Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
абе шо е работава со лимитов шо е срање ? само фб ми отварат, неможа ни да спушта, ни јутуб да глеа, ни нишо ..
иначе проблемоф се појави пред 2-3 дена ..
имат некој вакви слични рабоќе .. ?

абе шо е работава со лимитов шо е срање ? само фб ми отварат, неможа ни да спушта, ни јутуб да глеа, ни нишо ..
иначе проблемоф се појави пред 2-3 дена ..
имат некој вакви слични рабоќе .. ?
Ако си го исцедил пакетот се намалуе брзината биро

Од тоа што имам читано на темата за Оне а и од тоа како стојат работите во пракса, откако ќе потпишеш договор со Оне (за интернет) чекаш едно 5-6 дена додека да ти го пуштат сигналот, а за административните работи (префрлувањето од тхоме во оне) не би требало да биде повеќе од 2-3 дена. Не би било лошо и да се јавиш на 181 па од таму подетално да ти објаснат како одат работите :)
Interesno ama nema vrska bez 30 dena da pominat tesko deka ke dobiesh internec....:)

Иначе за рестартирање преку speedport-от, има... дали порано бев слеп или ова е нова опција додадена со новиот фирмвер(најверојатно второво) што го ставија кога се пребацувавме на новата платформа не знам...
settings, system, reset, restart speedport

Денеска ми одговорија од АЕК за автоматското продолжување на договор:
По многу јавувања во T-Home конечно ми разјаснија дека доколку не го продолжам договорот , тој влегува во СОСТОЈБА НА МИРУВАЊЕ , при што нема да ти го исклучат интернетот (законски не смеат или бизнис политика на T-Home) се додека си ги плаќаш сметките.Значи имаш интернет на неопределено време по цена како да си склучил договор на 12 месеци.Во секое време можеш да го раскинеш без да плаќаш пенали :)

По многу јавувања во T-Home конечно ми разјаснија дека доколку не го продолжам договорот , тој влегува во СОСТОЈБА НА МИРУВАЊЕ , при што нема да ти го исклучат интернетот (законски не смеат или бизнис политика на T-Home) се додека си ги плаќаш сметките.Значи имаш интернет на неопределено време по цена како да си склучил договор на 12 месеци.Во секое време можеш да го раскинеш без да плаќаш пенали :)

Јас веќе 5 месеца ја терам така, сакам да се префрлам во уан ама никако да ме убедат во квалитет, а овие од ти-хоум никако да извадат нов пакет... држ недај работава!

Белким од мај као ќе ги качеле, све е монопол у државава да си ибе векот.

Јас веќе 5 месеца ја терам така, сакам да се префрлам во уан ама никако да ме убедат во квалитет, а овие од ти-хоум никако да извадат нов пакет... држ недај работава!
Аце ме интересира и кога ти истече договорот никој не ти се јави да те извести , ниту ти го скратија интернетот , добро те разбрав ?

не ти го кинат интернетот, договорот ти продолжува само што не си обврзан со време , можеш да го раскинеш во секое време. јас користам max adsl од времето кога лимитот беше 3 GB :D

не ти го кинат интернетот, договорот ти продолжува само што не си обврзан со време , можеш да го раскинеш во секое време. јас користам max adsl од времето кога лимитот беше 3 GB :D
:)
--- надополнето: 12 март 2012 во 17:01 ---
Незнам како можат Т-Home да се наречат сериозна фирма кога вработениве толку лажат.Абе кој што сака прави , што сака ти кажува.

Во петок госпоѓата ми рече дека ако не го продолжам договорот влегува во состојба на мирување.Значи имам интернет на неопределено и Т-Home нема да ме исклучат (ја препрашав двапати).Во ред!

Денеска околу 11:30 повторно се јавив и другава ми вика, што се замараш доколку 15 дена пред истекот на договорот не се откажеш автоматски се продолжува.Јас и викам дека има правило од АЕК дека мора да ме известат најмалку 15 дена пред да ми престане договорот.Госпоѓава ми вика дека тие ме известиле така што на сметките за минатите два месеци имало потсетување кога ми истекува договор.Гледам на сметките ни на 1/2012 ниту на 2/2012 нема ништо (на двата листа на секоја сметка).

Одам денеска во рамстор и тој вработениот ми вика дека не може никој да го продолжи мојот договор освен јас да мавнам нов потпис или преку телефон да се среди работата.Го прашувам што ќе биде ако не потпишам.Ми вика одма ќе те исклучиме.Послем ако сакаш повторно да земеш интернет ќе чекаш 3 месеци.

Од дома се јаувам повторно се јавува едно бабиште и ми вика : "Дечко ако сакаш да го раскинеш договорот имаш 15 дена пред истек и 15 дена по истек ако не ние ти го продолжуваме.

Кој да се јави од службата секој нешто ново кажува! И секога кога ќе прашам кога ми завршува интернетот кажуваат или 13 или 14 сега ми кажуваат дека е 17 :)

Пишав порака до АЕК на http://www.komuniciraj.mk а они ми напишаа :
Почитувани,

Договорите не може операторот да ги продолжи по автоматизам, корисникот може да ја користи услугата и понатаму доколку операторот ја испорачува но сепак нема да има договорна обврска со задолжително времетрање на договорот.
Со почит АЕК

па изгледа некои од вработените не се апдејтувани :D

Аце ме интересира и кога ти истече договорот никој не ти се јави да те извести , ниту ти го скратија интернетот , добро те разбрав ?

Се јавуваа за да ми понудат 3макс пакет но никогаш не го споменаа договорот. Инаку последен пат сум го продолжил уште кога го направија 10 гига пакетот. Од тогаш никогаш не се јавиле да понудат нов договор а сметката ми е стандард 1179 ден.

Па тие од АЕК ти ко кажале и тоа јас со ти го реков.

А со тоа дека вработените во Тхоме се као да добиле доживотна пензија и никој не се замара. ама како шо тргнало близу ќе им се види крајот.
пред некој ден сакав да земам лаптоп преку телефонска сметка , одам да ја прашам тетката во Тхоме да и кажам со сум одбрал да нарача. она ми вика ние не нарачуваме еве вимам тука еден лаптоп (10 пати послаб од тој со сакав да го купам) ако сакаш овој ако не ништо. демек беспари ми го дава ...
катастрофа се а и ако не сменат нешто околу пакетите ќе бегам и јас од Тхоме.

Јас избегав од пред 3-4 дена, денеска ми се јавуваат да ме прашаат кој биле причините поради кој сум поднел барање за раскин, им наведувам поради ограничен интернет собраќај и бавна брзина, ми враќа дали уште користам 15 гига интернет по старо или сум го покачил на 30, кога виде дека уствари сум го користел пакетот од 250 гига месечно, рече фала многу пријатно и тоа беше :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom