Кучиња (грижа, општи дискусии)

L

Lu

Гостин
ме интересира кое е најмрзливо куче со мал до среден раст што може да се чува дома во стан поточно???
Дефинитивно најмрзливо куче е Англискиот Булдог.

иста сеее?????? :ОООООООООО ????? леле мајко јас се извинувам незнаев искрено некои користат пит бул некои страфорд....е се збунив сеа.Исто се збунив и кога шпицот ми го донесоа, помислив дека е сибирски самојад исти се скоро но овој во минијатурна фигура само хаха :D
Американскиот Стафордски Териер (накусо Стафорд или АСТ) е изложбена крвна линија, призната од FCI.
АСТ има педигре признато од FCI.

Американскиот Пит Бул Териер (накусо Пит Бул) не е признат од FCI и нема педигре признато од FCI.
Бидејќи има многу крвни линии на Американскиот Пит Бул Териер затоа и не е признат од FCI.
И за жал Пит Булот повеќето луѓе го сметаат дека е наменет за Bad Boys и затоа оваа раса е многу злоупотребувана за борби со кучиња.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
spitz.jpg
Луѓе тоа е моето германско шпитче.Сликано е директно во кичево пред одгледувачницата.Некако ми се бркаат расите како на сибирски самојад повеќе ме тера а понекогаш и на померианец.Инаку од среден раст шпиц е имаше и минијатурни и големки.Зедовме средно оти минијатурните се баш како померианци и многу се мали и ептен куси и бушави а средните се некако најдобри.Инаку со педигре е и на попуст го купивме.Супер примерок и ете одошто е супер,ниту еден чорап не ми е целосен.поздрав :D

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Ако може некој што има искуство со електрично ланче нека ми пише...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Дали некој има искуство со вметнување на олиговитамини во исхраната на куче ?
Се работи за 10 витамини и 10 минерали, прилично ефтино пакување околу 100тина денари.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Сеуште не го набавив, бидејќи го средив мојот проблем и без него, али затоа моја другарка го користи на нејзиниот Самојед. Има перфектен ефект.
Го испробав на мојата рака на минимална волтажа, не е ништо опасно. Они, додека беше мала Леа (тоа е Самоједот), го користеа на 1-2, но денес го користат на 7-мица (како расте крзното мора да се зголемува волтажата), и тоа не е ништо страшно, го испробав и на рака, го испробав после и на кучево.
Ефектот е секундарен, тоа е очигледно, одличен продолжеток на твојата рака. Сигурна сум дека ако го земеш ќе бидеш презадоволен уште од првото ставање на вратот на кучето.
Ако нешто друго те интересира, има тема за тоа.

Прегледај го приврзокот 40940
Луѓе тоа е моето германско шпитче.Сликано е директно во кичево пред одгледувачницата.Некако ми се бркаат расите како на сибирски самојад повеќе ме тера а понекогаш и на померианец.Инаку од среден раст шпиц е имаше и минијатурни и големки.Зедовме средно оти минијатурните се баш како померианци и многу се мали и ептен куси и бушави а средните се некако најдобри.Инаку со педигре е и на попуст го купивме.Супер примерок и ете одошто е супер,ниту еден чорап не ми е целосен.поздрав :D
Ќе си ги криеш подобро чорапите :), ќе и набавиш играчки специјални за нејзе со мириси (имаш и коски за одредени возрасти за мењање на заби) кои ќе ја тераат само нив да ги гризе и мирна глава, уживај додека порасне, тоа е најубавиот период додека го гледаш кутрето како расте. И дисциплина обавезно, немој на тој факт да забораваш без разлика колку е мило и слатко, земи во предвид дека и мајка и би го правела истото... прекрасна е :love:

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Загубен е Лабрадор, златно-бела боја во Аеродром, околу вратот црн околувратник. Ако случајно некој нешто примети нека информира...фала ви.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нешто од искуство што го научив зошто моето куче нејќеше да ја каса играчката онака карактеристично за Питбул да каса и не пушта. Причината била затнат нос поради настинка, и секогаш кога ќе ја каснеше ја пушташе за бргу време затоа што не можеше да дише на нос а устата зафатена :icon_lol:. Откако ја избркавме настинката и шлајмот од нос со по триесеттина кругови трчање со точак на паркинг секој ден сега не можам да му ја земам играчката, не пушта само со хебла и лост :icon_lol:, се зезам :icon_lol:.

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
Електричен околувратник има еден мој вујко, го порача дури од Англија, за неговиот Доберман. Има повеќе функции, звук, вибрација ... за опасно не е воопшто опасно, ама кај моето куче не помага ништо :) и тоа со најголема волтажа :)

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Колку време после третата вакцина може да се изнесува кучето надвор ?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Дали е можно кучето само во еден човек да гледа доминантност. Лошката ја пратив на чување во Струмица (дечко ми ја зема), но премногу ми ја разлигавија таму, луѓето многу сакаат кучиња, а мојата лигла сака да се гали и да се гушка па веднаш им ги освои срцата :).
Тоа со доминантноста го приметив на прошетката. Секој викенд кога си одам јас си ја шетам и ме слуша и оди до нога, но кога некој друг ќе го земе поводникот, лета напред и ништо не слуша.

L

Lu

Гостин
Дали е можно кучето само во еден човек да гледа доминантност. Лошката ја пратив на чување во Струмица (дечко ми ја зема), но премногу ми ја разлигавија таму, луѓето многу сакаат кучиња, а мојата лигла сака да се гали и да се гушка па веднаш им ги освои срцата :).
Тоа со доминантноста го приметив на прошетката. Секој викенд кога си одам јас си ја шетам и ме слуша и оди до нога, но кога некој друг ќе го земе поводникот, лета напред и ништо не слуша.
Да, она тебе те гледа како Алфа и затоа те слуша, додека пак другите луѓе ги гледа на пониско ниво и затоа не ги слуша.

Kajgana Shop

На врв Bottom