Албанезо не верувам дека некој Македонец освен оние ултра Орце Стефковски-Војо Стојановски фан пејџ членови има проблем со Албанците а дури и таквите се безопасни. Ако се сеќаваш на прошлите претседателски избори овој од Демокрација е Неее! (заради моментален ментален блок го заборавив по име) поради таа навидум либерална политика на поле Македонец-Албанец претставувајќи се како човек којшто ќе работи во интересите на Македонија лапна значителен број Македонски гласови. Кога обратното ќе се случи ќе седнеме јас и ти на частовка од моја страна во кафана. После истиот тој нагло се ориентираше во муџахединско-вахабистичко-адемјашари-учк тактика. Знаеш зошто? Затоа што увиде дека неговиот етникум тоа го бара-кечиња, ќеманиња, џамии со архитектура на која би и позавидел и Хомеини, и калаши на пикник. Се надевам дека тука ја разрешивме дилемата дека има гомна и на левата и на десната страна од нивата, само на едната страна ги има повеќе и повеќе смрдат, реално и искрено. Мене лично не ми сметаат Албанците во Македонија, мене ми сметаат орките од Lord of the Rings во Македонија. Албанците се луѓе со висока култура, воспитување, интелигенција и се господа и еснафи луѓе. Орките не се ништо од горенаведеното, и тоа што е многу жално е што Албанците ги има многу, многу малку во Македонија, а орките масовно се мултиплицираат од Ајзенгард преку Мордор до Велешта. Е сега ако слика вреди 1000 зборови, видеото по експоненција вреди 10 000. Затоа ќе превземам 2 видеа од он нет за да се знае разликата. Доколку некој не може да ја види таа разлика имам лоши вести.
http://on.net.mk/video/razno-video/tachi-tachi-ta-na-na
Името на господинот М. Тачи уште при неговата појава во политичката сцена
се поврзува со криминал, убиства,итн црна хроника.
Се додека личности како него се повикуваат во одбрана на албанските интереси,
се претставуваат како најголеми патриоти,им се дава простор за ширење на своите
деструктивни активности,се дотогаш Албанците ќе бидат дивјаци и фактор за дестабилизација во Р.Македонија, а слободно умните мислители мудро ке молчат, а притоа давајки слика во јавноста дека мнозинството на албанскиот народ се криминалци, и невоспитано племе.
Зошто молчат албанците, и зошто дозволуваат докажани криминалци да первземаат улога на патриот, и да манипулираат со нивните деца,однесувајќи ги во сигурна смрт?
Најверојатно поради тоа што се чувствуваат загрозени од големиот број
слободни криминалци, и уличари кои што слободно се движаат заедно со чесните
граѓани на ова земја.
А што се однесува до овој другиот шарлатан СЕЛМАНИ,грешка си,бидејки и покрај
сите сфорсирања да се покаже како патриот, верско лубец, радикал,космополита,
речиси никој не падна во неговата стапица. Не доби ниту едно пратеничко
место, одлета од политичката сцена на начин достоен за него.
Се потруди да игра на картата на неговиот ментор ТАЧИ, ги собра кучињата
бездомници на Тачи (Агим красниќи и компанијата), и помисли дека овој е дефинитивно единствениот начин за да се превземе власта. На крај го крка, ам не доволно.
Секогаш е лесно да најдеш 100 кучиња бездомници,на кои само треба да им фрлаш
коска и да ти постанат верни пријатели. Нека ги апсат оние кои ги боцкаат
овие бедомници, и тогаш ќе се луфтираме.