One Оператор - Генерална Дискусија

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На ОНЕ? Знацчи крш ми е телефонот. Одма им го носам назад. Мада чудно ми е што денеска почна да се понаша така.

Сигналот на ЕДГЕ ми е -77 ДБ 18 АСУ. Мрежата ми е на АУТО, ама поголем дел од времето денеска е на ЕДГЕ
Стај му најнов софтвер, рестартирај го, смени му ROM.... не ми се верува дека е до телефонот....

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Стај му најнов софтвер, рестартирај го, смени му ROM.... не ми се верува дека е до телефонот....
Ни ја немислам дека е до телефонот. Три недели нема како го земав. Нов. .i dropped my sgs2 and have bad signal
Рестартирав двапати
Имам фабрички ром. Несакам да го рутувам.

Последен сомнеж ми е син ми да си играл со него и да му паднал, ама дете од 6 години не е баш високо, нити па мислам дека телефонот е толку нежен.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да проверам на која тарифа сум? Бројов ми е од дамна, на претплата е, во круг со неколку броеви, се плаќа 50 денари месечно за бројов другото си доплаќам како трошам, ама не си ја знам тарифата....
Некој нешто за ова? Не им ги знам броевите кои им се, 1234 или како и да е....

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Погрешен клучен збор
Еве
Или пак јави се и прашај си
--- надополнето: 14 март 2012 во 16:58 ---
Аууу не видов дека си на претплата
--- надополнето: 14 март 2012 во 17:01 ---
За претплата постојат неколку тарифни модели во зависност од висината на претплатата. За старите корисници ептен ако имаш договор да видиш што пишува, иначе не постои тој тарифен модел така да не знам дали ќе можат и они да ти кажат

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве
Или пак јави се и прашај си
--- надополнето: 14 март 2012 во 16:58 ---
Аууу не видов дека си на претплата
:)

На претплата сум ама не ги знам тарифите, цените, ништо не им знам, затоа барав да дознаам некако.
Знам дека се 3-4 броја (само крајниот број се разликува) и меѓу нив се бесплатни разговорите, а секој си плаќа минимум 50 денари месечно за бројот...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Na mesta na koi do vcera imav top signal denesna nemam signal voopsto-samo krugce koe vika network unavailable.
Doma edvaj imam dve crtki a vo Vero nemav ic.
Netot mi e non stop na edge. Nemoze da dobie 3g brzina.

Ima i nekoj drug vakvi problemi ili mi otide telefonot.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Јас мислам дека е до мрежата, и мене истото ми се случува (Galaxy S). Некаде имам фул сигнал 3G а некаде дури паѓа на GPRS. Никогаш не ми се случило да ја изгуби мрежата и нон-стоп ми е вклучен интернетот. Ова го тврдам зошто од жена ми ставив сим од t-mobile, исто така со data plan (3G) вклучен и нема никаков проблем со мрежата, си држи 3G константно, дури (може ми се чини) има и поголема брзина на download. :)

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Јас мислам дека е до мрежата, и мене истото ми се случува (Galaxy S). Некаде имам фул сигнал 3G а некаде дури паѓа на GPRS. Никогаш не ми се случило да ја изгуби мрежата и нон-стоп ми е вклучен интернетот. Ова го тврдам зошто од жена ми ставив сим од t-mobile, исто така со data plan (3G) вклучен и нема никаков проблем со мрежата, си држи 3G константно, дури (може ми се чини) има и поголема брзина на download. :)
Ако е до мрежата, катастрофа е. Пошто а влежам во тврда градба без прозор, мрежата се губи скроз. Прееска дур бев во лифт снемало, а искочив од лифт ми вика дека имам пропуштен повик. Искача дека се бетер и од ВИП.,

А приметив и тоа што спомна дека на одредени места паѓа на GRPS,

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ако е до мрежата, катастрофа е. Пошто а влежам во тврда градба без прозор, мрежата се губи скроз. Прееска дур бев во лифт снемало, а искочив од лифт ми вика дека имам пропуштен повик. Искача дека се бетер и од ВИП.,

А приметив и тоа што спомна дека на одредени места паѓа на GRPS,
Во лифт сите губат мрежа (и кај мене исто), нормално е тоа, таму има бетон и арматура еден тон. :) Искрено, за 3G само t-mobile, барем од лично искуство.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Do mrezata bilo. Problem so baznite stanici. Od deneska pak se e normalno imam konstanten 3g plus i doma sum so 5 crti.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Каде можам да проверам кои канали ги нуди ОНЕ на бум тв? На сајтот се спомнува некој си основен пакет, ама никаде не можам на дајдам кои канали ги содржи тој основен пакет.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Абе ти ме заебаваш? Барам кои се програмите на основен пакет, а не сите програми на бум тв.
2те Cinestar,2те SportKlub,KidsCo,Dorcel,Private Spice се во промотивен пакет од 149 денари.Без нив мислам дека е основен пакет.

Kajgana Shop

На врв Bottom