македонец си е Македонец, без разлика што религија е.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.705
Поени од реакции
1.106
Особено ми се интересни Торбешиве и Бошњациве, првиве се наши Македонци, кои за вера го носат Исламот, а вторите се Срби, Хрвати, Црногорци, кои исто така за вера го носат Исламот.
Основен белег на една нација(било која) не е религијата, туку јазикот, Торбешите зборат чист Македонски јазик(западно наречје), а Бошњаците си зборат Српско-Хрватски јазик и двата се вештачки етникуми кои немаат појма ниту од Турски, ниту од Албански јазик !
Замислете овие два етникуми Торбеши и Бошњаци, нивната етничка/национална припадност ја базираат единствено на религијата, колку смешно !
Еве на пр. во Бугарија(во Родопскиот регион) живеат Муслимани кои говорат на Бугарски јазик, но Бугарската држава не им дава право да се пишуваат како посебен етникум т.е. како Помаци, туку тие се Бугари исто онолку колку и Бугарите-православци и Бугарите-атеисти !

За мене Македонец е секој оној кој за мајчин јазик го има Македонскиот јазик, без разлика од која религија е, еве јас на пр. си признавам воопшто не сум по верата т.е. Секуларист сум и Атеист, но тоа не ме прави да бидам помал Македонец од ете некој Македонец’’верник‘‘ !
Нашата вера е Македонија друго и не треба да не занима. Античките Македонци оти биле политеисти не живееле добро ? Немале моќна држава ? Напротив Македонија цветала тогаш па дури и до Индија се протегала UNITED WE CAN

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Македонци го прифаќаат исламот!

Поврзани статии со Македонци кои посведочиле за својот ислам:
Андријана го прифаќа исламот
Еми го прифаќа исламот
Лидија го прифаќа исламот
Марија го прифаќа исламот

Текстот со преправки воглавно е преземен од списанието Сафф 12.1.2007.
Не се радувај многу на вакви.Ќе ја сменат они пак верата кога ќе им се здосади,или кога ќе им се пријаде свинско. :D

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Си ебало мајката....настрана различните конфесии туку најмногу ме погодија срцеверопаталните "научни докази" на исламот скувани во анимација правена во 3Дмакс или Маја...ајде барем другиве религии се поскромни не трчаат по некакви си...докази.
--- надополнето: 15 март 2012 во 10:43 ---

Нема врска дрољетините не се детерминирани од облеката туку од она што прават и како го прават:D
da, no pak ja utna poentata vazno so sila nikoj ne gi tera taka da se oblakaat a koj spori deka po oblekata se poznavale lichat na kurvi a moze se poshteni.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
da, no pak ja utna poentata vazno so sila nikoj ne gi tera taka da se oblakaat a koj spori deka po oblekata se poznavale lichat na kurvi a moze se poshteni.
Се е тоа трик на шејтанот, да те заебе да не знаеш која е курва а која е поштена и да мораш така од тепка да ги бираш. Друго е кога ќе опне тоа хиаџабот, одма се распознава дека е квалитетна стока, со химен топ што не го бие.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Се е тоа трик на шејтанот, да те заебе да не знаеш која е курва а која е поштена и да мораш така од тепка да ги бираш. Друго е кога ќе опне тоа хиаџабот, одма се распознава дека е квалитетна стока, со химен топ што не го бие.
potenciram na toa deka nikoj so sila ne gi tera da nosat hidzab isto ko sto so sila nikoj ne gi tera ovie drugive da gi soblaznuvaat mazite.
--- надополнето: 16 март 2012 во 08:39 ---
Особено ми се интересни Торбешиве и Бошњациве, првиве се наши Македонци, кои за вера го носат Исламот, а вторите се Срби, Хрвати, Црногорци, кои исто така за вера го носат Исламот.
Основен белег на една нација(било која) не е религијата, туку јазикот, Торбешите зборат чист Македонски јазик(западно наречје), а Бошњаците си зборат Српско-Хрватски јазик и двата се вештачки етникуми кои немаат појма ниту од Турски, ниту од Албански јазик !
Замислете овие два етникуми Торбеши и Бошњаци, нивната етничка/национална припадност ја базираат единствено на религијата, колку смешно !
Еве на пр. во Бугарија(во Родопскиот регион) живеат Муслимани кои говорат на Бугарски јазик, но Бугарската држава не им дава право да се пишуваат како посебен етникум т.е. како Помаци, туку тие се Бугари исто онолку колку и Бугарите-православци и Бугарите-атеисти !

За мене Македонец е секој оној кој за мајчин јазик го има Македонскиот јазик, без разлика од која религија е, еве јас на пр. си признавам воопшто не сум по верата т.е. Секуларист сум и Атеист, но тоа не ме прави да бидам помал Македонец од ете некој Македонец’’верник‘‘ !
Po tvojava logika ne moze da ima makedonci hristijani toa se ili bugari hristijani ili srbi hristijani nie so bosnjacite imame edna zaednicka stvar a toa e i na dvata naroda ni se spori identitetot kako sto za niv vikate nemoze da se bosanci mora da se ili srbi ili hrvati taka za nas makedoncite vikaat ne moze da se makedonci ili bugari se ili srbi.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Не мора наслов за тоа, веќе се случува.
Проблемот е што ние атеистите немаме пропаганда.
Ама и без пропаганда растураме последниве години... :):):)
Друже како бе немаме пропаганда. А ова што го пишуваме што е. Секое научно откритие или теорија што е.
Ја имаме најмокната пропаганда во споредба со сите други. Сите останати молат за пет минути да се појават на некоја телевизија и плус плакаат а ние го добиваме сето време бесплатно и тоа во ударен термин за секоја теорија која може покасно да испадне и грешна. :)

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Јас не ја разбирам целта на темава...
Дали сега ние што сме православни треба да најдеме (или креирами линкови, зашто да не се лажеме тоа барем не е тешко) и да отворите една тема каде што луѓе преоѓаат од муслиманство во православни и да броиме резултати како една тема vs. друга тема?

Ако е така тогаш кажете, дај да го направиме тоа.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Цената за оваква авантура е прескапа, да им ги видам фаците кога ќе им ги сецне тулињата некој закоравен оџа со немиен сатар... прајслесс:icon_mrgr: , иначе претежно ова го прават ради финансиски причини(ако го прават воопште а ретки се тие шо се дрзнале), мислат дека ќе добијат работа, нема врска, работа само со врски се добива, со сечење тулиња и глуматање ислам тешко., а богами и прескапо за мој укус.:noze:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.399
Поени од реакции
5.030
Друже како бе немаме пропаганда. А ова што го пишуваме што е. Секое научно откритие или теорија што е.
Ја имаме најмокната пропаганда во споредба со сите други. Сите останати молат за пет минути да се појават на некоја телевизија и плус плакаат а ние го добиваме сето време бесплатно и тоа во ударен термин за секоја теорија која може покасно да испадне и грешна. :)
Ја имаме вистината на наша страна, наголемо благодарение на науката.
А со лесниот пристап до информации во последниве неколку години религиите наголемо ги губат припадниците.
--- надополнето: 16 март 2012 во 18:57 ---
Ја имаме вистината на наша страна, наголемо благодарение на науката.
А со лесниот пристап до информации во последниве неколку години религиите наголемо ги губат припадниците.

Член од
31 август 2011
Мислења
5
Поени од реакции
11
E dobro de so ima vrska, ete ja sum go prifatila islamot pa so ima veze, ljubovta pobeduva se, gi nadminuva religioznite granici!!! Se sakavme, dolgo idevme i bidejkji nemu mu znacese, go napraviv toa. Big deal! Se si e isto kako porano, nisto bitno ne se smeni. Toj i negovite roditeli nemase da go prifatat nasiot brak ako jas ne stanev muslimanka. Vaka ne podrzuvaat. Moite mrcea na pocetok, ali si legnaa na brasno. so ima veze 21 vek sme, ljubovta e najbitna od se ne dozvoluvajte religijata da vi bide precka vo vasite nameri za bilo so!!
--- надополнето: 16 март 2012 во 19:51 ---
E dobro de so ima vrska, ete ja sum go prifatila islamot pa so ima veze, ljubovta pobeduva se, gi nadminuva religioznite granici!!! Se sakavme, dolgo idevme i bidejkji nemu mu znacese, go napraviv toa. Big deal! Se si e isto kako porano, nisto bitno ne se smeni. Toj i negovite roditeli nemase da go prifatat nasiot brak ako jas ne stanev muslimanka. Vaka ne podrzuvaat. Moite mrcea na pocetok, ali si legnaa na brasno. so ima veze 21 vek sme, ljubovta e najbitna od se ne dozvoluvajte religijata da vi bide precka vo vasite nameri za bilo so!!

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
А зошто тој не ја прифатил твојата религија штом толку сте се сакале? :facepalm:
И зошто неговите не те прифакале ако љубовта е најбитна? :facepalm:
И те молам во иднина немој да користиш дебилни изговори од типот "21 век сме". Голем дик ако сме 21 век...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom