Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Rreth 20 persona të maskuar rreth orë s 19.30 më shufra druri janë futur në autobisin numër 58 me të cilin janë transportuar nxënësit shqiptarë të fshatit Ciflik dhe kanë filluar ti rrahin pa kurfar arsye. 15 nxënësit shqiptarë kanë përfunduar në spitalin e qytetit me lëndime të rënda . Tre prej tyre kanë përfunduar në shok dhomë. MPB nuk është prononcuar sonte për Alsat M rreth kë tij incidenti . Prindë rit e fë mijë ve të rrahur të cilët i intervistoi sonte ekipi ynë dukshëm të shqetësuar kërkojnë nga autoritet mbrojtje për fëmijët e tyre dhe nxjerrjen e autorëve para organeve të drejtësisë. Për më tepër rreth këtij incidenti të rënd në edicionet e nesërme të lajmeve në Alsat M.

P.S. Sorry so Google Translate

Околу 20 маскирани е за 19:30 часот на дрвени прачки се вметнуваат во autobisin број 58 со кои тие се транспортираат на студентите да Чифлик селото и почнале да ги тепаат без никаква причина. 15 албански ученици завршиле во Градската болница со сериозни повреди. Три од нив завршија во шок соба. MPB не му е изречена вечерва за тоа кој неговиот Алсат М инцидентот. Родителите на децата обред победи илјадници луѓе кои го интервјуирани нашиот тим вечерва загрижени видливи од власта бараат заштита на нивните деца и за екстракција на авторите пред лицето на правдата. За повеќе информации околу овој сериозен инцидент во следните изданија на вести во Алсат М
--- надополнето: 8 март 2012 во 00:02 ---
http://alsat-m.tv/index.php/lajme/vendi/119517.html
Е ај дај преведи поубаво, или некој од форумов да преведи правилно
--- надополнето: 8 март 2012 во 09:05 ---
уффф добро е Dardan-ia е жив и само што се врати од терен . За малце помислив дека го имаат начекано некаде и го имаат збумбарено , ама сепак ете го жив и здрав ... господ да ни го чува , што би правеле ние без него.
:pos::pos: Абе остајте го човекот на мира што само го чепкате

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Абе ај бришете ја темава ја ништо не разбирам. Или превод или канта, нели странски јазици нема на форумов.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Затоа што тоа што го очекуваш е Утопија.
Зошто човекот не е божествена креација, биолошко суштество е, со маани, егоистично.
И ти самата си егоистична, а проповедаш за анархија. Не знам зошто сеуште не прими фамилија Ромчиња, или сеедно, било каков бездомник. Ете еден денес умре, да не беше ти скржава, може ќе преживееше.

И да, државата е крива што тој умре, зошто не нашла начин да го ресоцијализира.
Но ти тролаш со филозофија која не одговара на човековиот карактер.
Чекај, чекај, ти не тврдеше дека капиш Ромчиња и го даваш последниот денар за сиромашните?

Од каде сега излезе тој вроден егоизам?

Или ти со силата на вољата го совлада егоизмот, и сега си Чак Норис, yet again?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сега во моментов гледам панцири, па планирам да купам еден со IV степен ниво на заштита (највиското ниво), зошто веќе ако се шетам може некој куршум или нож да попијам па затоа сигурно си е сигурно.
http://www.armyequipment.com/proizvodi.php?id=10
--- надополнето: 8 март 2012 во 09:29 ---
http://news.sky.com/home/uk-news/article/15206035

А еве и во Британија веќе се носат по школите и факултетите

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.176
Oх ова ќе ми биде најлесно добиена кладба, откако рече дека очекуваш 2/3 од општините. Ок прифаќам кладба. За влогот има време, ќе се договориме до пред изборите ;)
Најверојатно нема да чекаме цела година за да го откриеме исходот од кладбата.

G

Gray Foxx

Гостин
Да бе, еве го штабот до мене. Сега баш правевме муабет. Сакаш и ти да се кладиш?
Епа таа сигурност мора од некаде да испадне, макар што те сфаќам до некаде со оглед на простоќата и мазохистичката природа на уплашениот македонец.
Знаеш што ме нервира највеќе?
Што нема алтернатива бе бачко, што другиве партии воопшто не се активираат да ги освестат луѓето или барем да ги придобијат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.265
А Словенија, кој те лажеше колку прекрасно и добро? Словенците се помалку ја сакаат ЕУ, се повеќе се незадоволни од животот. И јас ич не се стремам кон ЕУ. Ниту италијанците не ја сакаат. Тој вештачки сојуз опстојува за да не дојде до војна, а не затоа што им нуди фантастичен и безгрижен живот на луѓето.
Словенец (па и германец, швеѓанец...) првин тешко да ќе се излае дека има проблеми...тие прво не се таков менталитет да се жалат на непознати. Тоа е наш, балкански менталитет, словенците само физички се присутни на балканот.
Знаеш, Италија е во ЕУ, а таа земја има огромен број на гладно население, неписмено население, необразовано население.
Тогаш збунува фактот што западна Македонија, посебно Реканскиот крај од секоја втора куќа се на печалба во Италија.
Ама, бидејќи е во ЕУ, некои мислат дека којзнае како се живее таму.
ма прости се нашиве и србите и бугарите и албанците и босанците...Ние сме правата Швајцарија,...со кантони и три-четиријазичност, со сите нишани

Пума, понекогаш мислам, се надам дека си играш мајтап со вакви размислувања...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.176
Епа таа сигурност мора од некаде да испадне, макар што те сфаќам до некаде со оглед на простоќата и мазохистичката природа на уплашениот македонец.
Знаеш што ме нервира највеќе?
Што нема алтернатива бе бачко, што другиве партии воопшто не се активираат да ги освестат луѓето или барем да ги придобијат.
Ако ги земеш во предвид резултатите од предходниве избори и знаејќи го начинот на функционирање на партијата на која членувам плус менталитетот на Македонецот, 50 градоначалнички места имаат со затворени очи.

А сигурноста ми иде од алтернативата на власта. За да победиш власт што функционира вака, треба да се појавиш кај просечниот Македонец, да му тропнеш на врата. Со пењавења по телевизии не се постигнува тоа.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Na slednite izbori ke glasaat spomenicite za onie koi gi izgradija vo znak na blagodarnost sto ke ostanat vecno!

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
bravo od vchera otvorena tema i 19 stranici,,bravo,,,,,,kako bre ne vi e sram,se odnesuva na site plukachi i kritizeri /lajachi/za sopstvenata zemja,,,,,,,,,,,,,pa se prashuvate zoshto nekoi raboti ne shtimaat tuka ,,,,,,,tie shto si zaminale ne se tuka ,ste se zaprashale zoshto se sostojbite vakvi kakvi shto se ,,,, zaradi site nie shto sme ostanale tuka, i nikoj od nas ne saka nishto da prevzeme ,pochnuvajki od frlena cigara na ulica i za red drugi raboti,,,samo se lae i kritikuva na tastatura a koga trebe da pochne od samiot sebe e togash teshka rabota ,,,,balkanski mental,aj nekoj drug neka ja zavrshi rabotata,,,,,,,,,,,a i vie kritizerite da dadete ,no navistina konstruktiven pridones za podobruvanje ,,,a ne samo da laete i lazhno da gi isprevrtuvate rabotite,,,,,,,

a za EU ne se zaedno od ljubov chisto od interes,i eden den koga ke pukne balonot ke bide cirkus,,,,,,,,,socijalniot i nacionalniot mir tie ednostavno go kupuvaat ,,,,,,,,,veshtachka tvorba ,,,,isto ko ex yu i nim istoto ke im se sluchi samo shto ne se tolku budali toa da bide krvavo razdruzhuvanje,,,,,,,,,
--- надополнето: 8 март 2012 во 10:28 ---
bravo od vchera otvorena tema i 19 stranici,,bravo,,,,,,kako bre ne vi e sram,se odnesuva na site plukachi i kritizeri /lajachi/za sopstvenata zemja,,,,,,,,,,,,,pa se prashuvate zoshto nekoi raboti ne shtimaat tuka ,,,,,,,tie shto si zaminale ne se tuka ,ste se zaprashale zoshto se sostojbite vakvi kakvi shto se ,,,, zaradi site nie shto sme ostanale tuka, i nikoj od nas ne saka nishto da prevzeme ,pochnuvajki od frlena cigara na ulica i za red drugi raboti,,,samo se lae i kritikuva na tastatura a koga trebe da pochne od samiot sebe e togash teshka rabota ,,,,balkanski mental,aj nekoj drug neka ja zavrshi rabotata,,,,,,,,,,,a i vie kritizerite da dadete ,no navistina konstruktiven pridones za podobruvanje ,,,a ne samo da laete i lazhno da gi isprevrtuvate rabotite,,,,,,,

a za EU ne se zaedno od ljubov chisto od interes,i eden den koga ke pukne balonot ke bide cirkus,,,,,,,,,socijalniot i nacionalniot mir tie ednostavno go kupuvaat ,,,,,,,,,veshtachka tvorba ,,,,isto ko ex yu i nim istoto ke im se sluchi samo shto ne se tolku budali toa da bide krvavo razdruzhuvanje,,,,,,,,,

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Десетина маскирани претепале пет патници во автобус на ЈСП во Кисела Вода

Пет патници биле претепани откако десетина маскирани напаѓачи упаднале во автобус на ЈСП и почнале да тепаат со безбол палки без предупредување.

Според информациите на МВР, инцидентот се случил вчера околу 19.40 часот на улицата Сава Ковачевиќ во скопската населба Кисела Вода во автобус кој сообраќај на линијата 58 до Добри Дол. Според сведочењата на патниците, од предната и задната врата во автобусот наеднаш упаднале десетина маскирани и без предупредување почнале да тепаат. Од ударите на насилниците најмногу настрадале три момчиња и девојче од Чифлик, како и 56 годишна жена од Сопиште. По неколку минутниот хорор во автобусот, групата избегала, а повредените патници биле префрлени во Градската болница каде им биле констатирани телесни повреди. /www.kanal5.com.mk

Зарем само тие што најмногу страдаат се рачунат за нападнати?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom