Нема грешка, така е, колку и да не нервира тоа. Пратениците од власта се искрени.Благородна Дулиќ - пратеник од ВМРО-ДПМНЕ
Не сум обичен граѓанин
Благородна Дулиќ, пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, вчера не сакаше да коментира дали таа, како и останатите обични граѓани, го чувствува зголемувањето на цените на повеќето производи.
- Не сум обичен граѓанин. На таа тема илузорно е со мене да се разговара - изјави Дулиќ.
снајпер не врши работа,само еден тенк (Т 55-ка) и гази све што тврди дека не се осеќа како "обични граѓани" и кога ќе ги пројдеш еднаш одма шалташ у рикверц за секој случај и така неколку пати...Џабе е сега. Мајката му беше кога почна приватизацијата. Еден снајпер и на покрив. Ќе кркнеш тројца четворица, и помалку ќе крадеа. Вака една свиња дебела тврди дека не е обичен граѓанин. И не е, свиња е...
би се сложил во целост но и кај нас во центарот на државава пелагонија цените во маркетите се исти како во скопје тинекс,кам,тедико а платите се 10000-12000 без казни (оти сега е тренд во поголемиве фирми наши да се казнуваат работниците по секоја цена )тогаш платата е ........мизерија едноставо неподнослива но тоа е тоа.. поздравAbe lugje dajte ne si igrajte bajram so umot, so 500 evra(na semejno nivo)mesecno se ziveese gospodski, da, no porano, pred edna decenija, pa i do pred nekoja godina, no momentalno so porastov na cenive na struja, parno, goriva, hrana, komunalii, danoci, taksi, legalizacii, kazni(nedaj boze) i sl. i so 500 evra e mnogu tesko ............ zboram za normalen prosecen zivot vo grad(konkretno za SK), ne zboram za vo nekoe zapusteno planinsko selo !!!
Просечна плата во Швајцарија е 4000 евра.Комшика ми е. Нема таа што со македонските плати.
Живее онака како што живее, благодарение на маж и.
--- надополнето: 4 март 2012 во 13:28 ---
Не, тоа беше само грчки тренд, просечна плата 2000 евра.
Никаде не е просечна плата толку, ако работиш на подобра позиција, да, но просек... не баш.
Ај дај некое линкче па да видиме колку е просечна платаПросечна плата во Швајцарија е 4000 евра.
Во Шведска 2000 евра.
Ако зборуваме за глобала. За грците немам коментар.
Vidi batka i jas sum generalno antikomunista, i generalno go poddrzuvam tvojot post/mislenje, no ova deneska sto se slucuva e preterizam !!!Комунистите се криви за се!
Го навикнаа народот и работничката багра, дека секој може да има стан или куќа, викендица, кола, плата, месо, кашкавал... во фрижидер, и секоја година на езеро или море на одмор. И никој не смее да го избрка од работа а може да се оперира лечи и школува беспари!!
И сега децата слушаат тоа родителите “еее јас ко имав 35 години, работев како магационер во ООЗТ Млада Партизанка, и со една плата и стан отплаќав и кревав викендица и купив ново фиќо (850) и секое лето бев на Макарска....“
Секој ќе се истегне колку му е чергата. кој за 100 евра кој за 1000
а ти мислиш дека незнаат?чекај да видиш за кампањата купи-куќа-купи -стан и кога владата ќе увиди дека само неколку прсти семејства едвај купува стан/куќа и ќе сфатат дека платата на граѓаните е бедна дури и за 500 евра е бедна
А да не не беше така!Комунистите се криви за се!
Го навикнаа народот и работничката багра, дека секој може да има стан или куќа, викендица, кола, плата, месо, кашкавал... во фрижидер, и секоја година на езеро или море на одмор. И никој не смее да го избрка од работа а може да се оперира лечи и школува беспари!!
И сега децата слушаат тоа родителите “еее јас ко имав 35 години, работев како магационер во ООЗТ Млада Партизанка, и со една плата и стан отплаќав и кревав викендица и купив ново фиќо (850) и секое лето бев на Макарска....“