Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Па тие од АЕК ти ко кажале и тоа јас со ти го реков.

А со тоа дека вработените во Тхоме се као да добиле доживотна пензија и никој не се замара. ама како шо тргнало близу ќе им се види крајот.
пред некој ден сакав да земам лаптоп преку телефонска сметка , одам да ја прашам тетката во Тхоме да и кажам со сум одбрал да нарача. она ми вика ние не нарачуваме еве вимам тука еден лаптоп (10 пати послаб од тој со сакав да го купам) ако сакаш овој ако не ништо. демек беспари ми го дава ...
катастрофа се а и ако не сменат нешто околу пакетите ќе бегам и јас од Тхоме.
Ама каде да бегаш ? Од Близу луѓево веќе плачат! Поминав денес и до Оне и го прашувам вработениот ако склучам договор за колку дена ќе ми пуштите нет и без да му ја мисли ми вика 30.

Овие пак од Т-Хоме као да не се ISP, прошлите години на сите понуди од останати провајдери одговараа со дупли трасфер или брзина и пак некако се туркаше.Оваа година многу чудно се понашаат.Од Т-Хоме ме убедуваат дека ни давале интернет прва класа - бил брз и најстабилен.Како може да биде побрз од Оне кога им ја дадоа цела инфраструктура - мрежата , серверите може и заедничка датабаза на корисници да користат.

Да бе, да, ултра класа, и Оне се стабилни, еве и овие што јас ги имам Мултимедиа, 4мс е пинг, 12мбит/12мбит за 400ден со 300гб сообраќај и што им фали, послаби се од фамозниот телеком? Се префрлив за еден час кај нив. Однесов сабајлето опрема у тхоум, дојдоа дечкиве, утп кабел до куќиште, направија конекција и чао, едно 10дена имав преку 80мбит конекција, од вчера ми е 13-14мбит. После 3-4дена превземаа број од тхоум, наместија апаратче да имам и фиксен и се е супер. Има и идентификатор бесплатен, и без претплата е. 1ден мин према сите фиксни, према мултимедиа 0.5ден. Пак нека се удираат во гради дека тие биле ВРВ. Со намуртена фаца си остана дечкото(кога ја плаќав фебруарската сметка) кога му кажав дека ми е супер новиов интернет. Нека цркнат кога не умееја да користат уште, да намалеа цени, да покачеа минимум да биде 100гб, ќе останеа многу, но како да им од тенџере зема некој гб, па стискаат не пуштаат.

Да бе, да, ултра класа, и Оне се стабилни, еве и овие што јас ги имам Мултимедиа, 4мс е пинг, 12мбит/12мбит за 400ден со 300гб сообраќај и што им фали, послаби се од фамозниот телеком? Се префрлив за еден час кај нив. Однесов сабајлето опрема у тхоум, дојдоа дечкиве, утп кабел до куќиште, направија конекција и чао, едно 10дена имав преку 80мбит конекција, од вчера ми е 13-14мбит. После 3-4дена превземаа број од тхоум, наместија апаратче да имам и фиксен и се е супер. Има и идентификатор бесплатен, и без претплата е. 1ден мин према сите фиксни, према мултимедиа 0.5ден. Пак нека се удираат во гради дека тие биле ВРВ. Со намуртена фаца си остана дечкото(кога ја плаќав фебруарската сметка) кога му кажав дека ми е супер новиов интернет. Нека цркнат кога не умееја да користат уште, да намалеа цени, да покачеа минимум да биде 100гб, ќе останеа многу, но како да им од тенџере зема некој гб, па стискаат не пуштаат.
Брзина/Трансфер/Цена ти е (y) , но во Скопје нема таква понуда !

Сите го чекаме денот кога како и во секоја нормална држаава ќе плаќаме за брзина а не за лимит.Во Бугарија конекција од
6 Mbps неограничен download/upload цената е не повеќе од 5-6 евра.Во Грција 24 Mbps неограничен + телефон е 18 евра (пак поевтино од скапаниот и самобендисан Тхоме). Жално е ама будали не прават сите оператори до еден.

Еее дури дојде така кај нас ке поминат уште години дури го собираат кајмакот овие

Se dodeka ima ovci za strizenje oni nikogas nema da spustat ceni nitu pak da kacat limit.Na kraj ako navistina pocnat masovno da im begaat korisnici ke ja dadat kompanijata na prodazba i ke si recat pa dovolno karivme od ovcite i vreme e da si zamineme bidejki nema poveke fajde od niv.

Ама каде да бегаш ? Од Близу луѓево веќе плачат! Поминав денес и до Оне и го прашувам вработениот ако склучам договор за колку дена ќе ми пуштите нет и без да му ја мисли ми вика 30.

Овие пак од Т-Хоме као да не се ISP, прошлите години на сите понуди од останати провајдери одговараа со дупли трасфер или брзина и пак некако се туркаше.Оваа година многу чудно се понашаат.Од Т-Хоме ме убедуваат дека ни давале интернет прва класа - бил брз и најстабилен.Како може да биде побрз од Оне кога им ја дадоа цела инфраструктура - мрежата , серверите може и заедничка датабаза на корисници да користат.
Za pne ubo ti rekle ama 30 dena e minimum,,,neznam zosto tolku dolga procedura imet ama sto e to e a internetot od thome e brz i stabilen tocno ama najskapi se...jas sum na one licno veke 3 meseci i sum zadovolen i kako sto rece ja koristat mrezata na thome taka da ako e dobar thome ke bide dobar i one preku istata mreza..

Ма овие не се нормални све да им ебам! До сега има симанто 2 филма од по 700мб и што играм Кантер и некој игри на фб имам потрошено 32 гб. Сеа им с ејавувам да прашам од каде овој наудрен ми се прави неможело д аима системска грешка! Сеа требало да сум идел до некој од салоните да земам детална сметка за потрошен сообраќај! Имал до сеа некој од вас сличен проблем ко мојов?

Ма овие не се нормални све да им ебам! До сега има симанто 2 филма од по 700мб и што играм Кантер и некој игри на фб имам потрошено 32 гб. Сеа им с ејавувам да прашам од каде овој наудрен ми се прави неможело д аима системска грешка! Сеа требало да сум идел до некој од салоните да земам детална сметка за потрошен сообраќај! Имал до сеа некој од вас сличен проблем ко мојов?
Ниту ти си грешка ниту тие те крадат.Кај мене од 1 март имам инсталирано :
1. На десктоп машина
- Инсталација на Vista од двд и update до sp2
- Симнав Linux Mint ISO и update (имаше багови па го сменив)
- Симнав Ubuntu и update
2. На лаптоп
- 2 х Инсталација на Windows 7 од двд и update до sp1
- Ubuntu исталација од истото ISO и update
3.Програми
Libreoffice (200мб), VLC (20мб), 7z, Crome (20мб), Dropbox (15мб + 2х300мб) ,Skype (20мб), Gimp (30мб) , Comodo (100+3х100 мб)

До сега имам трансфер 29 гб !

да не те крадат преку вирелес комшиите :D

Т-хоме нема шанси да крадат. Ја лично сум на нив 3 години и никоаш ми немаат крадено интернет. Можам и да докажам тоа пошто имам една програма на која можам да видам колку иам доунлоад. Потрошеното што ми го дава на програмава е скоро исто ко тоа на мој.телеком.мк(програмава не дава уплоад).... не знам што да ти речам освен помалку на јутуб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom