Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А никаде, значи никаде, нема да добиеш туку-така се. Секаде треба да се испотиш. Разликата е што на ,,големите од надвор,, им одговара кај нас да не биде така. Немој ни да помислиш, дека овие нашиве во парламент, се моќни да носат такви одлуки.

Кај што има сила нема правдина.
Taka da si znaete!
za se se krivi nato i EU, kurvata vavilonska zaradi nif ne mozat nasite cesni i patrijocki politicari da napravat rajna baklanot!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Кои може да бидат, нема теоретски шанси Македонци ни да помнислат навечер да одат по надвожњакот.
Ако не се лажам и во петокот избоденото момче кај судска, беше истотака Албанец (избодено од ваша страна).
Викаш да се пазам и во Чаир кога се шетам а?

Во 24:00 часот , не е чудно да се осмелиле македонци да одат до надвозникот и да фатат некого ... чим биле со ножеви ... Чаир во тоа време ретко кој минува.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Кои може да бидат, нема теоретски шанси Македонци ни да помнислат навечер да одат по надвожњакот.
Ако не се лажам и во петокот избоденото момче кај судска, беше истотака Албанец (избодено од ваша страна).

Ajde ajde nasi, vasi kako da igraat nekoi nepoznati

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Во денот кога албанците слават 125 години од првото училиште на албански јазик , албанските ученици се претепани крвнички ... Овој тежок настан го активира алармот за домашните авторитети , ако не го слушаат , тогаш ќе се најдат во неповратен пат
фер би било да се каже и дека на ден кога албанците слават 125 години од првото училиште на албански - албанците влагаат во автобус претепуваат македонец и бодат девојче со нож.

разбуди се искрено одсекогаш со нивните реакции будела меѓуетнички тензии како што и сега го прават тоа.
Се намести.

Не е македонец туку албанец ... чекаме само информација кои биле напаѓачите.
е убаво што кажа. е сеа кажи ми ти мене зашто не одите сеа да протестирате на плоштад?

Член од
22 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Каков македонец и патриот си ти кога се срамиш од својата земја значи се срамиш од твојот идентитен од твојата религија со еден збор се срамиш што си македонец.Треба да се срамиш од нашите политичари кои немат врска од демократија и водејне правна држава.Заради тие политичари кој ти ги на рекуваш "патриоти" пропаѓа нашата држава.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
е убаво што кажа. е сеа кажи ми ти мене зашто не одите сеа да протестирате на плоштад?
Ќе има протести сигурно ... осеќам вака ќе биде тензично се до мај месец , тогаш ли ќе играше Чикаго Булс а ние повторно ни на трибини нема да бидеме, знаете што сакам да кажам.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Шведска е светлосни години пред цела Европа, не само пред нас. Затоа не се споредувај.
А Словенија, кој те лажеше колку прекрасно и добро? Словенците се помалку ја сакаат ЕУ, се повеќе се незадоволни од животот. И јас ич не се стремам кон ЕУ. Ниту италијанците не ја сакаат. Тој вештачки сојуз опстојува за да не дојде до војна, а не затоа што им нуди фантастичен и безгрижен живот на луѓето.

И нема земја што не е корумпирана, има земја која што е немоќна, па дозволува другите да и кажуваат каква е. Македонија не е толку ,,лоша,, , колку што не е моќна. Знаеш, Италија е во ЕУ, а таа земја има огромен број на гладно население, неписмено население, необразовано население. Ама, бидејќи е во ЕУ, некои мислат дека којзнае како се живее таму. Сум била во италијанско државно училиште, во сред Милано. Ништо подобро од Јосип Броз Тито во Скопје, единствено, дворот беше почист.
Скршени столчиња, исшкртани табли, накурчени ученици, нафурани професори.

Излези од тука, и ќе видиш дека не само Македонија, цел Балкан е тешка ,,вукојебина,,. Јас ја сакам Македонија, но вистината е таа.

А никаде, значи никаде, нема да добиеш туку-така се. Секаде треба да се испотиш. Разликата е што на ,,големите од надвор,, им одговара кај нас да не биде така. Немој ни да помислиш, дека овие нашиве во парламент, се моќни да носат такви одлуки.

Кај што има сила нема правдина.
Фала. Имаш голем респект и благодарност за тоа што успеа да ми го доловиш животот на европејците, а и да ме просветлиш за некои работи.

Шведска ја истресов онака, од ракав. Како и да е, зошто да не се споредам со нив, кој живее таму? Луѓе, исто како и овде. Ти ако сметаш дека си ограничена во некои работи, јас може за себе не сметам така, па имам право да се споредам со кој сакам, капираш... Али океј, иако го извади муабетот од контекст, нека биде по твое, нема да се споредам со нив.

Ја спомнав Словенија. Држава што живееше во заедница со нас, држава што се наоѓа тука некаде во близина. Зошто во Словенија се живее подобро? Настрана тоа што се во ЕУ, нема везе. Зошто таму е поубаво? Дека интелегенцијата е мнозинство? Дека не ја водат полтрони, м?

А поентата на муабетот беше дека во оваа држава казните се огромни, смешни. Во оваа држава администрацијата е преполна со партиски полтрони, во оваа држава владата гради триумфални капии додека народот трпи за леб.
Ама некој како тебе не ги разбира тие работи, затоа што нема допир со реалноста.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Викаш да се пазам и во Чаир кога се шетам а?

Во 24:00 часот , не е чудно да се осмелиле македонци да одат до надвозникот и да фатат некого ... чим биле со ножеви ... Чаир во тоа време ретко кој минува.

Е и ти сега, се кладам дека во овој момемент пред фурна Чаир има минимум 30 луѓе. :icon_mrgr:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Рекоа ќе зголемат безбедност особено во мултиетнички средини со зголемени патроли , џандари околу сите училишта и слично ама има време дур да вроди плод тоа :D и плус некако треба и во автобусите безбедноста да ја средат
Како бе има време додека вроди плод тоа? Дојди кај мене пред школо да видиш што се вика подвижна полициска станица (Арсени Јовков). Иначе он-топик... национализам. Ова е најлошото што можеме да го доживееме... Незнам како сѐ почна, али секогаш причините се ептен глупави и малоумни додека после последиците се големи и ќе патат од нив идните генерации - нашите деца, т.е. ако ве остави национализмот да имате воопшто деца, ако не ве испоубие сите. Незнам како е можно човековата раса да стигне до тој степен кадешто ќе се разликува според вери и нации... Но како и да е, тука сме сега, нема враќање назад. За овој случај немам што да коментирам стварно, жал ми е за децата - за сите, македонци и албанци што се тепаат и мислат дека прават добро за својата татковина... Ве сакам сите... :love:

Член од
22 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ние сме самите криви што дојде до оваа ситуација кога ке и дозволиш на змијата да излезит на сонце ке ја кренит главата и ке почнит да касат.Нашите алванци аку можам така да ги наречам албанци кои живеат во македонија се против интересите на нашата земја кои живеат со свои идеологии за Голема Албанија ,албанци побуцнати од нивните полички партии да прават немири тензии и да предизвикуваат омраза мегу соограганите .

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ќе има протести сигурно ... осеќам вака ќе биде тензично се до мај месец , тогаш ли ќе играше Чикаго Булс а ние повторно ни на трибини нема да бидеме, знаете што сакам да кажам.
ке има ке има ако ја пратиш темава јас двапати поназад спомнав дека ке има протести тепања кршења палења и слично.. само до кога незнам искрено

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Мене ќе ми објасни ли некој од експертите од ДРУГИТЕ, како успеале да ги препознаат напаѓачите дека се Македонци кога носеле маски ???? Плус, нападнатиот прегеска бидејќи ми е другар ми вика кога завршил нападот кога улетале џандарите тргнале него да го апсат, па се нашол среќа саглам шофер па им рекол што е со вас пробемот него го напаѓаат вие ќе го апсите. Ем тврд орев па јаделе тие мамлазите добри ударци :sneaky: :sneaky: :sneaky:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Фала. Имаш голем респект и благодарност за тоа што успеа да ми го доловиш животот на европејците, а и да ме просветлиш за некои работи.

Шведска ја истресов онака, од ракав. Како и да е, зошто да не се споредам со нив, кој живее таму? Луѓе, исто како и овде. Ти ако сметаш дека си ограничена во некои работи, јас може за себе не сметам така, па имам право да се споредам со кој сакам, капираш... Али океј, иако го извади муабетот од контекст, нека биде по твое, нема да се споредам со нив.

Ја спомнав Словенија. Држава што живееше во заедница со нас, држава што се наоѓа тука некаде во близина. Зошто во Словенија се живее подобро? Настрана тоа што се во ЕУ, нема везе. Зошто таму е поубаво? Дека интелегенцијата е мнозинство? Дека не ја водат полтрони, м?

А поентата на муабетот беше дека во оваа држава казните се огромни, смешни. Во оваа држава администрацијата е преполна со партиски полтрони, во оваа држава владата гради триумфални капии додека народот трпи за леб.
Ама некој како тебе не ги разбира тие работи, затоа што нема допир со реалноста.
Словенија пропаѓа, во Италија гладот владее насекаде, Грција веќе ја закопаа и прежалија, Белгија само што не почнале да се пукаат,во Британија чума се зададе и звонарот ги собира заразените од пред портите...:icon_lol:
Kim Il Sung did it again.
А сепак овдешна раја заминува масовно во наведените земји за да заработи и да се спаси од убавините кои се премногу интензивни за просечен човек да може да ги перцепира...мислам,стварно... шо знае обичен граѓанин што е тоа линиски брод кој плови во Вардар...:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom