Внимавајте: Хакерски СМС пораки пристигнуваат на мобилните

• Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување
L

Löwe

Гостин
Денеска, ми пристигна порака на мобилниот која гласеше вака:
Congrats!. Your Mobile# has won £980.000 in the ongoing Coca-Cola Int`l Mobile Draw. To reedem, send your Name, Mobile # and E-mail adress to: mycocagb@live.com
За среќа не се напалив по поракава од причина пред 2-3 дена од двајца различни ја слушнав поракава.. Така да внимавајте на вакви пораки, да не ви бидат испразнети сметките во банките..

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Која е таа будала што ќе поверува дека добил награда од кока кола ?

Има простички луѓе ќе поверуваат

L

Löwe

Гостин
Која будала само ќе поверува дека добил награда од кока кола
Еден пријател мој се напали на ваква порака, бидејќи испраќал кодови и такви срања на кока кола наградна игра.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Денеска, ми пристигна порака на мобилниот која гласеше вака:
Congrats!. Your Mobile# has won £980.000 in the ongoing Coca-Cola Int`l Mobile Draw. To reedem, send your Name, Mobile # and E-mail adress to: mycocagb@live.com
За среќа не се напалив по поракава од причина пред 2-3 дена од двајца различни ја слушнав поракава.. Така да внимавајте на вакви пораки, да не ви бидат испразнети сметките во банките..
А како ќе ти ја испразнат сметката во банката, баш ме интересира?

Еве, им испраќаш име, презиме, број на мобилен и и-мејл. И после што?

Со телекинеза ќе ти ги земат парите од банка?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Еден пријател мој се напали на ваква порака, бидејќи испраќал кодови и такви срања на кока кола наградна игра.
Толку не му текнало дека не играл за £980.000 ?

L

Löwe

Гостин
А како ќе ти ја испразнат сметката во банката, баш ме интересира?

Еве, им испраќаш име, презиме, број на мобилен и и-мејл. И после што?

Со телекинеза ќе ти ги земат парите од банка?
А тек мислиш дека тие по Е Маил ќе ти ги "испратат" парите? Па нормално им даваш е маил и првото што ќе направат е ќе ти побараат сметка за да ти ги "префрлат" парите
Толку не му текнало дека не играл за £980.000 ?
Абе...Јас предупредувам само...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што може лошо од ова, освен да ти пратат чат-пат во иднина по некоја реклама?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Пред години ова го праќа по е-мајли.Сега се усовршиле па праќаат на мобилни...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А тек мислиш дека тие по Е Маил ќе ти ги "испратат" парите? Па нормално им даваш е маил и првото што ќе направат е ќе ти побараат сметка за да ти ги "префрлат" парите

Абе...Јас предупредувам само...
Еве, јас ќе ти испратам тебе име, презиме, број на телефон, е-мејл адреса, број на мојата банковна сметка, и IBAN код.

Баш ме интересира како потоа ти ќе ми ги земеш парите...

L

Löwe

Гостин
Што може лошо од ова, освен да ти пратат чат-пат во иднина по некоја реклама?
Ете имаш горе е маил, слободно можеш да пратиш податоци па ќе ни кажеш дали има добро или лошо :)
--- надополнето: 12 март 2012 во 22:08 ---
Еве, јас ќе ти испратам тебе име, презиме, број на телефон, е-мејл адреса, број на мојата банковна сметка, и IBAN код.

Баш ме интересира како потоа ти ќе ми ги земеш парите...
Хм... Кога можеа да ја хакираат страната од Интерпол, да провалат во Циа, да ја ограбат светската банка, па нема да можат тебе да ти ги соберат парите? Па нели имаше стории по телевизииве, и граѓани кои се жалеа дека им биле пробиени сметките во Комерцијална банка и им биле испразнети...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па ако некој е волку глуп да поверува на ова според мене и заслужува да го изгорат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Хм... Кога можеа да ја хакираат страната од Интерпол, да провалат во Циа, да ја ограбат светската банка, па нема да можат тебе да ти ги соберат парите? Па нели имаше стории по телевизииве, и граѓани кои се жалеа дека им биле пробиени сметките во Комерцијална банка и им биле испразнети...
Не чини многу филмови гледање.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ми стигна и мене, само не знам како може некој да се попали и да реагира на вакви пораки:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom