Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
И на крајот ќе речите ќутете можеше војна да има, не е важно што сега бензинот е 100 денари само војна да нема.
И?
Организирано било, ами секако дека е, и полицијата го знае знае и кој се организаторите и не презема ништо, па се разбира дека не затоа што така треба да биде.
Организаторите нема да се фатат тоа јасно да е.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485
Моментално сме како Судан, а поголемиот дел од македонците мислат така.
Не е точно.
Моментално сме баш како Руанда, само со тепање (сега за сега) наместо убиства.
Исто ко нив. Таму се договорија Хуту да ги истребат Тутсите и одеднаш како под команда - тргнаа, потполно исто како тука Албанските групи што си одат на лов на Македонци и други каури.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Македонија гори а Пастирот на државата во Азија!?:facepalm:
Под хитно да се врака.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Дете, не ми е поентата дека ќе ти прават проблем. Поентата ми е како може некој, при здрав разум, очи што гледаат и уши што слушаат, парите директно на нив да им ги дава.
Како може некој без трунка размислување сам да си го купува куршумот со своето име на него?
Со ова знам се фалеа дека со се што ќе купиме од нив они купувале по еден куршум за нас, јас тотално ги избегнувам нивните продукти дури и нашите да се понеквалитетни сепак парите ги давам и ќе ги давам кај македонците.

Член од
14 септември 2010
Мислења
221
Поени од реакции
251
Чим од Балисти уапсиле ондак им текнало да рагираат веќе :pos:
Ш.М. овој воџата им е изгледа, Шкљзим Мета или како и да се викаше :D

Уапсени пет полнолетни Албанци кои го претепале 15 годишното дете во центарот на Скопје

Пет полнолетни Албанци се приведени под сомнение дека вчера околу 17 часот претепале 15 годишно дете од македонска националност на улицата Орце Николов во центарот на Скопје.
Двајца од уапсените биле од скопско Крушопек, а другите од Глумово, Грчец и од Скопје. Тие ќе бидат изведени пред истражен судија во текот на денот.

Инцидентот се случи вчера околу 17 часот пред интернет кафе во центарот на Скопје. Непосредно откако безмилосно го претепале детето, полицијата ги уапсила петмината осомничени кои биле пренесени во полициската станица Центар каде што подоцна е утврдено дека тие се напаѓачите. Детето беше префрлено во градската болница каде е задржано на лекување.

Полнолетни напаѓаат 15 годишно дете.
Од Крушопек, Грчец и Глумово :facepalm:
Овие вчера ќе требаа да си одат преку Ѓорче, ги чекаше една олуја... Само не знам што е со другиве населби седат дома мажи место да си ги заштитат своите населби!!! Што се случи со јаките Ченто, кои јадат ќутек во нивни паркови!!! Кај се Бутел? Дебар Маало?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485
Де, де, не е толку критична ситуацијата. Кога беше војна не излагавме со оружје, не па сега.
Нема потреба од пумпање на атмосферата до тој степен „од дома со оружје да не излегуваме“. Ти излези си слободно, па сам сноси си ги последиците. Ама не ги повикувај останатите да го прават тоа.
Ах, да се надевам дека нема да налетам на Албанци?
Ако више ме има по весници боље да ме има како Јаким, неголи како милионте други боксерски вреќи.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Знаеш, јас имам многу голема толеранција, и кај луѓе како мене во глобала тоа е позитивна особина, Е сега негативна особина е тоа што кога ќе се спојат жиците станува многу жестоко, агресивно и без размислување се прават неубави работи за кои подоцна не би се каел :)
--- надополнето: 11 март 2012 во 14:32 ---

Немам група за прошетка и затоа си практикувам 4-ка ;) во последно време
Ама твоите ќе се каат,треба во некои случаеви да се размислува со ладна глава...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Епа фино.
А за куршумите што си ги купувате, они ги гравираат вашите имиња на нив или и тоа им го плаќате вие?
Јас сум пријател со сите националности, и немам проблем со тоа.
До денес, не сум имала проблем со Албанци.

Но, смешно ми е што сите скокнаа сега. Барем во Тетово, секој ден се тепаат, не им треба повод и причина.

Доколку Македонците сега излезат и тепаат се живо албанско, само ќе го направат тоа што се очекува од нив - ќе наседнат.

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Овие вчера ќе требаа да си одат преку Ѓорче, ги чекаше една олуја... Само не знам што е со другиве населби седат дома мажи место да си ги заштитат своите населби!!! Што се случи со јаките Ченто, кои јадат ќутек во нивни паркови!!! Кај се Бутел? Дебар Маало?
Ченто ок, Бутел ок, К.Вода ок, Аеродром и Лисиче ок, ама Дебар маало и јаки момци :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: тие само да седнат на ленинова и дрндрндрн

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Ама твоите ќе се каат,треба во некои случаеви да се размислува со ладна глава...
Моите знаат дека сум ЛУД ;) не е проблем, исто како што арнаутските родители не се каат за постапките на нивните деца.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485
... Ги осудувам овие КОПИЉСКИ бунтови од обете страни ... и албанска и македонска.
Живти све?
Ги осудуваш и двете страни? Брао! Ти си навистина објективен и непристарасен. А не како некои националисти тука....

Шала на старна, ме интересира дали ги осудуваш и евреите и нацистите од II С.В?
Дали ги осудуваш и Абориџините и доселениците од Австралија во XIX?
Дали ги осудуваш Ерменците и Турците од времето на ерменскиот холокауст?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Моите знаат дека сум ЛУД ;) не е проблем, исто како што на арнаутските родители не се каат за постапките на нивните деца.
:facepalm:
Сме наебале ако лудаци решиле да не бранат.....

Арнаутите одмна знаеме што народ се, не гледам причина да се спуштаме на нивно ниво.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Ах, да се надевам дека нема да налетам на Албанци?
Ако више ме има по весници боље да ме има како Јаким, неголи како милионте други боксерски вреќи.
Просто мислење, ептен просто. Затуцано.
Еве, јас вечерва ќе спортувам со Албанци. И знам дека можат да ми го пукнат носот (исто како што Македонец ми го спука минатиот пат), ама тоа ќе биде ненамерно. Или да си зеам палка за секој случај и да ги претепам само затоа што се Албанци? Не тропајте глупости. Бројот на забегани и лесно запаливи Албанци е еднаков на заебагни и лесно запаливи Македонци. Тие што си бркаат друга работа, не се глупи да потпаѓаат на вакви провокации и да излезат надвор и да претепаат некого само затоа што не е од нивниот етникум.

Член од
14 септември 2010
Мислења
221
Поени од реакции
251
Кои курви сме значи.. од нивна страна само 15262733 инциденти, а од наша дури 1..
Некогаш мислам дека ептен се разочарувам од македонскиот народ.
Не се разочарувај, туку стани од компјутер и излези да го штитиш своето маало и населба!!! Не ми се верува некогаш на луѓево, возрасни, а седат дома во страљв од некои тинејџери од села крај Ѓорче. Па дали сфаќате дека колку сте вие исплашени, они се дупло повеќе од одмазда. Да ве видат 10 луѓе ќе бегааат!!!

А и прашање до некој од влае ако има... Вистина е дека ви седеле во населба и се курчеле а влаевчани не направиле ништо!?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485
Јас сум пријател со сите националности, и немам проблем со тоа.
До денес, не сум имала проблем со Албанци.
Замисли бе, ти им ги даваш своите пари на тие што сакаат да те нема*, значи ги финансираш директно и види они не те закачале, дур си им таму у кафичот. бре, бре,бре.... како чудно.

*-ваљда нема никој уште толку безумен сеуште да мисли дека не е така

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom