Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
дечкото што беше истепан во 57ца пред некој ден (жикица) го знам лично. брат му учеше со мене основно и до ден денеска контактирам со него. причината била следнава - додека се возеле во автобус некој од групата го прашал ТИ БЕ КОМИТА СИ? и овој одговорил да - и тука настанала тучата али со оглед на тоа дека е стварно јако дете и не се дава имам информации дека и он тепал и тоа бајаги е сеа можра го изел подебелиот крај али верувајте и од другата страна има некој што е добро истепан. а дечките што го нападнале биле група ДЕЧИШТА од чаир. познавајки го и ЖИКИЦА мислам дека нема да запре тука работава.
Мој другар бил во автобусот дур се дешавала тепачката. Според него лошата реакција на полицијата и возачот на автобусот (ваљда се исплашил и он да не го јаде) се главна причина поради која избегале мангупите. Иначе биле десетина души на возраст од 15-17 години.
А имало и некој со тејзер кој се трудел да помогне на нашиве ама безуспешно. :pos:

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
  1. тоа е одлика на простите закржлавени во. мозокот,нецивилизирани,прости,смрдливи,муслиманскиалбански примитивци кои не ги знаат придобивките на цивилизираниот свет и живеат еден милениум поназад и сеуште нусињата ги булат и во овие неподносливи горештини ги облекуваат во мантили,божем на некој му дошло да ги гледа тие гнаси.Тие живеат во еден свој албански свет и робуваат на догмата наречена крвна одмазда.Тие се кучиња.Не знаат да простуваат и никогаш не простуваат

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
А што мислите вие, шпонциве не јадат ќотек во меѓувреме? :)

Охохохохо да видите како јадат, само тоа не се експонира во медиуми, еден вид тактика за да не дојде до поголема меѓуетничка тензија. Но и не пријавуваат тие како нашиве, јадат ќотек и молчат.

Шпонциве по природа се пи*ки, силни се само кога се во група. Да видите само какви пријателски и нежни фаци прават и колку нежно и другарски се понашаат пред да изедат ќотек, абе да се згазиш од смеење. :LOL:

Затоа не бидете пи*иња и не плачете по форуми дека ве тепаат. Застанете машки и вратете дупло. И да изедете ќотек некогаш, тоа ќе ве направи само посилни и ќе го намали стравот во вас.
Пробајте само да го надминете стравот, тоа е најголемиот човечки непријател кој води до неуспеси.
Овоа е доста употреблив , објаснувачки коментар.

Со овој коментар , само се потврдува глумењето цивилизираност.

Пуста желба да се биде дивљак од прв степен , само кога би имало лек за да се победи стравот ... Кога се добива лекот , тогаш стапнује у сила дивљаштвото ... пример Сребреница .

Што е глумење цивилизираност ?

- Глумење цивилизираност е кога цел ден мислиш како да го победиш стравот и да гранатираш 10.000 луѓе ... а ноќе сонуваш како во Чаир со другари одите да тепате шќиптари.

- Глумење цивилизираност е кога на веста Албанци тепале македонци. Одговараш : Ние треба да им вратиме дупло ... односно : А што мислиш, Албанците не јадат ќотек у меѓувреме ?

А има такви кои го совладале стравот , можат одма да гранатираат 10.000 луѓе , но имаат некои човечки вредности што не им дозволува да го направат тоа.

Такви има по Чаир , тие секој Божји ден можат да наштетат на македонците ... но сепак многу малку инциденти има ... овие последните зачестени инциденти се последица од настанот во Гостивар ... иначе степенот на инциденти за општина како Чаир и град како Скопје , е нормален.

Охохохохо да видите како јадат, само тоа не се експонира во медиуми

Но и не пријавуваат тие како нашиве, јадат ќотек и молчат.
Токму така , и јас велам дека не се експонира по медиуми и дека молчат.
Или пак не молчат?

Кажи им и на твоите другари Комити и Аеродромци , Фаланги и Мајмуни ... Ве молиме немојте да тепате , пошто во Чаир го јадеме потоа.

Ела да ти објасни некои работи овој млад неискусен Дардан-иа :

Комити-ЦПБ-Фамили не знаат како изгледа тоа Дижонски и Чаирски маали ... тие себеси се ограничиле на Камени мост ... толку им фаќа мрежата ...
Општина Центар , Аеродром ,Кисела Вода, Ѓорче ... тие се со по 95% македонци .... не е голема работа ако држат диктатура во овие општини ...
Тие применуваат свое дивљаштво тука ... и во ред албанците се откажуваат од другата страна... ете во Капиштец не купуваат роба веќе албанците , 5.000 евра помалку промет , ништо страшно ...
Но кога тие од страната на Чаир , Бутел , Арачиниво ,Гази Баба , Сарај , Студеничани применуваат свое дивљаштво , тогаш поинаку е , се работи за општини каде македонците ги има во илјадници .... не се работи само за промет од 5000 евра ... туку за имотот , за етничките граници ... за имињата на улиците , училиштата ...

Да бев јас македонец , би ми одговарало да има мирна состојба ... не би сакал дупло да им вратам за тепачките , туку дењ и ноќ би протестирал пред Влада да дадат оставка тие кои не можат да ми обезбедат заштита.

На албанците им одговара ваква состојба , секој ден да има тепачки , нема што да изгубат во Скопје , туку преку секојдневни одмазнички тепачки од двете страни .... најмногу би настрадале токму македонците , особено тие од лева страна на Вардар.

ЦПБ тепа албанец у Капиштец ... овој тепа македонец у Чаир ... и еве ти македонец кој закачил на врата Ќуката Се Продава.

Вие помагате да се зголемат границите на албанците , вие со Аплаудирањето за убиствата во Гостивар , аплаудирате наредниот попис македонците да ги има за 3000 помалку.

Млад си во форумот , имаш време во наредните коментари да покажеш дека мозокот не ти застанал у младоста ...

V

Vollstandig

Гостин
Kaj си бе Dardan-ia

100 години те нема ... Помисливме у Швицарска се отсели:D
Настрана сарказмот, многу убаво и искрено ти ја објасна ситуацијата како што е денес во македонија.Уште да речеше дека македонците сте овци кај да е ќе ве собереме.
Не за џабе е толку време на форумот и коментира, секој со своја цел а додека не ја остварил - види што намерава. Пред да ме нападне некој - ги браниш албанците, не ги бранам, ама кажувам дека ја објасна убаво ситуацијата...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Dardan-ia џабе се правиш паметен си научил македонски, тоа е добро и ми пишиш пост 1 страна. Сам си кажа која ви е целта со тепањето, иселување на Македонците од ,,вашите,, места, самото тоа покажува кој е за соживот и кој се труди да се однесува цивилизирано.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Obicno sekad nevinite go jadat stapot, bez razlika dali se Makedonci ili Albanci !!!
Na pr. utre moze nekoj Albanec da bide iscukan vo Bitola na pr. ili vo Prilep i.t.n. no zadutre Albancite kje se odmazdat na nekoj nedolzen i nevin Makedonec koj zivee vo nivna sredina vo Tetovo ili vo Gostivar na pr. Ova samo kako primer go kazuvam !!!
Sekad nevinite go papaat stapot, poradi ludosta na nekoi drugi !!!
Vo 2001 god. koj najmnogu go jadese stapot, ne go jadea stapot Makedoncite od Strumica ili od Stip na pr. tuku stapot go izedoa najmnogu Makedoncite(begalci/raseleni) od Tetovo i Tetovsko, Aracinovo, Matejce i.t.n.
Nedaj boze utre da pukne, pak istite kje go jadat stapot, Makedoncite od Tetovo, Gostivar, Struga, delovi na Skopje i.t.n.
Isto i Albancite, Albancite se najjaki vo sredinite kade sto se vo pogolem dominanten broj(mnozinstvo), nemoze na pr. vo Ohrid, Bitola, Prilep na pr. kako i vo delovi od Skopje da krevaat golema dzeva, bidejkji vo ovie spomenati sredini se samo nekolku procenti !!!
Zamislete na pr. vo Ohrid se 5%, vo Bitola 2-3%, vo Skopje se okolu 20%+-(Cair, Saraj, Studenicani, Aracinovo, delovi od Butel, delovi od Gazi Baba i pomal procent vo ostanatite SK-opstini) !!!

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Абе дарди се вратил и одма ни дава до знаење дека ќе не селат од дома
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХ

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Нападнати и 12 годишни деца кај Ентернет во Карпош. Со ножеви им се заканувале и им удриле рекет.
Пфф полицијата трага...
И баба ми ги знае кои се. Истите тие што провоцираа во Нерези, а и таму живеат...
Со име и презиме може да им ги кажат било кои жители што живеат таму.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
ЦПБ тепа албанец у Капиштец ... овој тепа македонец у Чаир ... и еве ти македонец кој закачил на врата Ќуката Се Продава.
а ...
И после МАКЕДОНЕЦОТ го начекува албанецот у 57 и го претепува,зашто сега е ЦЕНТАРЕЦ
дардиан бе дај немој со глупи изјави те молам,возрасен си

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom