Македонци го прифаќаат исламот!

Статус
Затворена за нови мислења.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ве Л`жат бе кој го прифака тоа цела фамилија ќе се откаже од него ако го прифати ебате -.- не дека иам нешо против исламот ама реално ако глеаме така би постапиле сите околу него ...

Член од
28 ноември 2011
Мислења
246
Поени од реакции
106
па се откажале и за помали работи,а не за ова..затоа отпаѓа варијантата со примање мито за преминеш ислам.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.835
Поени од реакции
20.289
Ничија вера не ја навредувам, но секогаш ме нервира ова кога муслиманите се праат поголеми верници од христијаните и обратно, значи секој му е дозволено во денешницава да верува во што сака и кого сака, нели мислите дека е погрешно да убедувате луѓе што е правилно или не, и чија вера е подобра, сме биле големи сведоци на разни девијации од двете најголеми вери, знаеме на што се се спремни за да имаат поголем број поданици, нема потреба да се повторуваме, мислата ми беше од еден пријател хиндуист вели нема потреба да влезеш во црква, џамија, синагога или сличен храм, ако силно веруваш во молитва и она што го посакуваш и да се допреш до некое дрво и да се помолиш ќе ти се исполни, така да сите тие закони, правила и однесувања според верски обичаи/традиции ви паѓаат во вода, ако ти е чисто срцето, за секого ќе си арен без разлика дал ќе е муслиман, будист или христијанин или евереин.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.436
Поени од реакции
9.110
темава не заслужува коментар

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
за целиот мој живот кој што го поминав во чаршија, ниту видов, ниту слушнав за некој кој преминал во ислам..ова се само сосила наметнати пропаганди.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Па има секој право во што сака да си верува, али да тврдиш дека исламот е подобра вера од Православието и дека православието нема одговор на многу прашања е чиста глупост ... затоа не туку си вади тези ,

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
„Но, ете, и во таква средина, во една таква Македонија, последните години се случува одреден број Македонци, значи православни христијани, да дојдат до спознавањето на вредноста и вистинитоста на исламот и се одлучуваат кон враќање кон оваа вера.

Дали тие Македонци кои прифатиле ислам, биле најпрвин муслимани, па потоа станале православни, за да најпосле се вратат на својата „првобитна“ вера?
[Клучен збор во извадокот е- враќање.] И ако може да се прецизира за која поточно секта од исламот станува збор?
Се надевам дека ќе добијам одговор.

Текстот ми наликува на некој протестантски текст бидејќи содржи небитни информации (од типот: тој и тој, го прифатил исламот, инаку по професија е доктор по науки. Алузијата е дека исламот го направил попаметен. А факт е дека тој конвертит всушност го завршил своето високо образование пред да конвертира) со кои авторот на напишаното сака да си ја глорифицира својата религија на крајно банален начин.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Верувај ми дека и они го полнат џебот на верниците...Кај мене има една исламска заедница и држат предавања - токму од ваков стил...Потоа, ги тераат еден по еден да излагаат за да им дадат на некои по 500 на некои по 1000 денари...Верувај ми дека има профит од ова, зотоа и луѓето преоѓаат во исламот - зотоа што на некој слаб, но доволен начин - стануваат потплатени.. Работни места? Нема проблем - албанските партии се тесно поврзани со исламските заедници...Ти само верувај, учи, клањај и све ќе дојде на свое место...Така они придобија пола од светот... ;)
Изворот не го напоменувам, но е доста веродостоен вистината да им ја мавне од очи на сите верници, притоа убаво да ги опржи.
Токму тоа е причината за премин во други религии, не само исламот туку и во другите христијански религии.
На дел даваат пари, на дел помагаат да си најдат работа а за возврат не бараат многу, само да донесеш некој пријател/нов член на заедницата и да бидеш редовен за да можат без проблем да ја зацврстат верата кај оние кои што имаат проблеми со размислувањето.

B

Black Guard

Гостин
Еве го цитатот на свештеникот: "Што се однесува до монотеизмот, исламот е најчиста вера."
Си ебало мајката....настрана различните конфесии туку најмногу ме погодија срцеверопаталните "научни докази" на исламот скувани во анимација правена во 3Дмакс или Маја...ајде барем другиве религии се поскромни не трчаат по некакви си...докази.
--- надополнето: 15 март 2012 во 10:43 ---
Abe so sila li gi teraat da se oblakaat ko drolji??? Ne, epa ???
Нема врска дрољетините не се детерминирани од облеката туку од она што прават и како го прават:D

Член од
26 февруари 2012
Мислења
38
Поени од реакции
17
Ја прочитав темава и одеднаш како гром од ведро небо решив да го прифатам исламот :tapp:

не сфаќам што е целта на темава!?
има христијани што преминале во ислам и муслимани што преминале во христијантсво па што...

и има и атеисти што не се ни таму ни ваму па што..
и уште 100 други видови на религии со свои следбеници па што...
кој што сака прави, кој во што сака си верува..

незнам што си сакал да постигнеш со темава ама мене ми изгледа ко да читам нешто од оние јеховинине сведоци што шетаат по врати и се надеваат дека некој ќе им се приклучи o_O (без навреда само така ме асоцираше)

S

Sheldon Cooper

Гостин
не го хранете тролов и оставете темава да падне под клуч.. сите теми на членов се од ист карактер - да се велича исламот и да се ништи се останато

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.399
Поени од реакции
5.030
за целиот мој живот кој што го поминав во чаршија, ниту видов, ниту слушнав за некој кој преминал во ислам..ова се само сосила наметнати пропаганди.
Абе ај... вистина ова? :):):)

Мислам, само насловот што ќе го прочиташ ќе сфатиш за што се работи.
Два-тројца преминале од една во друга религија (најчесто заради пари, принуда и сл.) и веднаш цели статии излегуваат.

Booooring.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom