Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас не знам што толку ви пречи фејсбук,баш е корисен,само зависниците плачет,молет да го снемат :)
А бе немам ништо против Фејсбук искрено, си го имам, си го користам, ама сеа се напраи паника ко не знам крај на светот, па анализи, па шпекулации, па теории на заговор. Чекам у секоја наредна секунда да излезе теорија за вмешаноста на масоните.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ako некој сајт е down незначи дека е хакнат.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ало тие анонимуси се нешто ново создадено од некоја моќна влада.
Зошто баш да бидат толку анонимни, викиликс не се а гледа какви информации пуштија на нетот.
Запрашајте се само зошто да бидат анонимни, од што се плашат да се откријат, од државните органи, или од народот?
Ако е од државата, знаеме кој е стравот но по таа логика би требало и викиликс да се плашат, а ете ги ништо не им направија.
Ако е од народот, е тоа е веќе покомплицирана тема.
Да, да, добро ме читате, анонимуси се создадени од ВЛАДА на некоја моќна држава, за на долг рок да може да одржува некаква рестриктивна контрола врз протокот на информации меѓу големата маса народ. Тие не сакаат народот да дознава се, а се повеќе се дознава благодарение на интернетот, па на оној на кој не му одговара да протекуваат секакви тајни информации, мора на некој начин да направи рестрикција. Исто така и пратете ги законите во Америка за интернетот што ги носат, ке видите дека тие се закони кои полека но сигурно, водат кон се поголеми ограничувања на содржината на интернетот.
Пров еве ги почнуваат со некакви за нас вообичаени хакнувања, нормални, ама понатаму хакнувањата ке бидат се поголеми, ке стигнат до таа мера што ке се воведат некакви законски регулативи и ограничувања, кои ке важат за сите нас, а оправдувањето ке бидат анонимусите.
Народот како овци сите ке мислат дека тоа е праведно, а уствари, коренот на проблемот не можат да го видат.

Ги прочитавме и со војните на блискиот исток, а треба и сега да ги прочитаме, што е ова срање со таа група наречена анонимус.
Оној кој сака да ја оддржи моќта мора прво да направи раздор, па после да окриви некој и да превземе некаква рестрикција поради тој некој, и народот да го гледа како светски полицаец кој се залага за мир, а уствари....
Мораме во иднина, за да можеме на време да го детектираме првиот кој го започнал проблемот, да размислуваме посвесно. Ова е мое лично мислење, за кое размислував во последно време.
НЕ СЕ ПАЛЕТЕ НА ОВИЕ АНОНИМУСИВЕ, БАШ ДЕКА СЕ СКРИЕНИ ИМААТ СКРИЕНИ НАМЕРИ, НЕМОЈТЕ ДА СЕ ЗАЛАЖЕТЕ ДЕКА ТИЕ МУ МИСЛАТ ДОБРО НА НАРОДОТ Т.Е НА НАС.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Оној мојон никако да го тргнам од фб, ако направат нешто да го укинат скроз,(што не верувам) ќе бидам најсреќна:D

jamaica cpb

iarba
Член од
16 декември 2008
Мислења
172
Поени од реакции
51
Ало тие анонимуси се нешто ново создадено од некоја моќна влада.
Зошто баш да бидат толку анонимни, викиликс не се а гледа какви информации пуштија на нетот.
Запрашајте се само зошто да бидат анонимни, од што се плашат да се откријат, од државните органи, или од народот?
Ако е од државата, знаеме кој е стравот но по таа логика би требало и викиликс да се плашат, а ете ги ништо не им направија.
Ако е од народот, е тоа е веќе покомплицирана тема.
Да, да, добро ме читате, анонимуси се создадени од ВЛАДА на некоја моќна држава, за на долг рок да може да одржува некаква рестриктивна контрола врз протокот на информации меѓу големата маса народ. Тие не сакаат народот да дознава се, а се повеќе се дознава благодарение на интернетот, па на оној на кој не му одговара да протекуваат секакви тајни информации, мора на некој начин да направи рестрикција. Исто така и пратете ги законите во Америка за интернетот што ги носат, ке видите дека тие се закони кои полека но сигурно, водат кон се поголеми ограничувања на содржината на интернетот.
Пров еве ги почнуваат со некакви за нас вообичаени хакнувања, нормални, ама понатаму хакнувањата ке бидат се поголеми, ке стигнат до таа мера што ке се воведат некакви законски регулативи и ограничувања, кои ке важат за сите нас, а оправдувањето ке бидат анонимусите.
Народот како овци сите ке мислат дека тоа е праведно, а уствари, коренот на проблемот не можат да го видат.

Ги прочитавме и со војните на блискиот исток, а треба и сега да ги прочитаме, што е ова срање со таа група наречена анонимус.
Оној кој сака да ја оддржи моќта мора прво да направи раздор, па после да окриви некој и да превземе некаква рестрикција поради тој некој, и народот да го гледа како светски полицаец кој се залага за мир, а уствари....
Мораме во иднина, за да можеме на време да го детектираме првиот кој го започнал проблемот, да размислуваме посвесно. Ова е мое лично мислење, за кое размислував во последно време.
НЕ СЕ ПАЛЕТЕ НА ОВИЕ АНОНИМУСИВЕ, БАШ ДЕКА СЕ СКРИЕНИ ИМААТ СКРИЕНИ НАМЕРИ, НЕМОЈТЕ ДА СЕ ЗАЛАЖЕТЕ ДЕКА ТИЕ МУ МИСЛАТ ДОБРО НА НАРОДОТ Т.Е НА НАС.

незнам колку си запознаен со казните за хакирање колку време се лежи затвор па размисли после од што се кријат =)))) од 2 до 5 години е =))) а надвор од македонија дури и повеќе... =)))))

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
Абе уште да земев проектните за матура и нека праат што сакаат...и така го слабо се уклучувам
инаку еве што добив јас ...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
First world problem.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.816
Поени од реакции
7.128
Хакнат ми е профилот, а и имејлот. Не си го знам сигурносното прашање, па тешко е да го вратам. Има некоја можност или слабо?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
за другарче... што и да направи, да постира линк/да закачи нова слика итн, се му е по default да биде шерувано со јавноста(public)
како да го смени default-от да биде само пријатели?
исто така, кога ќе стисне на името(профилот) горе десно, му отвара "информации" а сака директно да му отвара ѕид

М

Мартин`

Гостин
за другарче... што и да направи, да постира линк/да закачи нова слика итн, се му е по default да биде шерувано со јавноста(public)
како да го смени default-от да биде само пријатели?
исто така, кога ќе стисне на името(профилот) горе десно, му отвара "информации" а сака директно да му отвара ѕид
Нека го отвори полето Ажурирај го статусот и доле има да штиклира како сака да му биде по 'default'.. инаку едно прашање од мене зошто работите кои ќе ги лајкнеш (пр некоја вест) не ги прикажува на ѕидот веќе како порано. Нешто изместено ми е мене или така е сега мора share да му направиш да се прикаже ? зошто порано што и да лајкнеш се прикажуваше на ѕидот.

S

Stivie G

Гостин
Како да пратам порака на некој кој не ми е пријател а му е активиран тајмлајнот? Бидејки гледав а не видов опција за испраќање порака.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И јас да прашам нешто - како да не ми праќаат пораки за симсови, авенџери, и слични глупости од игри?

Г

Гучи

Гостин
И јас да прашам нешто - како да не ми праќаат пораки за симсови, авенџери, и слични глупости од игри?
Добро што ме потсети да побарам, една од поранешниве колешки ги игра сите можни игри на фејсбуков и ми праќа по 500 покани секој ден :) :tapp:
Иди на see all notifications, таму побарај што ти стигнало известување од игрите што ти пратиле, стисни на иксот од страна па change settings бла бла и ке се снајдеш после ;) Сеа го дознав начинов, колку е корисен ке видиме утре :D

Kajgana Shop

На врв Bottom