Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
:facepalm:
Која тоа дискусија е пропратена со ПП пораки??
Пак се обидуваш да се извлечеш од немањето факти за споредба на ситуацијата денешна во РМ со геноциди, лага која се обиде да ја протнеш неколку пати со цел сеење омраза.

Наведи ги фактите за припремањето на наводен геноцид.
Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves. The objectives of such a plan would be the disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such groups

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Фала богу сега за сега нема планинари во ново лисиче и аеродром

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves. The objectives of such a plan would be the disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such groups
Тоа не е факт за припремање геноцид, тоа е само една од многуте дефиниции.
Сериозно, албанците спремаат геноцид?

Трагично.........си седат луѓе дома на топло и во паузата меѓу гледање премиер лига или турски серии си куцкаат на форум, онака после неделен ручек дека имало војна ама не сме ја гледале и дека имало геноцид ама не сме го приметувале...:facepalm:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
:facepalm:
Која тоа дискусија е пропратена со ПП пораки??
Мене ми имаш испратено ПП со прилчно навредлива содржина, за моите блиски (во текот на една дискусија на Религија). Јас не ти одговорив, пошто јасно е дека сакаш некој да излезе од такт, па евентуално да биде баниран.
Мислев дека сум специјален случај, ама кога видов дека истото и на Тапетарот Петар си му го направил, во текот на дискусија (исто мислам дека беше на религија), ми стана јасно дека тоа ти е тактика со сите. Само што Петар, за разлика од мене реши тие пораки да ги објави на јавно на форумов.
Веројатно е дека и на други истото си им го правел (но, признавам, факт е е дека освен за мене и Петар, немам други докази, само претпоставувам)
Што знам, ваљда од твој аспект ОК е таа тактика, можда некој ќе се изнервира, ќе ти врати на форум, па ќе го банираат.... можда и ти успеало со некој...

nvm, ме влечеше за јазик, затоа го вратив ова на сцена. инаку не ми е битно и никогаш, до сега не сум го потенцирал.

Мене ми е малку смешно уопште и да комуницирам, на сериозно ниво со некој, кој помалку детски истапува, така да, може и да свртиме на шала со тебе...

Остатокот од постот ти се базира на класично негирање на очигледното, повторено и документирано повеќе пати: Немање факти? :pos:

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Петар Пенко - Здравковски - спаѓа под општина бутел или чаир (незна точно) ако незнаеш кај се наоѓа - еве ти помопш - веднаш до средното Арсени Јовков.

и да одиш да повериш...

едит под општина бутел спаѓа.
Мене колку што ми текнува името на основново требаше да се смени во албанско, и ова основно е едно од малкуте во кои што има настава на 3 јазика: македонски, албански дури и турски.....а што се деси дали македонските паралелки учат албански или не, не сум сигурна, ама знам дека кога требаше да се внесе македонскиот јазик како задолжителен во албанските паралелки, они првите беа што нејкеа, патем додека ја учев таму, профеосрката по македонски јазик што држеше настава за македонските паралелки, беше албанка....

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Организации најавуваат жесток протест пред Македонска амбасада во Тирана - ќе бараат голема Албанија?
Сабота, 10 Март 2012 15:06​
Во вторник на 13 март 2012, со почеток во 12 часот организација наречена "Собрание на патриоти", во соработка со "УНИКОМБ", најавуваат прв конкретен одговор со протести пред македонската амбасада во Тирана.
"Најновите шокантни настани каде имаше насилство против албанците во Македонија не се случајни, таму две млади момчиња беа убиени од македонската полиција и насилството беше извршено врз 15 албански ученици од страна на македонска терористичка организација", се вели во соопштението, проследено на социјалните мрежи.

Од таму велат дека преку протестот ќе повикале на "враќање на албанските региони во Македонија кон нивната матична држава, Aлбанија", стои во повикот.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Во ред. Имам неколку прашања и да ти кажам право, се надевам дека ќе се најде некој реален алб.
Ме интересира твоето видување на УЧК?
Дали немаш проблеми што го користеа твојот идентитет за да спроведат војна?
Дали немаш забелешки за тоа што ВОДЕА војна?
Дали, можеби, се противиш што не пробаа по легален пат (избори, закони, ..) туку директно со војна?
Дали ти е сѐ едно што тие што убиваа, колеа, касапеа цивили се амнестирани?
Твоето мислење за рамковниот договор?
Според твое лично видување, дали соодносот на тепачки во последниве 10 дена е близок? Ако не, која нација (бидејќи СИТЕ тепачки се заради етничко нетрпение) извршила повеќе тепачки? (ова не е ни дискутабилно, но сакам да го потврди некој алб. еднаш веќе, до сега се нема случено)
Дали имаш забелешки за насилното раселување на (некои статистики велат) 150000-200000 Мак. од Западна МКД ?

Се согласуваме дека треба сите да се осудат и казнат.

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Организации најавуваат жесток протест пред Македонска амбасада во Тирана - ќе бараат голема Албанија?
Во вторник на 13 март 2012, со почеток во 12 часот организација наречена "Собрание на патриоти", во соработка со "УНИКОМБ", најавуваат прв конкретен одговор со протести пред македонската амбасада во Тирана.
"Најновите шокантни настани каде имаше насилство против албанците во Македонија не се случајни, таму две млади момчиња беа убиени од македонската полиција и насилството беше извршено врз 15 албански ученици од страна на македонска терористичка организација", се вели во соопштението, проследено на социјалните мрежи.

Од таму велат дека преку протестот ќе повикале на "враќање на албанските региони во Македонија кон нивната матична држава, Aлбанија", стои во повикот.
хмм тоа насилство не е доволно они да бараат голема албанија, патем што е со албанциве во нашава мила земјичка, каде што мислам дека македонциве веке немаат право на ништо.....они како малцинство во нашата земја имат повеке права од нас, и во администрација и во се, уште кој им дал право да прават буни и тепања низ нашата држава.....прво и основно проблемот е до политичарите кои успеаја да дозволат да се деси вакво нешто, во сосптвената дрѓава да немаш никакви права.....извинете за Албанците има и фини луге, ама се знаат правата на малцинствата во другите земји.....а полицијата не смее а допушти да се дешаваат вакви тепања и малтретирања, на деца - малолетници, стари лица и жени, или употреба на ножеви и пиштоли......

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
Во ред. Имам неколку прашања и да ти кажам право, се надевам дека ќе се најде некој реален алб.
Ме интересира твоето видување на УЧК?
Дали немаш проблеми што го користеа твојот идентитет за да спроведат војна?
Дали немаш забелешки за тоа што ВОДЕА војна?
Дали, можеби, се противиш што не пробаа по легален пат (избори, закони, ..) туку директно со војна?
Дали ти е сѐ едно што тие што убиваа, колеа, касапеа цивили се амнестирани?
Твоето мислење за рамковниот договор?
Според твое лично видување, дали соодносот на тепачки во последниве 10 дена е близок? Ако не, која нација (бидејќи СИТЕ тепачки се заради етничко нетрпение) извршила повеќе тепачки? (ова не е ни дискутабилно, но сакам да го потврди некој алб. еднаш веќе, до сега се нема случено)

Се согласуваме дека треба сите да се осудат и казнат.
He doesn't care...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813

Па,па па.....

Изгледа ќе треба да се прочешла малку теренот со едни животинки што завиваат.:)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Смешно беше и пред 15 г. кога многу викаа дека Косово ќе биде независно.Само пази дан преминиш и ти на нашава "дрога" кога(не дај боже)ќе се одвојат регионите со доминантно албанско население.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Тоа не е факт за припремање геноцид, тоа е само една од многуте дефиниции.
Сериозно, албанците спремаат геноцид?

Трагично.........си седат луѓе дома на топло и во паузата меѓу гледање премиер лига или турски серии си куцкаат на форум, онака после неделен ручек дека имало војна ама не сме ја гледале и дека имало геноцид ама не сме го приметувале...:facepalm:
Мене таа дефинција најмногу ми се допадна.
Овие во која дефиниција спаѓаат?
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=8&item=1223

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Тактички ке ја земат пола Македонија и ке ја припојат кон Голема Албанија, зашо македонското население е малце нејкам да кажам дека сме глупави, ама така испага, тактилки се доселуваа од секаде и од планини и од села, добиваа државјанство, тоа туку така, за време на гласања, се појавуваа повеке одколку што треба....и нормално може да се населат толку мн, што веке не ке им можеме ништо, се додека не стаиме стоп на ваквите работи, да се запре ширење на албанското население, ке си трпиме...
--- надополнето: 11 март 2012 во 17:56 ---
Тактички ке ја земат пола Македонија и ке ја припојат кон Голема Албанија, зашо македонското население е малце нејкам да кажам дека сме глупави, ама така испага, тактилки се доселуваа од секаде и од планини и од села, добиваа државјанство, тоа туку така, за време на гласања, се појавуваа повеке одколку што треба....и нормално може да се населат толку мн, што веке не ке им можеме ништо, се додека не стаиме стоп на ваквите работи, да се запре ширење на албанското население, ке си трпиме...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom