L
Löwe
Гостин
Има и такви верувај, затоа сакав колку толку превентивно да делувамМи стигна и мене, само не знам како може некој да се попали и да реагира на вакви пораки
Има и такви верувај, затоа сакав колку толку превентивно да делувамМи стигна и мене, само не знам како може некој да се попали и да реагира на вакви пораки
Праќаш податоци од “другар ти“ па ако добие пари, ќе части, ако не.... ептен ништо нема да се случиМи стигна и мене, само не знам како може некој да се попали и да реагира на вакви пораки
И тоа што викаш. Ама па да пишале пример, добивате картичка за користење на Кока-Кола во вредност од 250 Долари, па да се подразмислиш......да си кажеш....ај сакаат нешто да напраат, промоција ова-она, им паднал рејтингот па се креваат....ама 980.000 фунти..ЧЕКАЈТЕ МАЛЦЕ ДРУГАРИ...овде нешто смрдиИма и такви верувај, затоа сакав колку толку превентивно да делувам
Јас пратив решив малку да ги дриблам скамерите. Стигнува порака, праќаш маил, ти враќаат со честитка дека си добил и прилог со тоа дека ти си добитникот. Им враќаш банкарски податоци кој нормално викаат дека се ОК и дека парите ќе ти легнат на таа сметка. Им праќаш легитимација и после ти праќаат маил каде што ти викаат дека си ги добил парите , ама преку Western union треба да им платиш 450 фунти за трошоци и за данок, бидејќи не можат да ги одземат тие пари од наградата, таков бил договорот. Ги дриблав што ги дриблав, ама ме заебаа со тоа што едно сабајле во 7 ми звони мобилен и се јавува нигериец и ме бара мене нормално под лажно име и ми вика дека мора да платам, последен рок било. Се натегавме така 2-3 дена, го замолив да ми плати па ќе го нградам, ама еве уште не сум збогатен. Броевите телефонски изгледаат како да се од Британија, затоа што почнуваат на +44, ама продолжението +4470 е редирекција, кој завршува каде пто сакаш и најчесто го користат скамерите.Нека ми стигне, ќе пратам.
шо ќе ти земи од сметката ако си фенер...Еве, јас ќе ти испратам тебе име, презиме, број на телефон, е-мејл адреса, број на мојата банковна сметка, и IBAN код.
Баш ме интересира како потоа ти ќе ми ги земеш парите...
Може да се проба... не ми текна, само да не испадне дека е вистина, па да му легнат скоро милион фунти на сметка од нигде, ќе треба да извршам повеќекратно самоубиствоПраќаш податоци од “другар ти“ па ако добие пари, ќе части, ако не.... ептен ништо нема да се случи
Не бе им се качила цената, како што објаснив мене ми побараа 450 фунти.И откако ќе им пратиш мејл, сметка, име итн следен чекор е ти бараат 20-тина долари да уплатиш на некоја сметка (нивна нормално) за да можат они да го реализираат трансферот на пари демек.. треба ептен да си глуп да паднеш на ваа финта
Ја покачиле цената, јбг еден да начекаат од милион испратени мејлови да се заебе ете им плата.. арно ме потсети сега и јас ќе им испратам информации да видам што ќе лажатНе бе им се качила цената, како што објаснив мене ми побараа 450 фунти.
Ја до тука стигнав, ме мрзи немам време да се замарам.Во вакви случаи за да се заебеш треба ДО КРАЈ ДА ИСТЕРАШ, а не дека ќе се заебеш ако го дадеш името само.
Исто ко да ти кажам, не оди на интернет, има вируси!
Кој сака нека го побара, јас реков од тебе ми стигна и за Аврсралиска виза па ако може со една трансакција да завршиме. Ако се фатиш, нема крај.We are officially inreceipt of your Email once again regarding the payment of your Tax and Transfer Charge. I want to state it clear to you that you are the only winner left to claim the winning Fund and we have been mandated by the Coca Cola Board to file all unclaimed funds andn send back to them as soon as possible.
BELOW IS THE LEGAL PROCEDURE FOR MAKING THE PAYMENT VIA WESTERN UNION MONEY TRANSFER OUTLE /AGENT
You are required to make the payment through any WESTERN UNION MONEY TRANSFER OUTLET / AGENT CLOSE TO YOU in the name of our Accounting Officer with the following Information's:
Receivers Name: Mrs Linda Jane
Amount: 450 GBP which is equivalent to $ 750 Usd
As soon as you make the payment, get back to us with your payment information
Senders Name:
Amount Sent:
Money Control Number (M T C N ):
And also a Scanned copy of your payment slip. This to enable our correspondent Bank effect the transfer of your winning Prize through telegraphic bank wire Transfer, within 24 hours after clarification of your payment for transfer charges as mandated by law.
On behalf of the Board of Directors, Workers and Staffs of LLOYDS TSB BANK UK, I congratulate you on your winning and encourage you to make judicious use of your prize. +44-702-403-5860
BEST REGARDS,
Foreign operations manager.
Mr Edward Timothy.Lloyds TSB Bank Uk
223 Edgware Road London, NW9 6LT, United Kingdom
Tel: +44-702-403-5860
Fax: +44-870-974-7694
Email: transferdept@techie.com
ISPRATI MI MENE I KE TI POKAZAM KAKO SE PRAZNIЕве, јас ќе ти испратам тебе име, презиме, број на телефон, е-мејл адреса, број на мојата банковна сметка, и IBAN код.
Баш ме интересира како потоа ти ќе ми ги земеш парите...
Немој бе Брус Ли...ISPRATI MI MENE I KE TI POKAZAM KAKO SE PRAZNI