Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Нападнати и 12 годишни деца кај Ентернет во Карпош. Со ножеви им се заканувале и им удриле рекет.
Пфф полицијата трага...
И баба ми ги знае кои се. Истите тие што провоцираа во Нерези, а и таму живеат...
Со име и презиме може да им ги кажат било кои жители што живеат таму.
Зависи на кој нережани мислиш...дај пиши ми ги у пп,сигурно ги знам ;)
--- надополнето: 4 март 2012 во 21:44 ---
Аааа ќе биде интересна пролетва
Мириса на трева и крв :)

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Policijata traga po napagjacite... :facepalm::pos:
Neznam dali da placam ili da se smejam...
Dukjanite, prodavnicite na Makedoncite vo Gostivar bea napraveni partal, a policijata si traga po napagjacite/vandalite...
Vo poslednive 3-4 dena bea istepani desetina Makedonski mladi momcinja i toa vo glavniov grad SK, a policijata si traga po nasilnicite...
Dobivam vpecatok deka drzavata si spie i voopsto ne e sposobna da se spravi so vakvite incidenti, sekojdnevni napadi vrz mladinci(MKD.) srede bel den i toa vo glaven grad i toa na prometni mesta/ulici, od strana na SHQ. !!!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.669
Поени од реакции
4.354
Нападнати и 12 годишни деца кај Ентернет во Карпош. Со ножеви им се заканувале и им удриле рекет.
Пфф полицијата трага...
И баба ми ги знае кои се. Истите тие што провоцираа во Нерези, а и таму живеат...
Со име и презиме може да им ги кажат било кои жители што живеат таму.
Дурим, брат му Кујтим, Пижо кинезот и уште 2-3ца се „мафијата“ од Нерези што мава рекет на 12-годишни деца . Колку само ќутек имаат јадено во Нерези, Тафталиџе и Карпош 4 :). Него мислам дека едно време и Самир Фазли им беше член на групата, знам дека јадеше ќотек заедно со брат му од еден другар од клас, али кариерата го заеба па отиде во Холандија и мораше да се откаже од тој филм. Битно сега игра со гордост за македонската репрезентација :pos:.

Член од
6 ноември 2011
Мислења
15
Поени од реакции
9
Добро бе деца што ви е таму...што ви фали па 21 век сме човек треба да биде цивилизиран па животнињата излеваат попаметни од вас.

Смирете тоа страстите,излевајте заедно па што ви е на тинејџери и студенти наместо да уживаат и клецаат они се тепаат!??!?

Ебати младината!

Ти бе...што е тоа чиста Македонија??

Знаеш ли како тоа го перцепираат одредени граѓани на Р.М.

Да те потсетам за што значи чистење,тоа е германија или кај нас поблиску грција со палење села,малтретирање и тортура...значи чиста Македонија значи истото да им се направи на албанците кои се Граѓани на оваа држава и таа е должна да ги штити СИТЕ граѓани.

Како мислиш ти да ја исчистиш Македонија без да убиеш на 50 000 за 300 илјади да избегаат.
Се навраќам на третиот (изгледа ) коментар од постов.

Царе, ти го даде одговорот што сите го бараме. Ако се 50 000 доволно, што се тоа ? ни 5.000 фамилии. Ако се чистат по род, околу 2500 поголеми фамилии. Иха, ни крвна одмазда ке нема :)

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Дурим, брат му Кујтим, Пижо кинезот и уште 2-3ца се „мафијата“ од Нерези што мава рекет на 12-годишни деца . Колку само ќутек имаат јадено во Нерези, Тафталиџе и Карпош 4 :). Него мислам дека едно време и Самир Фазли им беше член на групата, знам дека јадеше ќотек заедно со брат му од еден другар од клас, али кариерата го заеба па отиде во Холандија и мораше да се откаже од тој филм. Битно сега игра со гордост за македонската репрезентација :pos:.
Ги знам сите многу добро,и искрено ти кажувам дека неверувам они да нападнале 12 годишни...тие што нападнале се копиљаците албанци,кои немаат што да праат...зар мислиш дурим со 20 години ќе се замара со 12 годишни!? за колку,за 200 денари!?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ги знам сите многу добро,и искрено ти кажувам дека неверувам они да нападнале 12 годишни...тие што нападнале се копиљаците албанци,кои немаат што да праат...зар мислиш дурим со 20 години ќе се замара со 12 годишни!? за колку,за 200 денари!?
За 200 денари не али обично мобилни собираат.Сеа и децава имаат телфони по 500 евра.Знам и порано пукаа рекети и тоа баш 20 годишни.Ќе те обиколат 5-6 души и нема бегање.Среќа сум немал таква ситуација.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
За 200 денари не али обично мобилни собираат.Сеа и децава имаат телфони по 500 евра.Знам и порано пукаа рекети и тоа баш 20 годишни.Ќе те обиколат 5-6 души и нема бегање.Среќа сум немал таква ситуација.
брат,тоа е више друго..многу работи знам,само не се за по форум кажување.... иначе кој е крив деца со телефони од по 500 евр ау џед да шетаат? зашто јас немам телефон од 500 евра? зашто пола форум нема телефон од 500 евра?? или ние не сме галени од мама и тато,како они што се

М

Мартин`

Гостин
брат,тоа е више друго..многу работи знам,само не се за по форум кажување.... иначе кој е крив деца со телефони од по 500 евр ау џед да шетаат? зашто јас немам телефон од 500 евра? зашто пола форум нема телефон од 500 евра?? или ние не сме галени од мама и тато,како они што се
Така е они се криви што носат такви телефони и ги провоцираат локалните шерифи да им маваат реќет :facepalm:

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Така е они се криви што носат такви телефони и ги провоцираат локалните шерифи да им маваат реќет :facepalm:
не се они криви,нивните дома се криви што ги прават богаташи од 10 годишна возраст....и ако е така,зашто мене не ме нападнале?
а за провокација,и сам (веројатно) знаеш што е потребно за да прерасне во тепачка,рекет или што ти знам

М

Мартин`

Гостин
не се они криви,нивните дома се криви што ги прават богаташи од 10 годишна возраст....и ако е така,зашто мене не ме нападнале?
а за провокација,и сам (веројатно) знаеш што е потребно за да прерасне во тепачка,рекет или што ти знам
Крива е државата поточно полицијата што очигледно не е ефикасна и неможе да се справи со тие тн шерифи што реќетираат деца обично -18 и тоа ги напаѓаат во групи. Родителите ете имале им купиле мобилни, не сме јас и ти да оценуваме дали заслужувале.. битно не заслужуваат тие деца какви и да се да некои само прогласени шерифи ги ограбуваат и притоа им се закануваат со оружје доколку не им дадат пари/мобилен итн.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Секој има право да носи скап мобилен , часовник итн ... нема право никој да те ограби.

Но сепак треба да пазите кога го вадите мобилниот , парите итн ... пошто тој што краде кога ќе види јак мобилен ... го влече да те ограби ... можеш да станеш жртва на некој сериозен напад заради мобилниот и купчињата пари што ги вадиш пред трафика.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Крива е државата поточно полицијата што очигледно не е ефикасна и неможе да се справи со тие тн шерифи што реќетираат деца обично -18 и тоа ги напаѓаат во групи. Родителите ете имале им купиле мобилни, не сме јас и ти да оценуваме дали заслужувале.. битно не заслужуваат тие деца какви и да се да некои само прогласени шерифи ги ограбуваат и притоа им се закануваат со оружје доколку не им дадат пари/мобилен итн.
значи не судам дали треба или не да им се даваат такви работи на децата (иако за мене тоа е кретенско) ама сепак...ако некој решил да те нападне,и да немаш пари телефон он пак ќе те нападне и ќе те мавне
Секој има право да носи скап мобилен , часовник итн ... нема право никој да те ограби.

Но сепак треба да пазите кога го вадите мобилниот , парите итн ... пошто тој што краде кога ќе види јак мобилен ... го влече да те ограби ... можеш да станеш жртва на некој сериозен напад заради мобилниот и купчињата пари што ги вадиш пред трафика.
зашто да пазам? му сметам на некој ако извадам телефон да видам саат ? или да пребројам пари?
сфатете еднаш дека рекетиве,тепачкиве не се за онака,дека се е ова политичка идеја да има немири во Македонија,да се свртат едни против други...само касно изгледа ќе сфатиме..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom