Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам едно прашање земав 3 мах и сега се ми е топ теливизијава но првово стартување значи коа го уклучувам сабајле откако ми бил исклучен рутерот ноќеска коа не го користам значи нема веднаш слика чекам рутерот да се покрене убаво на сабјле па примникот го уклучувам но нема слика се доидека не го вклучам / исклучам од струја и приемникот. Сега прашањево ми е дали треба и применикот да го гасам навечер исто или има некој друг проблем?
Зашто го гасиш рутерот преку ноќ? Нека си стои 24/7 уклучен.

Добро бе пак заебава нетов?

Еве за претходниот месец лимит имам 30 гб а направив 185 гб ..

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    200,1 KB · Прегледи: 31
добар е нетот.нема проблеми кај мене

1814736887.png

Вчера беше над 10, а сега чекам по саат време за филм од 700мб.
После долги години време е да се бега од овие..

Мене ми го намалија тек другиот ден, ама немав место на хард дискот да ги убијам од симнување :(

Како успеа бре?!
Јас имам лимит 60 и стигнав до некаде 70-тина и веднаш ми намалија брзина.
Не знам ни јас како се деси ова .. и лани истиот месец вака ми се деси .. стигнав сега до 30 гб беше 16ти .. и гледам уште брз нет . кога почнав да довнлоадирам секој ден мин 10-15 торенти.. и на 28 работеа нешто кај нас местеа цевки и го скинаја кабелот од телефон кога го поврзаа од т-хом се намали брзинава .. дај боже и овај месец вака да е .. зш како сум тргнат за 10 дена бавен нетов ке ми е .. до сега имам 10 гб .

Не знам ни јас како се деси ова .. и лани истиот месец вака ми се деси .. стигнав сега до 30 гб беше 16ти .. и гледам уште брз нет . кога почнав да довнлоадирам секој ден мин 10-15 торенти.. и на 28 работеа нешто кај нас местеа цевки и го скинаја кабелот од телефон кога го поврзаа од т-хом се намали брзинава .. дај боже и овај месец вака да е .. зш како сум тргнат за 10 дена бавен нетов ке ми е .. до сега имам 10 гб .

Многу бре, што симнуваш толку? :)

кај сите е вака спор нетов,или само кај мене?

1815656273.png

не е нешто да лета; ова е преку вифи, у принцип. башка стабилен.

Имам 3 Max optic Start и овие од Т-Home дома ми ставија SpeedPort W 503V Router. Ако може некој да ми каже како да се reconnect затоа што IP адресата не ми се менува :) Thanks:)

Имам 3 Max optic Start и овие од Т-Home дома ми ставија SpeedPort W 503V Router. Ако може некој да ми каже како да се reconnect затоа што IP адресата не ми се менува :) Thanks:)

Ај пробај во некој пребарувач, пиши 192.168.1.1, би требало да ти се отвори менито на рутерот и таму барај опција Connect/Disconnect.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom