Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
ne sakam da navredam nikogo no ovde bi ti kazal jas kako e, turcite se isti ko romite vo ova smisla. Znaci zavisi kaj ziveat, ete na primer u Tetovo turcite ve mrazat a u nekoe drugo mesto kaj ste vie mnozinstvo ne mrazat nam. Romite od Potok zborat makedonski a onie od Teqe albanski. Od tie na Potok imase sto sedea kaj punktot blizu stadionot u 2001, a tie od Teqe sedea so UCK. Personalno mislenje, nisto drugo ;)
Ја Поларис го прашав.а ти не си Поларис,а ни Турчин.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Моите знаат дека сум ЛУД ;) .
:facepalm:
Сме наебале ако лудаци решиле да не бранат.....
Во In Real Life ситуација, да бидеш нападнат од било што, а до тебе да стои "лудак" и "образован правник со наочари и три дипломи", што мислш кој прв би ти помогнал? Тој лудак, прво ке се стави во ситуација како тој да е нападнат и така ке возврати. А додека паметниот со убаво што ке проба да ја реши работата... веќе ке биде касно. Ова е само чист маалски пример.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Ацид,градско дете си ти.. и очигледно не си имал проблеми со браќава.
Ne te sfativ ubavo sto tocno sakas da kazes? A inaku Mislam deka mozeme da ziveeme zaedno, nie turcite sme protiv radikalizmot sto se projavuva cesto pati od albancite i makedoncite, ama sepak mislam deka tie se mali grupi ne se site, a i sepak ovie incidenti se izolirani slucai, a inace mislam deka redno e veke da se grizime site kako gragani na ova zemja za ekonomijata, a ne da se hranime so nacionalizam,bidejki eden nacionalizam stvara drug nacionalizam a toa ne cini za drzavata, sepak i ponatamu imam nadez deka vo Makednija moze da se zacuva sozivotot megu nacionalnostite, samo rabotata e sto ne treba da se nalee benzin vo ognot.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Ацид,градско дете си ти.. и очигледно не си имал проблеми со браќава.
Не ми е јасно што тогаш зошто, вие, селските деца се мешате во градски работи?
Не сум имал проблеми, со учел со Албанци, со играл фудбал, сум тренирал ракомет, сум соработувал, сум купувал и продавал (од патики, до автомобил), сум работел со Албанци и никогаш не сум имал проблем. Сум јадел слатки во Чаир, сум пиел салеп, сум паркирал на сред улица, сум им сечел пат, сум ги пуштал не пешачки и непешачки, сум се опцул - и никогаш не сум имал проблем. Вие што правите, се тепате секој ден на Кантер што сте волку напалени или дејствувате по нечија директива?

Јас сфаќам дека има гадови Албанци. Ама има и гадови Македонци. Затоа и ги делам на гадови и луѓе, а не Албанци и Македонци. Ако ми згреши некој, тогаш ќе биде крив човекот - а сигурно не националноста.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
... ......... ............ .. ............. .. .....
-Нафи Сулејмани
-Шаин Садику
-Муртеза Пеза
-Џавер Кодра

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не сум имал проблеми, со учел со Албанци, со играл фудбал, сум тренирал ракомет, сум соработувал, сум купувал и продавал (од патики, до автомобил), сум работел со Албанци и никогаш не сум имал проблем. Сум јадел слатки во Чаир, сум пиел салеп, сум паркирал на сред улица, сум им сечел пат, сум ги пуштал не пешачки и непешачки, сум се опцул - и никогаш не сум имал проблем. Вие што правите, се тепате секој ден на Кантер што сте волку напалени или дејствувате по нечија директива?

Јас сфаќам дека има гадови Албанци. Ама има и гадови Македонци. Затоа и ги делам на гадови и луѓе, а не Албанци и Македонци. Ако ми згреши некој, тогаш ќе биде крив човекот - а сигурно не националноста.
Побогу човече..ти или си голем шармер или имаш голема среќа во животот..

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307

Marry me<3

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Побогу човече..ти или си голем шармер или имаш голема среќа во животот..
Ти па што проблеми си имал со Албанците? Ме интересира, чисто онака, во контекс на темата.

K

kalimer0

Гостин
98% од инцидентиве гласат "Десет Албанци претепале еден Македонец" или "Пет Албанци претепале 15 годишно девојче" и на крај приведени се Македонци. До кога бе да му ебам мајката до кога ќе бидеме дупли жртви?

Ќе се свестат еден ден кои права ги имале ама ги прокоцкале... Пак ќе скокате за нови права ама кога ќе ве удри македонска офанзива ќе ве спасуваат со автобуси и директно во Тирана и Приштина ќе ве однесат, ќе заборавите како изгледал овој рај овде.
Сами си ја сечете гранката на која седите.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.714
Поени од реакции
21.248
:)))

И што, поради ова треба да ги мразам СИТЕ Албанци?
Да де ако не е црно, бело е, најпрост одговор на прашање што не сакаме да го одговориме. Никој не кажа дека сите албанци се такви , впрочем имам и јас колеги другари (албанци ) кој ги почитувам и сметам за нормални личности . НО... ако се побара да искажат подршка за некој од нивна страна они го забораваат пријателството ... а кога тогаш порано или покасно и ти ќе ги сконташ како идат некој работи . Еве зашто на најголемиот Македонски форум имаме само 5 албанци .. па нели сме најголем форум а они се 25 % ... они тоа свесно го прават и се дистанцираат од нас иако ние секогаш сме ги чекале со широко отворени раце .. ама не на нив им е поубаво на некој други форуми каде што слободно можат да споделат мислење за тоа како гледаат на нас Македонците . Мислиш на некој од пратениците од собрание, Албанци им е галје за било кој жив Македонец ... верувај се лажеш ... никол жив не излезе и не кажа "Ало луѓе срамота е прекинете" ... дали некој отиде во посета на некој наш ... не отидоа само кај нивните .. и попатно инстант им поделија и паричен надомест.. Па нели тие пратеници го претставуваат народов кој живее во оваа држава ? ... Иди во било која државна институција .. дали само мене ми изгледа ама кога ќе прашаш некој од нивните таму ... максимално гледа да не те услужи , споредбено со некој од нивните кога ќе отиде и ќе побара помош и брезброј други примери , да не набројувам !!!

Поентава ми е дека 99% од нив се исти ... и само за 1% да излезам и да кажам и да ги ставам во ист кош со 99.9% од Македонците .. е тогаш стварно може да се каже дека грешам !!!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485
Ти па што проблеми си имал со Албанците? Ме интересира, чисто онака, во контекс на темата.
А дали треба лично тој да биде оштетен за да побуни против неправдата?
Дали нашето бунење е валидно само ако нам лично ни е нанесена неправда?

Сега сфаќате веројатно, зашто Македонците (во најголем број случаи) не притекнуваат на помош на своите.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
хахаха ацид ти се фрилја сеа тебе - е сеа пази се. немој да ти текнело сеа у ѓорче да си поминел! :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom