Јас пак бубрег давам да не земеме тренер од германија, од овие новиве, бидејќи лигата за мене е смешна(без навреда Боби
) и не е никакво мерило за добар тренер...
Веруј ми, не е посмешна од италијанската, со квалитетот на исто ниво се моментално, страшни германски таленти извадија, глеј им ја и репрезентацијата и спореди ја со италијанската.
Е сеа проблемот кај нив е што од година во година има голема разлика во квалитетот на одредени тимови, таму може во една сезона 1 тим да се бори за титула до последно коло а наредна за опстанок, такви драстични разлики имаше кај Шалке, Вердер, Штутгарт и ред други.
У секој случај за Клоп конкретно, за мене, он е еден од најнадежните тренери моментално, пред Боаш без размислување го ставам а и феномеално работи со младите фудбалери и има супер сенс за неекспонирани млади играчи, нешто што и те како фали во Интер со години и години а се обидуваат да имплементираат таква политика и слабо им иде, не е случајно што се шпекулира и за техничкиот директор на Аталанта кој на времето одлично работеше во Удинезе и Наполи, он ги доведе Хамшик и Лавеци. Останатите тренери ич не ми се свиѓаат од тоа првенство, Лев го неам видено како се носи со клуб, али Клоп очекувам во иднина да вади супер резултати и со голем тим, претпоставувам Баерн Минхен или евентуално некоја екипа од англискиве.