Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.450
Поени од реакции
87.184
Ќе не даваат на телма или пак ќе треба да се мачиме со стримови :cautious:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Бар второво место да го задржиме... само проблемот не е одбраната, туку нападот :/

Штета што Ciro Immobile не е повеќе во Јуве, инаку би се растурал од голови :eek:

F

FuckYouAll

Гостин
Ако не даваат на Телма ич не се замарам со стримој, и така осеќам дека ќе ме изнервирет. :D
Иначе јас би излегол со оваа формација.​
Буфон​
Лихт-Касерес-Бонучи-ПДЧ​
Видал-Пирло-Џакер​
ДелПиеро-Матри-КваКва​

--- надополнето: 5 март 2012 во 15:20 ---
Маркисио е во многу слаба форма, и за Италија против Америка кога играа ептен слабо изигра.
Џакерини неверојатна брзина му дава на нападот на Јуве, а и многу добро ги поврзува средината и нападот.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
И Лучијано Моџи изјави дека бил доста зачуден кога ги слушнал свирежите од трибините против Киево, и изјави дека Јуве постигнува одлични резултати со тимот кој го поседува и дека Јуве не заслужува ништо помалку од аплаузи за нивните постигнувања. Исто така потенцира дека најголемата грешка на Јуве била тоа што му дозволиле на Ибрахимович да си оди во 2006 година, грешка која сеуште скапо ја плаќа Јуве и оваа сезона. линк

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
И без класа напаѓач сме рамо до рамо со Милан,они се покомплетни и го имаат Ибра,имаат 15 гола повеќе од нас,така да не треба да се разочаруваме и да завршиме второ место,ако ги тепаме Болоња ќе бидеме израмнети со бодови и ќе сме први.

Кој веруваше дека по 26 кола ќе бидеме на само -3 во одност на првиот?од седмо место да се бориш за скудето не е мала работа,со нов тренер,со нови играчи,за само три месеци Конте направи чудо.. битно е што се врати оној победнички менталитет.

Премногу очигледно е дека нападот ни е најголем проблем,повеќе загрижува и тоа што сме најопасен тим во поглед на креирање шанси,милион шанси а толку слаба реализација,и пак Милан ни бега само три бода.

A

apidrone

Гостин
Ако не даваат на Телма ич не се замарам со стримој, и така осеќам дека ќе ме изнервирет. :D
Иначе јас би излегол со оваа формација.​
Буфон​
Лихт-Касерес-Бонучи-ПДЧ​
Видал-Пирло-Џакер​
ДелПиеро-Матри-КваКва​

--- надополнето: 5 март 2012 во 15:20 ---
Маркисио е во многу слаба форма, и за Италија против Америка кога играа ептен слабо изигра.
Џакерини неверојатна брзина му дава на нападот на Јуве, а и многу добро ги поврзува средината и нападот.
Што бара Видал у формацијава :D

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
добри вести Видал и Пепе ке играат против Болоња

Маркизио не е уморен да неможе да трча туку има ментален замор....

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
http://www.plusinfo.mk/vest/35697/Posle-s-Skopje-kje-zalichi-na-Torino
После сè, Скопје ќе заличи на Торино Градоначалникот Коце Трајановски и претставници на Град Скопје остварија работна средба со четворочлена делегација од италијанскиот град Торино, која е во дводневна посета на Скопје.

- Градот Скопје сака да размени искуства со Торино во областа на туризмот, но и во областа на урбанизмот, па затоа е организирана оваа средба, за да увидиме во каква форма би можеле да го пресликаме успешниот модел на Торино, како град кој е урбан и модерен туристички центар. На Град Скопје му недостига една институција, каква што е Урбан Центар Метрополитано, што ќе се грижи за реализацијата на проектот за создавање Генерален урбанистички план на Скопје. Токму затоа ние сме особено благодарни за несебичната иницијатива на Градот Торино да ни помогне во решавањето на ова прашање - рече градоначалникот Трајановски.
Делегацијата одржа презентација за можностите за соработка на Торино и Скопје, како и за можностите за стратешка економска соработка меѓу двете теритотии. Претставниците на Урбан Центарот Метрополитано одржаа презентација на резултатите од предлог проектот „Јужен Булевар – Нова оска на развој на град Скопје“.
Презентацијата се однесуваше на резултатите на проектот за развој на делови на градот Скопје по оската на Јужен булевар, со елаборација на економските и социјалните аспекти на процесот на трансформација и неговото влијание на политиките на развој на град Скопје. Утврдување на стратешкото партнерство меѓу Град Скопје и Град Торино во развивањето на планската документација, новиот ГУП на Град Скопје и особено на институциите и инструментите за реализација и мониторинг на економскиот и урбаниот развој на град Скопје (Урбан Центар Скопје).
На средбата присуствуваше и амбасадаорот на Република Италија во Македонија, Фабио Кристиани, кој потенцираше дека градот Торино е еден од најубавите урбанистички модели во Италија и оти затоа добро е што оваа средба за размена на искуства се случува меѓу претставниците на Град Скопје и Град Торино. è :vozbud:
--- надополнето: 5 март 2012 во 19:12 ---
Немат право на настап ? :eek:

Е јбг, ќе крпиме со Маркизио и Мароне.
не бе имаат право на настап по еден меч ги казнаа ! :D

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Абе дечко се читаш што зборуваш, кај може ДелПиеро да издржи 60 минути игра, кога нема за толку снага секоја чест за капитенот, ама што ќе тие во игра кога ќе го забавува цел напад, поентата е во тоа што никој од напаѓачите не се ефикасни проблемот кај јуве е што нема играч кој знае да го реши натпреварот со еден потег, ДелПиеро не е во можност да направи такво нешто... така да не барајте во никого вината него, вината е во тоа што немаме асален напаѓч, така да налето прва опција мора да биде тоа за купување!
Дел Пиеро е доволно само да се појави на теренот и да направи клучно додавање, проигрување со главниот напаѓач и ете ти ефикасност кај Матри, Кваљарела... Поголема ефикасност, здравје. И замисли само еден слободен удар да има, тоа ти е 70% погодок кога шутира Дел Пиеро. Секоја чест за Пирло, ама не може да се мери со Капитенот. И уште нешто, јас сум се помирил со овие резултати, токму заради тоа што на Дел Пиеро не му се дава шанса, јас ова го очекував. Не можеш да чекаш еден Вучиниќ или Бориело кои немаат никаков статус во тимот да играат со толкава желба и посветеност како што игра Капитенот кој ја дава душата за тимот. На Јуве му недостасува единствено Алекс, никакви други засилувања не ни се потребни во нападот. Уште жалам за Трезеге, со кој памет го продадоа најкласичниот напаѓач во светот, со поглед даваше гол. Што ќе ми е Вучиниќ или некој друг второкласен напаѓач, а пази, се декларираме како кандитати за титула.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Дел Пиеро е доволно само да се појави на теренот и да направи клучно додавање, проигрување со главниот напаѓач и ете ти ефикасност кај Матри, Кваљарела... Поголема ефикасност, здравје. И замисли само еден слободен удар да има, тоа ти е 70% погодок кога шутира Дел Пиеро. Секоја чест за Пирло, ама не може да се мери со Капитенот. И уште нешто, јас сум се помирил со овие резултати, токму заради тоа што на Дел Пиеро не му се дава шанса, јас ова го очекував. Не можеш да чекаш еден Вучиниќ или Бориело кои немаат никаков статус во тимот да играат со толкава желба и посветеност како што игра Капитенот кој ја дава душата за тимот. На Јуве му недостасува единствено Алекс, никакви други засилувања не ни се потребни во нападот. Уште жалам за Трезеге, со кој памет го продадоа најкласичниот напаѓач во светот, со поглед даваше гол. Што ќе ми е Вучиниќ или некој друг второкласен напаѓач, а пази, се декларираме како кандитати за титула.
Трезеге самиот си замина по барајне на неговата жена ;) + БЕЗ НЕГОВА ЖЕЛБА ДА СИ ЗАМИНИ НЕМОЖЕШЕ ДА ГО ПРОДАДАТ ПОШТО ТИЕ ШТО ОСТАНАА ВО СЕРИА Б значи мислам на Недвед, Алекс, Буфон,Каморанези и Трезеге имаа договор со клубот дека кога сакаат тие да го напуштат клубот клубот да не се спротиставува на тоа ! друга работа никој не очекуваше дека со овај фонд на играчи клубот кее на -3 бода зад лидерот, со натпревар помалце, во случај да го добие тимот тој натпревар ке биде израмнет но со оглед на мегусебиниот дуел јуве е подобар ( ако така се рачуна, во италија. Ако грешам поправиме.Никој не го оспорува тоа дека на јуве му треба класа напагач моментално на тимов му треба 3 играчи, еден одбранбен, еден среден играч замена за Пирло и еден напагач од типот на Дел Пиеро и Трезеге ...или пак Ибрахимович

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Se ocekuva za mecot so bologna sansa da dobijat Krasic ili Elia,ako ne i dvajcata sto e skoro nevozmozno.Bidejki ete Vucinic si go drvi,mojot dzak:D (Giaccherini) nekako opadna,Marchisio isto taka loso,za Padoin niso nema da recam.Taka da najverovatno eden od ovie kje go zapocne natprevarot pa bi trebalo koj i da vleze da e MOTIVIRAN! i da trca ko vol za da si zagarantira mesto vo timot. Nikoj nejke da dreme na tribini i da gnie ednostavno

Kajgana Shop

На врв Bottom