One Оператор - Генерална Дискусија

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ми стигна првата фактура од ОНЕ и ништо не ми е јасно. На сметките на ВИП јасно се гледаше колкку минути имав потрошено кон ВИП, колку кон другите мрежи, колкѕ СМС- а и колку нет.

На сметкава на ОНЕ само ми се излистани повиците, а никаде нема сумативно колку миниту/смс/ГБ сум потрошил. И таа ПДФ фактурата што ја има на есметка нема никакви сумативни податоци освен некои количини кои не ми се јасни.

Може некој да појасни?:
Нема веќе таква опција како што си имал на ВИП, веќе неколку месеци така практикуваат да целата фактура е само 2 листа (порано во зависност од повиците/пораките достигнувала и 7-8 страни).

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Нема веќе таква опција како што си имал на ВИП, веќе неколку месеци така практикуваат да целата фактура е само 2 листа (порано во зависност од повиците/пораките достигнувала и 7-8 страни).
I vo VIP fakturata bese 3lista amass si pisuvase: iskoristine xxx minuti vo VIP, iskorosteni xxx minuti kon drugi mrezi, xxx sms vo VIP , xxx sms kon drugi mrezi

Ovie od one niso ne kazuvaat . Imam detalna smetka na internet ama ni tamy nema sumativno pa treba da praam filtri vo excel

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Na mesta na koi do vcera imav top signal denesna nemam signal voopsto-samo krugce koe vika network unavailable.
Doma edvaj imam dve crtki a vo Vero nemav ic.
Netot mi e non stop na edge. Nemoze da dobie 3g brzina.

Ima i nekoj drug vakvi problemi ili mi otide telefonot.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Na mesta na koi do vcera imav top signal denesna nemam signal voopsto-samo krugce koe vika network unavailable.
Doma edvaj imam dve crtki a vo Vero nemav ic.
Netot mi e non stop na edge. Nemoze da dobie 3g brzina.

Ima i nekoj drug vakvi problemi ili mi otide telefonot.

Да не ти е WADSL? Јас имам WADSL и ми е катастрофа, ми дига само 1mbps давнлоуд. Се заебав јако што го продолзив договорот. :(

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас денес имам проблем со Вип да не е проблем кај сите оператори?

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Za mobilnata mreza zboram...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Јас денес имам проблем со Вип да не е проблем кај сите оператори?
Јас околу 11:45 не ми отвараше интернетот на ОНЕ, сто пати го рестартирав рутерот и нејќеше. После ми текна да ја рестартирам антената, и после проработе. Не е ништо за чудење, ОНЕ пропаѓаат со нетот. :(

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Ало, отварачот на темата збори за 3G интернет на ONE, не за WADS/рутери/VIP.

Peter, проба само реконект да направиш? Да не те закачило на GPRS/Edge наместо 3G?

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Ало, отварачот на темата збори за 3G интернет на ONE, не за WADS/рутери/VIP.

Peter, проба само реконект да направиш? Да не те закачило на GPRS/Edge наместо 3G?
Probav. Napraviv i full reset. Pak ima samo edge u edna crta signal.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да проверам на која тарифа сум? Бројов ми е од дамна, на претплата е, во круг со неколку броеви, се плаќа 50 денари месечно за бројов другото си доплаќам како трошам, ама не си ја знам тарифата....

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Taftalidze, od lola ribar do partiznaska okoly pedagoska. Tamy se motav dobri 3 saati. Sabajle vo MTV vo holot isto nemase signal. Izlegov na parking se pojavija dve crti. Od VERO do MTV ne proveruvav posto vozev. Vo WC-to vo Vero taftalidze nemase signal!

Sega sum doma, vo kozle, se vrza na 3g so edna crtka, traese toa edno 5 min i se prefli na EDGE so 3 crti.

Sabajle primetiv deka se desava.. Mi padna cudno sto vo studio nemav signal, a od koga se prefrliv na ONE stalno sum imal full coverage!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Taftalidze, od lola ribar do partiznaska okoly pedagoska. Tamy se motav dobri 3 saati. Sabajle vo MTV vo holot isto nemase signal. Izlegov na parking se pojavija dve crti. Od VERO do MTV ne proveruvav posto vozev. Vo WC-to vo Vero taftalidze nemase signal!

Sega sum doma, vo kozle, se vrza na 3g so edna crtka, traese toa edno 5 min i se prefli na EDGE so 3 crti.

Sabajle primetiv deka se desava.. Mi padna cudno sto vo studio nemav signal, a od koga se prefrliv na ONE stalno sum imal full coverage!
Јас сум во Козле моментално, на 3G на iPhone 3GS имам 3-4 црти од 5, никогаш сум немал помалку или па да ми нема 3G низ Скопјево.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Јас сум во Козле моментално, на 3G на iPhone 3GS имам 3-4 црти од 5, никогаш сум немал помалку или па да ми нема 3G низ Скопјево.
На ОНЕ? Знацчи крш ми е телефонот. Одма им го носам назад. Мада чудно ми е што денеска почна да се понаша така.

Сигналот на ЕДГЕ ми е -77 ДБ 18 АСУ. Мрежата ми е на АУТО, ама поголем дел од времето денеска е на ЕДГЕ

Kajgana Shop

На врв Bottom