Галактичари....Ел Галактикос..... ЕЛ МЕСЕЧАРИКОС.... ДОБРО бе до кога ќе уништувате тимови и само ѕвезди ќе купувате, не ја научивте лекцијата дека тим од ѕвезди не го бива ?- Не сакам да ветувам нешто што не е наполно сигурно, но ние сме најбогатиот клуб на светот и можеме да си дозволиме купување на таков фудбалер, изјави Калдерон, кој вети дека ќе донесе некоја од најголемите ѕвазди, како Роналдо или Кака, но досега не се случи тоа.
Извор:ГЛУПОСТ.цом.мк
стварно ме насмеа...погледни ја статистиката:Кој вели дека е незадоволен од статусот?И сеуште во Реал веруваат дека се најбогат клуб?Во облаци се сеуште.Манчестер во последните 2 децении е најбогат а Реал не е воопшто блиску до достигнување на Јунајтед.Со освојување на Примера а слаб успех во ЛШ не можат да ги достигнат Јунајтед ни во освоени титули па ни во богатство.
Епа во лига во која само Барселона е единствен конкурент мора некој да ги има повеќето титули.стварно ме насмеа...погледни ја статистиката:
Манчестер Ј: 17 пати шампиони во Премиер,11 пати шампиони во ФА Купот,2 пати во Лига Купот,2 пати во Лига на Шампиони а клубот е основан во 1878 година.
Реал М:31 пат-Примера Дивисион,17 пати-Копа Дел Реј,9 пати Лига на Шампиони,а клубот е основан 1902 година
Уште ли мислиш дека Манчестер има повеќе трофеи?
a be mozda e vo dolgovi Glejzer ama najskap tim momentalno sme.osvojuvame trofei.najdobriot igrac na denesnicata go imame koj site go sonuvaat vo svoite timovi.ama izlgeda ce sonuvaat uste 10 god.treba poveke nesto.ne spored meneНајбогат клуб, а?
Манчестер Јунајтед во долгови
„Црвените ѓаволи“, кои беа прогласени за најскап фудбалски клуб, имаат долг од 760 милиони фунти
Англиските медиуми изнесоа информација дека најскапиот фудбалски клуб Манчестер Јунајтед има долг од 760 милиони фунти. Ниту евентуалните титули во Премиер лигата и во Лигата на шампионите нема да можат да ја покријат загубата на сопственикот на „Црвените ѓаволи“, Малком Глејзер.
Изминатата финансиска година Јунајтед ја заврши во минус од 59 милиони фунти, што беше чекор напред со оглед на тоа што пред две години загубата изнесуваше 135 милиони фунти.
Американскиот бизнисмен подигнал кредит за да осигура поголем дел од парите за закупување на тимот, но загубите донеле долг кон кредиторите од цели 764 милиони фунти, како и уште 56 милиони, кои беа потрошени за нови играчи.
Инаку, Манчестер Јунајтед сезонава продаде рекордни 64 500 годишни билети, а оствари и солиден приход од ТВ правата. Интересно е што втора година по ред списанието „Форбс“ го прогласи овој премиерлигаш за најскап фудбалски клуб, проценет на 1,8 милијарди долари.
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=6186http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=6186
Што зборуваш бе ти се гледа дека врска немаш од фудбал. Знаеш ли колку пати има Реал освоено лига на шампиони а колку пати Манчестер?? А за примера да не правиме муабетКој вели дека е незадоволен од статусот?И сеуште во Реал веруваат дека се најбогат клуб?Во облаци се сеуште.Манчестер во последните 2 децении е најбогат а Реал не е воопшто блиску до достигнување на Јунајтед.Со освојување на Примера а слаб успех во ЛШ не можат да ги достигнат Јунајтед ни во освоени титули па ни во богатство.
Што зборуваш бе ти се гледа дека врска немаш од фудбал. Знаеш ли колку пати има Реал освоено лига на шампиони а колку пати Манчестер?? А за примера да не правиме муабет
Ти рече дека никогаш немало да ги надминеме Манчестер со титули,а не си знаел дека Реал има многу повеќе титули од Манчестер туку ај доста е.. ,тоа ми беше зборот.. ок е сега веќе знаешok e ima 9 tituli vo LS i 31 vo spansko.respekt do niv.ama koga se osvoeni tie vo LS.poslednata im e 2003 mislam.pred toa???vo spansko koj im se konkurenti za titulata??? uste vi 35 kolo ja krenaa.2 mesto vo spanija villareal,2 mesto vo anglija celzi.praj sporedba.