Многумина се под лажна импресија и ја повторуваат малоумната реченица дека за танго требало двајца.
Децидно НЕ !
Ти иако не гледаш по вера/боја/националност, доволно е другите да гледаат за да избие проблем.
А ако и ова тврдење не ви е јасно, нема лек за вас (барем мене не ми е познат); дури и да ве истепаат, ќе речете ОК е.
Тоа е тоа, одбивање да признаете дека ви се всадени глупости (точно е кај секој човек, нема никогаш да признае дека е малоумник).
Постојат истражувања кои јасно тврдат дека глупавите луѓе се до толку глупави што не знаат точно колку се глупави.
Конкретно, да речеме сум слеп за националност. Поминувам низ Чаир, те заобиколуваат 10+ кои не се слепи за националност,
туку се алб. кој го напаѓаат неверникот Македонец.
Јас се обидувам да им објаснам: луѓе, јас сум слеп за нација или вера, мене Allah не ми смета, Bismillah, ...
А последицата? Последицата е дека ќе бидам СЛЕП после тоа. Не за нација. Туку слеп. Слеп од тоа што орбитни мускули на очите ќе откажат од
боксирачите и безбол палките.
ДРЖАВАТА како концепт е измислена да нѐ одбрани од насилници(et al).
Државата тоа НЕ ГО прави. Државата, откако ќе се запознаеме со фактите, недвосмислено им дава предимство по НАЦИОНАЛНА припадност.
Значи, ние сме тука во ќорсокак (кој е комичен, бидејќи сме Македонци во Македонија).
Јасно дека националната припадност не повлекува малоумност. Но, бројчано (бројките се сѐ),
недвосмислено е која група (бидејќи веќе покажавме дека се работи за групи, дури и да не сакаш,
те присилуваат да се сместиш во група, со опција: група или болница)
повеќе инциденти прави, која е полесно манипулирана, која е статистички неписмена, која доби права
(кои по легален пат, никогаш немаше да ги добијат затоа што нема потреба),
која почна ВОЈНА (без ништо, почна војна, не пробаа прво легално, како што следува, туку ДИРЕКТНО војна),
која беше АМНЕСТИРАНА за воени злосторства (кои не постои механизам што може да се употреби за амнестија),
која беше ослободена после тепањето (повторно, Македонци) на Кале,
која вршеше редовно убиства на бранители (после 2001),
чии членови никогаш не ги осудија нападите на цивили (силување, малтретирање/гравирање на букви на работници(цивили), детонирање хотел(цивили),
одговорност за браната Липково, ...)
која беше *спонзорирана* од самите алб. со м.о.: или ќе дадеш дете за УЧК или ќе платиш пари или ќе те земеме заложник (тие го држеа локалното население
заложник, кои се алб. во повеќето случаи)
која..., ..., ...
Овие работи не ги измисливме ние тука, туку се реални. Реални колку што е реално било што во светов.
Во секој момент, можам да се повикам на извор на информации, ако некој е заинтересиран (приватна порака).
Веќе ако не ви е јасно, потребни ви се лекарства.
Ако на мнозинството од народот не му е јасно, го заслужува третманот, бидејќи не се буни, а тоа значи е согласност со молчење.
И за крај, треба да се ЗАСРАМИТЕ бидејќи немате ниту една здрава мозочна клетка, ако мешате термини геноцид/војни
со БАРАЊЕ ДА ВАЖАТ СИТЕ ПРАВА ПОДЕДНАКВО ЗА СИТЕ.
Значи, БАРАМЕ ДА ВАЖАТ ПРАВАТА ПОДЕДНАКВО ЗА СИТЕ. Тие што се криминалци, да се уапсат.
Која интелектуална вулгарност, дрскост и непочит е да се помеша тоа со национализам, геноцид, војни, етничка омраза ?
А нема да бидам малоумен и ако од 100 групи на криминалци кои напаѓаат, 99 се етнички алб. кои напаѓаат само Македонци, тоа ќе го речам: да, алб. се.
Бидејќи не ме прави ниту потолерантен ниту попаметен да речам: не, не се, бидејќи едниот не бил,
туку ме прави МАЛОУМЕН, бидејќи не можам да согледам тоа што ми е пред очи.