Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Полека, можеби не е намерно, можеби ги побркал работите.
не е воопшто проблем во НЕГОВОТО побркување на работите, проблемот е многу, многу поголем и се однесува на КОЛЕКТИВНОТО побркување на работите од страна на албанците.еве, од 1000 албанци прашани што држат тие терористи во рацете, 900 ќе ти одговорат дека се работи за мобилен, а 100 дека се работи за џепен калкулатор-популарно дигитрон.дали ја сфати поентата или да дообјаснам?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.464
Гледај, момчето јасно рече дека албанците прават проблеми и се согласува дека треба да се казнат.
Не се согласуваш со тоа? Или, ќе одбиеш да се согласиш, само затоа што некој што не е Македонец го кажува?
Нема поента. Треба да се казнат и тоа моментално.
На девојчето во Тетово, никој не може веќе да и помогне, затоа што требало претходно да ѝ се помогне (државата да ја заштити од криминалци), а не сега. Неверојатно ме погодува тоа што напаѓаат во група, како најголеми кукавици. И тоа на жени, деца, старци... ми се гади.
Нормално дека се сложувам со него.
Поентата на мојот пост е, дека нема никакво влијание врз нападите, заради тоа што ете имало еден, кој ги осудува, а не им бара алиби, како што тоа го прават сите други.
Она што постојано го потенцирам:
На Еврејот што чека на ред за туширање во Дахау, ништо не му значи, ниту му влијае врз судбината, што ете има некој еден-двајца Германци кои гнијат по зандани, затоа што не се вклопуваат во плановите на своите сонародници за Финалното Решение.

Квотата е одамна помината, кај нив.
Минорниот процент на Албанци кои се против нападите, нема никакво влијание. Тие не се дури ни во редовите на албанските експерти, интелектуалци, новинари, чии изјави ги гледаме деновиве, какви се. Тие како некои, се ништо во албанскиот блок, безгласна буква. Толку многу се малку.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Нормално дека се сложувам со него.
Поентата на мојот пост е, дека нема никакво влијание врз нападите, заради тоа што ете имало еден, кој ги осудува, а не им бара алиби, како што тоа го прават сите други.
Она што постојано го потенцирам:
На Еврејот што чека на ред за туширање во Дахау, ништо не му значи, ниту му влијае врз судбината, што ете има некој еден-двајца Германци кои гнијат по зандани, затоа што не се вклопуваат во плановите на своите сонародници за Финалното Решение.

Квотата е одамна помината, кај нив.
Минорниот процент на Албанци кои се против нападите, нема никакво влијание. Тие не се дури ни во редовите на албанските експерти, интелектуалци, новинари, чии изјави ги гледаме деновиве, какви се. Тие како Toneh, се ништо во албанскиот блок, безгласна буква. Толку многу се малку.
Интересно е што невладиниот секстор им е поекстремен од власта (ДУИ).

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ај да си се смириме сите фино лепо? И ја вчера бев ептен накурчен и вриев, па успеав некако да се смирам денес, мислејќи на тоа дека мојата и нервозата на другите е посакувана од некој, некој што сака да направи зло во Македонија. Според мене за недела дена се ќе се стиша.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не знам дали некој го објавил овде оваа вест, но овака некој да се заканува на државата не знам како да го коемнтирам.

Балистите“ им се заканија на властите- пуштете ги нашите, не знаете што се можеме да направиме

Навивачката група Балисти сака инцидентите од стадионите да ги префрли на улиците. Откако нивниот водач вчера беше уапсен со уште еден член на навивачката група поради напад на двајца Македонци и на полицаец кој се обидел да ја спречи тепачката, денеска на социјалната мрежа Фејсбук со закани до властите бараат да бидат ослободени.​
Во заканите на навивачите објавени попладнето на нивната страна на Фејсбук се вели:

- Полицијата уапси двајца наши члена, Мета Шклзен и Мета Арлинд. Еден од нив е нашиот водач. Бараме итно да ги ослободите двајцата. Цело Тетово им дава поддршка на нашите членови. Не сакате да знаете што се можеме да направиме, затоа пуштете ги!​

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=88386

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Не знам дали некој го објавил овде оваа вест, но овака некој да се заканува на државата не знам како да го коемнтирам.

Балистите“ им се заканија на властите- пуштете ги нашите, не знаете што се можеме да направиме

Навивачката група Балисти сака инцидентите од стадионите да ги префрли на улиците. Откако нивниот водач вчера беше уапсен со уште еден член на навивачката група поради напад на двајца Македонци и на полицаец кој се обидел да ја спречи тепачката, денеска на социјалната мрежа Фејсбук со закани до властите бараат да бидат ослободени.

Во заканите на навивачите објавени попладнето на нивната страна на Фејсбук се вели:
- Полицијата уапси двајца наши члена, Мета Шклзен и Мета Арлинд. Еден од нив е нашиот водач. Бараме итно да ги ослободите двајцата. Цело Тетово им дава поддршка на нашите членови. Не сакате да знаете што се можеме да направиме, затоа пуштете ги!

Абе резили, резили...

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Убаво објасни Мирка за ситуацијава и за сите надворешни ѓубриња кој сакаат да ја дестабилизираат Македонија.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
не е воопшто проблем во НЕГОВОТО побркување на работите, проблемот е многу, многу поголем и се однесува на КОЛЕКТИВНОТО побркување на работите од страна на албанците.еве, од 1000 албанци прашани што држат тие терористи во рацете, 900 ќе ти одговорат дека се работи за мобилен, а 100 дека се работи за џепен калкулатор-популарно дигитрон.дали ја сфати поентата или да дообјаснам?
..
- Полицијата уапси двајца наши члена, Мета Шклзен и Мета Арлинд. Еден од нив е нашиот водач. Бараме итно да ги ослободите двајцата. Цело Тетово им дава поддршка на нашите членови. Не сакате да знаете што се можеме да направиме, затоа пуштете ги!

сега појасно е за какво колективно побркување станува збор? гледате, овие воопшто не ги ни интересира зошто овие криминалци се уапсени, сакаат курташак со државава да си играат, ако некој од власта полуди па ги послуша, треба истиот ден да виси на бандера!!!!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
што е ова бе од секаде закани па толку ли сакате да се тепате бе - ако сте мажишта ( а не сте т.е пички сте ) искочете и тепајте се без палли шипки и ножеви со голи раце.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Извинете за тоа што одговарам на коментар надвор од тема , но морам да реплицирам за да се знае вистината, пошто ова веќе почна да се повторува почесто.

Не е точно дека албанците во Македонија се криминогена нација , во 2010та албанците според официалните податоци учествуваа со 20% од обвинетите за кривични дела.

Македонци: 59,7%
Албанци 20,8%
Роми 10%
Турци 3,2

Затоа барам да ми се извиниш мене и на сите албанци за оваа навреда , исто така и на македонците , пошто се обиде да ги лажеш, и да створиш предрасуди кај нив.

2010

Па види сега, Македонците од Кисела Вода ги ставија в затвор одма + навивачките групи со членови етнички Македонци со 80% кривични.Од друга страна имаш амнестирани терористи.Па не е чудно ваква статистика.
Eте и некои таканаречени навивачи од горенабројаната таканаречена навивачка група со фашистичко име.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па види сега, Македонците од Кисела Вода ги ставија в затвор одма + навивачките групи со членови етнички Македонци со 80% кривични.Од друга страна имаш амнестирани терористи.Па не е чудно ваква статистика.
Слепа личност може буквално да прогледа за момент и да види колкава е толеранцијата кај "едните" и "другите"...така да бројкиве, муабетов на темава и случаите паѓаат во вода од сам старт. Нема потреба за докажување.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Другар, немој многу луд да се правиш и така да ти се чини;)Ова што се случува со Македонскиот народ е резултат на 70 годишно комунистичко владеење во Македонија каде што сиот патриотизам кај Македонците е угушен на сметка на Југославија почнувајќи од твојот ник.
Македонската влада и полиција 20 години удара со камшик на се она што остана Македонско во државава.
Зошто очекуваш ти Македонски националисти, патриоти да се тепаат и да бранат некого?За да после 2 недели ги нарекувате хулигани, неписмени, стока, примитивци?За да утре пола Македонија си оди на шопинг во Солун, а тие да скапуваат во затвор и полни со кривични?Фала некој да не им рече во животот?
Кои Албански националисти работат на терен?Тие ли што 30 души ќе му се нафрлат на 15 годишно дете и девојче?Тие ли националисти?Кај беа тие истите Албански националисти во Нерези, на плоштадот Македонија, гостувањата на Комити во Тетово?Зашто тие албански националисти не се одмаздија после Нерези и милион други настани?Кај се тие албански националисти да се шетаат со дресови Албанија, шалови Шверцери по град?Никаде ги нема.Вчера зашто после старецот не тепале некој од Ѓорче кога цело Ѓорче се собрало?

Скоро 90% од Комити, ФА, ЦПБ се полни со кривични пријави и судења заради тепачки со Албанци и ти некој нарекуваш пички?Зарем некој е глуп да се тепа кога знае дека утре полиција веднаш ќе го уапси пошто е Македонец.Веднаш ќе му удри пријава и притвор.Доволен доказ ти е со Припорци.Ги најдоа за 1 ден, а за Албанци уште важи она “полицијата ги идентификува сторителит“.Пола Комити и ден денес неможат да кренат глава од пријави, а од друга страна на Албанци им кинат пријави и втор полицаец во државата го ослободува воџата на Шверцери.
Кој ве лаже тоа дека се уапсени Албанци после овие инциденти?Ве лажат Јанкуловска и полицијата за да смират страсти и да си го обелат образот поради нивните коалициони договори со Дуи.
Македонците се анемични , затоа што знаат дека тие ќе го јадат курот, а Албанци пак ќе се извлечат од пријави и затвор.Мислиш дека Албанците се храбри да се тепаат со полиција и војска?Никој неможе да е посилен од полицијата во ниедна држава.Никој!!Двајца џандари избркаа цела трибина Шверцери во Сарај, Балисти ќе скинеа патики кога полицијата ги бркаше по Тетово.Не си играте мајтапи.Мислиш дека полицијата им се плаши да влезе во Чаир или било што?Една наредба да дадат од горе во Чаир има пичкин дим да ги направат за 1 сат и никој нема А да каже.
Ти си член на ЦПБ, и не се прави многу на будала кога и самиот знаеш дека пред 2-3 недели Работнички доби казна од 2 000 евра заради тоа што навивачите извадиле навредлива парола, а во Сарај тоа што линчуваат играчи, навредуваат на верска и национална основа никому ништо.Ете заради такви работи никој Македонец не се замара и не му се става глава во торба.Мене искрено ич не ми е гајле и нити се замарам веќе.Кога сите патриоти Македонци од своите беа нарекувани хулигани, деликвенти, наркомани, партиски војници, исперени мозоци еве сега нека одат ЛЕНКА и уште 2-3 квази анархисти што глумат на форумот со патики од 500 евра нека ве бранат.Пратите ги во Чаир и нека им објаснат на Албанците, Турците, Босанците дека Алах не постои, верата, национализмот е перење мозок, па да им удрат еден убав анал таму.Поздрав
Ако е километарки пост, и ако завршува со „Поздрав“ не значи дека си во право и даке си ме „затнал“.
Никој нема да ги нарече ниту Комити, ниту ФА, ниту ЦПБ(за кои мислиш дека сум член, ваљда си ме видел како коментирам во фан клубот, нема везе само сум симпатизер и го гледам Работнички од А трибина), хулигани, насилници итн. ако тепале шќиптари по град, напротив ќе ги направат херои. Они и така и така сакаат да имаат таков статус со скандирање :„Чиста Македонија“ , „Кој не скока тој е шќиптар“... Сега е моментот кога тие зборови од трибина треба да се пренесат на улица, 90% имале пријави, немој те молам. Цел живот ќе ги слушам за тоа ебано Нерези за кое се удараат во гради, како тогаш се замарале со тепање сега не? АЦАБ од увек бил на нивна страна тоа е факт и не мораше да ми го потенцираш, си го знам тоа. Ама ако си голем патриот нема што тебе да те спречи да си го браниш градот од двјаци како што ги нарекуваме. А исто така сеа не сфаќам зошто ми викаш „Зарем мислиш дека полицијата не може да ги исчисти?“ Кој рече дека не можат?
Инаку, нека биде како што викаш, не ги тепаат пошто ќе го јадат од џандари, што е тогаш решението, чекај дур да помине? Пошто соживот не сакате. Сериозно јас не гледам трето, или сакаш соживот, или враќаш со иста мерка? Што друго?

п.с. Не ми го чепкај никот, нема врска ни со долго време во Југославија, ниту пак со фактот дека сум Србоман или слично :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom