Г
ГОЦ-К.О
Гостин
-.- Што е битно бе..Само знам дека од тоа крвните садови се расипуваат..А и колку и да пијам каве,исто ми е..Па ми се спие..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Измери си притисок, сигурно ќе ти покаже малку под нормалата од 120/80.
-е за ова со крвните садови.да објасни некој пофеќе-.- Што е битно бе..Само знам дека од тоа крвните садови се расипуваат..А и колку и да пијам каве,исто ми е..Па ми се спие..
Држи, колку шо можиш да зацрпиш вода со решето...Имам една теорија и сакам да ми кажете дали држи вода.
Значи вака: Нели ако се напиеш кафе те расонува така?
Не си во право, ама сепак ги вклучуваш и нештата што ги има во нашето тело за разлика од другите кои сугерираа дека кофеинот нема соиграчи.Имам една теорија и сакам да ми кажете дали држи вода.
Значи вака: Нели ако се напиеш кафе те расонува така? Епа сеа сигурно кафето мора да содржи НЕШТО што те расонува. А тоа НЕШТО го имаме и ние во нас кое со тек на време ( 14-16 часа ) се троши, а со спиење се регенерира.
Сакам да слушнам ( прочитам ) и ваши мислења во врска со ова.
П.С. Ако на модераторите им текне некој попаметен наслов на темава слободно нека го сменат![]()
Не ти држи вода теоријава.Имам една теорија и сакам да ми кажете дали држи вода.
Значи вака: Нели ако се напиеш кафе те расонува така? Епа сеа сигурно кафето мора да содржи НЕШТО што те расонува. А тоа НЕШТО го имаме и ние во нас кое со тек на време ( 14-16 часа ) се троши, а со спиење се регенерира.
П.С. Ако на модераторите им текне некој попаметен наслов на темава слободно нека го сменат![]()
Ова теоријава со нашето тело и кафето не ти е баш најостра.Имам една теорија и сакам да ми кажете дали држи вода.
Имам една теорија и сакам да ми кажете дали држи вода.
Држи, колку шо можиш да зацрпиш вода со решето...
Можам да испијам 2 кафиња во 10 и да си легнам во 10.30... и да спијам до 8 сабајлето.
Браво добар човеку,одлично откритие! Јас имам читано истражувања дека кафето можеби содржи кофеин, што значи дека и ние може да имаме кофеин у некоја жлезда! А можеби и кафето се прави од секрет од некоја наша жлезда! Како и да е честитки за теоријата.
А и плус ако пијаш кафе со шеќер, шеќерот те прави хиперактивен.. те крева!
Се радувам што сакаш да бидеш невролог и научник. Ама барем прочитај што науката има откриено до сега. Еден дел од теоријата, дека телото има нешто што дејствува заедно со кофеинот ти е точна, прочитај во линкот погоре.Штета што никој не се согласува...Но сепак останувам на оваа теорија и во секоја можност ќе ја преиспитувам и се надевам дека еден ден ќе ги добијам очекуваните резултати
![]()
Можам да испијам 2 кафиња во 10 и да си легнам во 10.30... и да спијам до 8 сабајлето.
Абе и јас имам супер притисок, само што кафето ми делува бетер од кокаин.И мене исто, не ми делува и можам одма да заспијам без проблем. Плус притисок имам одличен 120/80