Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Rabotava mi lici kako poleka poleka iskaca od kontrola. Moe mislenje e deka e ova smisleno scenario od nadvor so koe sakaat da ni kazat vie ste vakvi i takvi. No zaebancijata e sto ni bega rabotava od kontrola a ministerkava nekako mi deluva tapa, treba policiski cas ili nekoja merka so koja enormno bi se zgolemil brojot na prisutni drzavni organi vo regionite kade sto imame vakvi incidenti i toa ogromno prisustvo da bide 24 casa.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Па види сега, Македонците од Кисела Вода ги ставија в затвор одма + навивачките групи со членови етнички Македонци со 80% кривични.Од друга страна имаш амнестирани терористи.Па не е чудно ваква статистика.
Eте и некои таканаречени навивачи од горенабројаната таканаречена навивачка група со фашистичко име.
28 албанци добија кривични , и 7 македонци.

Се зборуваше за 20-30 учесници во нападот во Кисела Вода , а добија кривични само 7 (само 2 полнолетни).

Ако 28 албанци добија кривични , тогаш за да биде толеранцијата како кај македонците , албански напаѓачи требало да ги има 84-140.

Гледаш дека тука сме негде , а според мене најмногу ќе го јадат пак албанците , како и во Кале , со 50 кривични.

Ај да бидам оптимист дека реално ќе ги казнат сите , и ќе ја сватат пораката сите , а тоа е дека насилството не може да помине неказнето.

А и другите што низ градот се шетаат и пеат Чиста Македонија , Мртов оној добар оној , Етничка Албанија ... ќе сватат дека не е баш лесно да се оствари тоа.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Убаво објасни Мирка за ситуацијава и за сите надворешни ѓубриња кој сакаат да ја дестабилизираат Македонија.
Имаат и внатрешни помагач:СДСМ И ДПА
Денес на вести кажаа дека некои од уапсените тепачи се членови на ДПА
--- надополнето: 11 март 2012 во 20:18 ---

Се зборуваше за 20-30 учесници во нападот во Кисела Вода , а добија кривични само 7 (само 2 полнолетни).

Ако 28 албанци добија кривични , тогаш за да биде толеранцијата како кај македонците , албански напаѓачи требало да ги има 84-140.

Гледаш дека тука сме негде , а според мене најмногу ќе го јадат пак албанците , како и во Кале , со 50 кривични.

Ај да бидам оптимист дека реално ќе ги казнат сите , и ќе ја сватат пораката сите , а тоа е дека насилството не може да помине неказнето.
Арнаурите од секогаш правеле многу повеќе проблеми од Македонците

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
Каде виде дека ги бранам Албанците па ми праќаш линкови за да видам кој колку нападнал?
Не ме интересира. Не мразам Албанци и не мразам Македонци. Мразам раја што лесно се попалува, од која и да е страна.
chitam i ne veruvam shto chitam ,,,,pishuvash deka ne podnesuvash shto nekoj lesno se popaluva ,,,,,,zarem mislish deka lugjevo tuka se idioti,ili kako beshe toa shto me nareche tuku aj jas ne sum tema iako spored tebe bev,,,,,,,,,,,imam malku poveke memorija a i chlenovive na forumov od koi shto sakash da napravish neshto,,,,tuku nazad,,,,,,,,,,

ako nekoj prv beshe taka napalen toa beshe ti ,,,,,, a sega tuka glumish kosmopolitizam,,,,

ili povtorno za tebe sum neshto spored tvojot IQ hmmm

kako bre ne ti e sram imash li barem malku nekoe chuvstvo,,,,,,ili samo koga tebe neshto ti e vo interes.znaat li tvoite roditeli shto pravish,,,,,,,,,,,,,,ili ushte polosho koga ke stanesh roditel shto mke im kazhesh na tvoite deca ,shto si mislela koga nishto ne si mislela,,,,,,,,

ova e moe posledno obrakanje do tebe,,,,,,,,za zhalenje si

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Другар, немој многу луд да се правиш и така да ти се чини;)Ова што се случува со Македонскиот народ е резултат на 70 годишно комунистичко владеење во Македонија каде што сиот патриотизам кај Македонците е угушен на сметка на Југославија почнувајќи од твојот ник.
Македонската влада и полиција 20 години удара со камшик на се она што остана Македонско во државава.
Зошто очекуваш ти Македонски националисти, патриоти да се тепаат и да бранат некого?За да после 2 недели ги нарекувате хулигани, неписмени, стока, примитивци?За да утре пола Македонија си оди на шопинг во Солун, а тие да скапуваат во затвор и полни со кривични?Фала некој да не им рече во животот?
Кои Албански националисти работат на терен?Тие ли што 30 души ќе му се нафрлат на 15 годишно дете и девојче?Тие ли националисти?Кај беа тие истите Албански националисти во Нерези, на плоштадот Македонија, гостувањата на Комити во Тетово?Зашто тие албански националисти не се одмаздија после Нерези и милион други настани?Кај се тие албански националисти да се шетаат со дресови Албанија, шалови Шверцери по град?Никаде ги нема.Вчера зашто после старецот не тепале некој од Ѓорче кога цело Ѓорче се собрало?

Скоро 90% од Комити, ФА, ЦПБ се полни со кривични пријави и судења заради тепачки со Албанци и ти некој нарекуваш пички?Зарем некој е глуп да се тепа кога знае дека утре полиција веднаш ќе го уапси пошто е Македонец.Веднаш ќе му удри пријава и притвор.Доволен доказ ти е со Припорци.Ги најдоа за 1 ден, а за Албанци уште важи она “полицијата ги идентификува сторителит“.Пола Комити и ден денес неможат да кренат глава од пријави, а од друга страна на Албанци им кинат пријави и втор полицаец во државата го ослободува воџата на Шверцери.
Кој ве лаже тоа дека се уапсени Албанци после овие инциденти?Ве лажат Јанкуловска и полицијата за да смират страсти и да си го обелат образот поради нивните коалициони договори со Дуи.
Македонците се анемични , затоа што знаат дека тие ќе го јадат курот, а Албанци пак ќе се извлечат од пријави и затвор.Мислиш дека Албанците се храбри да се тепаат со полиција и војска?Никој неможе да е посилен од полицијата во ниедна држава.Никој!!Двајца џандари избркаа цела трибина Шверцери во Сарај, Балисти ќе скинеа патики кога полицијата ги бркаше по Тетово.Не си играте мајтапи.Мислиш дека полицијата им се плаши да влезе во Чаир или било што?Една наредба да дадат од горе во Чаир има пичкин дим да ги направат за 1 сат и никој нема А да каже.
Ти си член на ЦПБ, и не се прави многу на будала кога и самиот знаеш дека пред 2-3 недели Работнички доби казна од 2 000 евра заради тоа што навивачите извадиле навредлива парола, а во Сарај тоа што линчуваат играчи, навредуваат на верска и национална основа никому ништо.Ете заради такви работи никој Македонец не се замара и не му се става глава во торба.Мене искрено ич не ми е гајле и нити се замарам веќе.Кога сите патриоти Македонци од своите беа нарекувани хулигани, деликвенти, наркомани, партиски војници, исперени мозоци еве сега нека одат ЛЕНКА и уште 2-3 квази анархисти што глумат на форумот со патики од 500 евра нека ве бранат.Пратите ги во Чаир и нека им објаснат на Албанците, Турците, Босанците дека Алах не постои, верата, национализмот е перење мозок, па да им удрат еден убав анал таму.Поздрав
СЕКОЈА ЧЕСТ ПРИЈАТЕЛЕ ! :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Ние Македонците колку што си патиме од Албанците, исто толку си патиме и од своите.
Албанците направија 100 инциденти само во последниве неколку денови, па дури посегнаа да нападнат и истепаат 2-3 малолетни девојчиња и возрасен човек во поодминати години(66). Но досега ниту еден Албанец не кажа дека е згрозен од ваквите настани и дека му е жал за жртвите.
Но за жал кај нас Македонците работите се поинакви, кај нас Полицијата наша Македонска повеќе ужива и сака да тепа и апси Македонци отколку Албанци, нашиот НВО сектор место да се стави во одбрана и поддршка на својот народ и да ги осуди ваквите насилства, тие уште кажуваат некакви гачки и прикаски и се ставаат во некаква си неутрална положба, власта и понатаму си властува и не и чуе, опозицијата и понатаму си го дрви и си го тупи, а народот Македонски го јаде стапот.
Пред лицето на правдата одговараат само Македонците, и да не ве лажат по ТВ дека имало уапсени Албанци, тоа не е точно, ниеден Албанец не е осуден за ваквите дивеења, само Македонците се притвораат и казнуваат.
Некои се чудат зашто ние Македонците сме биле толку пасивни и сме дозволувале да не тепаат во сопствената држава, пак ќе кажам, тоа е затоа што Македонците немаат поддршка ниту од својата држава, ниту пак од својот народ, одма ќе почнат некои НВО-орг. да јадат го*на дека биле членови на владејачката партија, дека биле навивачи(комити), хулигани, криминалци, тепачи, неписмени и.т.н.
А додека некои други ’’господа‘‘ ќе си го дрват по шопинзи и на море.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323

А и другите што низ градот се шетаат и пеат Чиста Македонија , Мртов оној добар оној , Етничка Албанија ... ќе сватат дека не е баш лесно да се оствари тоа.
Досаден си човече,досаден!!!Викале чиста Македонија и што ти знам
А ГРАФИТОТ У ТЕТОВО ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА? А ЗАКАНИВЕ ОД БАЛИСТИТЕ ДЕКА ЌЕ НАПРААТ ШТО ТИ ЗНАМ??? А СКАНДИРАЊАТА КАУРИ??
МОРЕ ЗА ВАС Е САМО БРОДЕЦ....ИСКРЕНО ТИ КАЖУВАМ,НИ ПОМАЛКУ НИ ПОВЕЌЕ,САМО БРОДЕЦ....
И БАШ МЕ ИНТЕРЕСИРА ТОЈ У ПОТПИС ШТО ИМА БАЛИСТИ,ШТО ЌЕ КАЖЕ ЗА ОВА НЕГОВАВА ГРУПА
И ДА ЌЕ ЗАБОРАВЕВ....МНОГУ СЕ СИЛНИ НАВИВАЧИВЕ,ПРЕКУ ФЕЈСБУК СЕ ЗАКАНУВААТ!!:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Имаат и внатрешни помагач:СДСМ И ДПА
Денес на вести кажаа дека некои од уапсените тепачи се членови на ДПА
Имаат помагачи и од плавушките, една од нападнатите девојки вила таква.:tapp:

А што ако 10 други се членови на ДУИ или Вмро ?

Абе седете мирни , медиумите играат политичко оро.

Арнаурите од секогаш правеле многу повеќе проблеми од Македонците
Официјалните бројки не го потврдуваат ова што го велиш.
--- надополнето: 11 март 2012 во 20:28 ---
Досаден си човече,досаден!!!Викале чиста Македонија и што ти знам
А ГРАФИТОТ У ТЕТОВО ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА? А ЗАКАНИВЕ ОД БАЛИСТИТЕ ДЕКА ЌЕ НАПРААТ ШТО ТИ ЗНАМ??? А СКАНДИРАЊАТА КАУРИ??
МОРЕ ЗА ВАС Е САМО БРОДЕЦ....ИСКРЕНО ТИ КАЖУВАМ,НИ ПОМАЛКУ НИ ПОВЕЌЕ,САМО БРОДЕЦ....
И БАШ МЕ ИНТЕРЕСИРА ТОЈ У ПОТПИС ШТО ИМА БАЛИСТИ,ШТО ЌЕ КАЖЕ ЗА ОВА НЕГОВАВА ГРУПА
И ДА ЌЕ ЗАБОРАВЕВ....МНОГУ СЕ СИЛНИ НАВИВАЧИВЕ,ПРЕКУ ФЕЈСБУК СЕ ЗАКАНУВААТ!!:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:
Не си ме разбрал.

На Комитите им велев , зошто бе само стварате тензии со овие песни што ги пеете , Чиста Македонија ова она , кога ви се тресат нозете кога минувате низ БитПазар.

Истото важи и за албанците ...

Им порачувам повеќе да работат , помалку да лаат.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Не се палете ко млади мајмуни, зошто целава оваа работа да има feedback таков каков што на некој таму му одговара? Напротив, треба да ги заебеме. Тие што млатат може се сиромаси, па за 300 евра можат и човек да убијат (далеку од тоа дека ги оправдувам).

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Имаат помагачи и од плавушките, една од нападнатите девојки вила таква.:tapp:

А што ако 10 други се членови на ДУИ или Вмро ?

Абе седете мирни , медиумите играат политичко оро.

Официјалните бројки не го потврдуваат ова што го велиш.
--- надополнето: 11 март 2012 во 20:28 ---

Не си ме разбрал.

На Комитите им велев , зошто бе само стварате тензии со овие песни што ги пеете , Чиста Македонија ова она , кога ви се тресат нозете кога минувате низ БитПазар.

Прееска слушам на вести Албанските радикали од Албанија и од Косово ќе се осветувале на тамошните Македонци, ќе ги напаѓале, тепале... ЗОШТО !
Дајте не глумете дека вие сте жртвата !

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Не си ме разбрал.

На кој му се тресат нозе??? кога и да поминам се осеќам како обичен граѓанин....таму нема никој превилегии...
и комитите пееле и ќе пеат,зашто за нив кривични има,а за шверцери ??/ каде кривични?? го апсат воџата на кале и го ослободуваат???
НЕМАШ ПРАВО ДА ГИ БРАНИШ ЧОВЕЧЕ,ЕВЕ СЕ ПРАВИШ ПОШТЕН (МОЖЕБИ И СИ,НЕЗНАМ) АМА ПРИЗНАЈ СИ ДЕКА ОД ТИЕ 20% ШТО СТЕ У ДРЖВАВАВ,18.5% СЕ ГОВЕДА!!!!!

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210

Mислам дека претеруваш ако полицијата имала инфо ќе дала 20-30 учесници ама очигледно немала. Земаш една шпекулација и ја дуваш надвор од пропорција. Мислам дека си наоѓаш изговор за твоите тесно-националин погледи. Медиумите еднострано ги пренесуваат настаните и има луѓе како тебе кој се палат како зелени мајмун и бараат ситници да си го оправдаат својот национализам и шовинизам. Искрено те жалам секогаш ќе се чуствуваш огорчен и онеправеден и никогаш нема да ти помине. Едноставно си имаш проблем со главата и емоциите. Болен си дечко од национализам и нема лек за тебе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom