Авто новости

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
ТРОЛИРАШ-дефинитивно,а и сликата на профилот ти е троловска! Си се возел некогаш во Hyundai i30 па да збориш така? Немојте бре луѓе со вакви одамна надминати предрасуди,па овој корејски бренд одамна ги прешиша повеќе од пола етаблирани европски производители,се искачи до ТОП 5 автомејкери за експресно време,на германски ADAC нон-стоп е меѓу првите 5-6 производители кога е во прашање квалитетот,а ти си напишал-still corean shit?!? Дај не кењај,ти се молам! :)
слушај вака сеа..ја ќе ќењам коа си сакам ама за i30 не можеш да ми збориш.Пред некој ден имаше сообраќајка i30 и лада нива..можеш ли да претпоставиш што се случи ?hynadito беше свиено ко лименка..
абе картон е тоа ееј !! лани изгоре hyndai i20 исто во сообраќајка и по сликите се гледаше дека беа останале само дисковите од кочниците.

и не ми се прави тука некој експерт пошо си се возел у некоја дизајнирана кола која нема ни к од квалитет. зборам за оние што ги увезува балканот сите знаат дека не се исти квалитет како по западот..

поздрав ! ;)

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
ТРОЛИРАШ-дефинитивно,а и сликата на профилот ти е троловска! Си се возел некогаш во Hyundai i30 па да збориш така? Немојте бре луѓе со вакви одамна надминати предрасуди,па овој корејски бренд одамна ги прешиша повеќе од пола етаблирани европски производители,се искачи до ТОП 5 автомејкери за експресно време,на германски ADAC нон-стоп е меѓу првите 5-6 производители кога е во прашање квалитетот,а ти си напишал-still corean shit?!? Дај не кењај,ти се молам! :)
Се согласувам со Andrew јас на работа ја возев Kia C'eed 1.4 со 107PS (исти машини и скроз исти само други имиња со Hyundai i30), и да дека ја возевме доста ама на 120 илијади и нешто да и правиш ремот и тоа не бива и плус возена на догли дистанции.А за квалитетот на каросеријата не зборам пошто горе долу сите се исти.Али Корејските посебно.

П.С Не сум веке фан на Германските коли ама морам да кажам, имаме и VW Golf III 1.9 TDI (90PS) ново купена овде 1997 значи веке 15 годни со поминати 340 илјади и нешто без ремот и некои посериозни проблеми.Епа сега сам направи си разлика!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Новата Опел Корса, односно петтата генерација на популарниот автомобил, ќе биде претставена за една година, а нејзиниот дизајн го следи патот кој го трасираа останатите актуелни модели како Астра и Инсигнија.

Корсата ќе порасне во должина за некој сантиметар за да понуди попространа внатрешност, а со вградувањето на нови материјали ќе биде и многу полесна од актуелниот модел. Според некои гласини на интернет може да се очекува и олеснување од околу стотина килограми, што пак ќе влијае и на потрошувачката.
Во однос на моторите, Корса би требало да добие нов бензински и дизел мотор, кои секако ќе бидат така составени за да ја намалат потрошувачката на гориво. Имајќи ги предвид сегашните цени на бензинот, малата потрошувачка ќе биде и тоа како сериозен адут за подобра продажба.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Уффф, ми се свиѓа, ептен :) Мини Опел Астра.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
И мене ми се свиѓа само некако задните штопови ми се чудни :S поубави беа на актуелниов модел
и напред личи многу на астра ама и на актуелнава корса, не е премногу сменета како корса Ц до корса Д ама убава е :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
многу мразам мали коли... сепак опелово е и би требало да биде добро... за градско возило, преферирам да кажам дека вакво возило е женско возило... како на времето пеглицата што беше женско возило... (непишано правило)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Гледа некој Корса овде? Ова е Астра во концентрационен

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
бооооо јака е ..стварно мебендиса..:D

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
И покрај тоа што стручниот тим на Ферари сакаше овој модел да остане во тајност се до почетокот на саемот во Женева беше тешко да се задржи зајакот во капата. Ферари со обид да достигне нови височини го промени дизајнот и интегрираше нова технологија во својот нов модел. Според технологијата и перформансите што ќе ги понуди, овој модел е направен да конкурира на Ламборгиниевиот модел, Aventador.

Дали мислите дека и ова е еден од оние грди модели како FF ?
Мене лично ми се свиѓа поради перформансите и малите промени во дизајнот.

0-100 за 3.1 секунди
<240км/ч максимална брзина

Повеќе инфо и слики : Високи Октани

Kajgana Shop

На врв Bottom