Хендерсон беше и повеќе од корисен на теренот денеска...кажи ми ти мене што правеше Даунинг?
Според мене беше обратното..... Хендерсон беше оној некорисниот....Даунинг оној корисниот.
Погледни смао колку пати Кели беше оставен сам против Пиенар и Бејнс (рака на срце и двајцата ги стави во џеб), додека кај Енрике, Даунинг секогаш помагаше....или е пред него или е позади него.
Даунинг одигра добра утакмица..... токму онака како што јас сакам. Не превеке експониран.... прости центаршутеви.... и без непромислени дриблинзи....истото беше и со Енрике.
Спиро беше играчот кој ме задоволува..... но сепак е ДАААААЛЕКУ од Лукас. Барем кога е во прашање пас играта.
...............................
Сепак она што јас сакам да ви обрнам внимание е играта на Суарез.
Ете тоа е тоа што тој треба да го игра........ ПАС игра, без себичење макар бил и отворен патот кон голот (последниот гол не сакаше тој да ја шутира)
Со таква игра тој би бил коловоџа на тимов.... со таква игра и Капетанот доага до израз.
Што се однесува до Адам..... ја би го здрвил бар уште 3 утакмици на клупа, за колку толку да му дојде памет у глава..... и секогаш би го ставал Шелви пред него за да му се докаже дека со таква игра таму и ке му биде местото.
ШКРТЕЛ СО ЧИСТА СОВЕСТ МОЖАМ ДА КАЖАМ ДЕКА Е МОМЕНТАЛНО НАЈДОБРИОТ ШТОПЕР ВО СВЕТСКИОТ ФУДБАЛ!!!