Македонците и Албанците заедно бараат оставка од Јанкулоска

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
?

..........

Гостин
Се додека нубци како гоца брк се министери нема просперитет.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не ги пцујте љочките.Знам,тешко е да се помириш со следново,и мене ми беше тешко,ама за жал таа е вистината.

1.Им дозволуваме,пички сме,и како народ и како држава.Прават што сакаат,палат знамиња,изиграваат шерифи,пеат песни за голема шиптарија,прават протести со навредливи содржини,а никој ништо не превзема,ни влада ни ние обичните смртници.Е сега,за да превземеме ние нешто,треба да има некој муда односно да има некој позади него.Позади него треба да стои некој политичар,кој што ќе изгура у полиција да го одобрат протестот и слично,но пошто нема таков политичар,никој не превзема ништо,бидејќи и навивачкиве групи се водат од политичари(мислам на главните односно водџите) еве и еден тазе пример,у автобус во сред Скопје,со 90% малцинство Македонци, шиптариве пееле песни за косово и голема шиптарија,и кога нашиве почнале да ги пцујат и да пеат наши песни(знаете на кои мислам)одма дошле професори од истото школо каде што учат(учиме) и им испојаделе гомна да прекинат со пеење.

2.Војната,2001,да немаа подршка од НАТО,САД,тие немаа ни да почнат војна.Ја почнаа,го изедоа стапот,но не до крај,бидејќи така беше наредено,од страна на овие две погоре наведени,до нашите највисоки органи,и поради тоа се повлекоа нашите.Значи,овдека проблемот е и во нашите,но што да прават ? да се противат на НАТО И САД,па да го изедевме курот како србите што го изедоа ?Србите дури беа и по спремни од нас,ние тогаш пола војна тенк не извадивме на поле,а не па да не нападнеа авиони на НАТО И САД,ќе ни требаа уште 20 години да се опоравиме.

Читав некаде,ќе се отсечела Западна Македонија...за жал,таа е и веќе отсечена...албански имиња на школи,улици,знамиња,директори министри градоначалници,зборење на албански,настава на албански,се понашаат како да е нивна таа територија без трошка почит.

Да не дојде до некаква забуна,ја сум само реален,дури и повеќе од што треба,и ме револтираат овие работи,но,кога дозволуваме,ќе ни прават.

Кој има куче/маче,знае како е.Ако му дозволиш да те гребе по нога од мало,ќе го прави тоа.Со тек на време,ќе зима се поголем замав,што на крајот и ќе те изеде тебе,или пак ќе бидеш цело време со гребаници и модрици и ќе живееш во страв со него,и ќе го пикаш на тераса и ќе несакаш да бидеш во близина до него.

Не се ударајте у гради со протести и ред други срања,пошто и да се организираме,прво ќе го јадеме од џандарите,второ сите комшии ќе не пцујат и ќе ни солат памет,трето ќе не има на ТВ и ќе не престават како дигаме тензија,и ред други срања.

Гледа Господ све,има време,ќе дојде све на свое место.

И,да за бркот(Јанкуловска)

Прво,да,крива е пошто не пратиле желки/алфи/џандари во Гостивар за протестот.

Но,ако пратела,знаете што ќе се десело со сигурност ? шиптариве ќе провоцираат,желкиве ќе ги направеа пуздер,тоа све ќе беше снимено со камери,апарати,и истата вечер ќе се јадеше гомна по сите телевизии,како Јанкуловска пратила таму полиција за да се крене меѓуетничка тензија,го прекршила рамковскиот договор,дека треба да даде оставка,и ред други срања.

И,за жал,сето ова,ќе беше од Македонци,и сите околу вас ќе јадеа гомна како можела така да направи,ќе ја хејтаа и ред други срања.

Така да,пред да напишете нешто,размислете по длабоко,а не само да ја гледате површината.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Што е стварно - стварно е, јас учествував во минатите протести, ама ова веќе е... незнам.
За минатите протести оправдано и беше , ама денес ова што го направија е непростливо....ама ич непростливо, се виде кој е кој, кој е платен и кој предавник.....сами си патиме од нас :/
--- надополнето: 2 март 2012 во 00:34 ---
Дај нешто поопширно за веста? Може во ПП да не одиме оффтопик овде? Како то ќерката си ја бранел?
Кога се вратил кај колата видел потпрен на неговата кола еден и не му обрнал внимание па на задното седишто го ставил ранецот на девојчето, и овај му прозобрел дека ако ја паркира уште еднаш колата овде, ке му ја искшат и дека ке го убијат и него и цело семејство, Полицаецот ја ставил керката во колата и ја затворил вратата и овие го нападнале а друг сакал да го извади девојчето од кола, овај го извадил пиштолот и рекол ке пукам, и пукнал ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ во воздух и овој гнидата што сега е под земја (тешка нека му е ) му се обратил "ПУКАЈ БЕ ДА ТИ ЕБАМ МАЈКАТА ПОЛИЦИСКА" и продолжиле со тепањрто гнидите....и натаму си знајш, правдата ги стигна и тие кои бегаат од неа.....И после ова, дали мислиш дека Полицаецот или кој били да се затекне во оваа ситоација е крив???

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
За минатите протести оправдано и беше , ама денес ова што го направија е непростливо....ама ич непростливо, се виде кој е кој, кој е платен и кој предавник.....сами си патиме од нас :/
--- надополнето: 2 март 2012 во 00:34 ---

Кога се вратил кај колата видел потпрен на неговата кола еден и не му обрнал внимание па на задното седишто го ставил ранецот на девојчето, и овај му прозобрел дека ако ја паркира уште еднаш колата овде, ке му ја искшат и дека ке го убијат и него и цело семејство, Полицаецот ја ставил керката во колата и ја затворил вратата и овие го нападнале а друг сакал да го извади девојчето од кола, овај го извадил пиштолот и рекол ке пукам, и пукнал ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ во воздух и овој гнидата што сега е под земја (тешка нека му е ) му се обратил "ПУКАЈ БЕ ДА ТИ ЕБАМ МАЈКАТА ПОЛИЦИСКА" и продолжиле со тепањрто гнидите....и натаму си знајш, правдата ги стигна и тие кои бегаат од неа.....И после ова, дали мислиш дека Полицаецот или кој били да се затекне во оваа ситоација е крив???
Овие Албанциве не се со сите,вака по мое ако е вака како што пиушуваш , а и на вести вака видов демек изјавил полицаецот..
Па не морал да ги убива само да ги ранел...ама и тие за едно паркирање тепачки ова она , па и детето изгледа сакале да го земат...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Овие Албанциве не се со сите,вака по мое ако е вака како што пиушуваш , а и на вести вака видов демек изјавил полицаецот..
Па не морал да ги убива само да ги ранел...ама и тие за едно паркирање тепачки ова она , па и детето изгледа сакале да го земат...
Четворица му се фрлиле да го тепаат, да пробаат да му го земат оружјето, дали еден човек против четворица ке може да пука каде сака, друго....Ако ги ранел, ти пак кога тогаш пак ке му се фрлеле него, оти те се такви дури не ги бапниш под земја ке скокаат, затоа ке ти речам, им го дал тоаш то го заслужија, ни повеќе ни помалце.....баш тоа што го бараа, е сега не е само тој што му е скурчено од гнидиве, затоа нека пазат кога тогаш ке згазат на друга стапица....

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
камо да бевме сите македонци како полицаецов немаше да не газат како ѓубриња какви што сме

да надополнам овие што ги утепаа во кола на раскрсница и ги осудија дозивотно им е намалена казната затвор на 15години за 5 години ке бараат намалување на казната и за 7 ке искочат од затвор за убиство со умисла
а на полицаецов ке го осудат 20 години без мозност на жалба
тоа е глупо македонче го дупи кој стигне

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Грците ги сакам повеќе 100000пати оти јавно и јасно го искажуваат тоа што го мислат за нас, овие ти прат лице пред тебе а зад тебе нож ти забиваат....Туелв поинтс гоус то Грис фром ми :D

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.522
Поени од реакции
9.393
И,да за бркот(Јанкуловска)

Прво,да,крива е пошто не пратиле желки/алфи/џандари во Гостивар за протестот.

Но,ако пратела,знаете што ќе се десело со сигурност ? албанециве ќе провоцираат,желкиве ќе ги направеа пуздер,тоа све ќе беше снимено со камери,апарати,и истата вечер ќе се јадеше гомна по сите телевизии,како Јанкуловска пратила таму полиција за да се крене меѓуетничка тензија,го прекршила рамковскиот договор,дека треба да даде оставка,и ред други срања.

.
колку што знам јас според информациите на еден член на форумов,специјаците беа пуштени таму, само највероватно касно се пуштени во погон,од кога овие искршија, беа пуштени колку да се појават и овие да се смират со минимум штета, за да не доде до големи инцинденти.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
pisav vo drugata tema a eve i ovde ke pisam prvo citame se i sesto i nekoi novinari prvin trebba dobro da osoznaat pa posle da slapaat po novinite od druga strana policijata trebase da go obezbedi mestoto svedocite i ne taka naednas da izlezat muabetite nego uredno na krajot od denot ivo kotevski da izlezese i da dadese celosen izvestaj okolu slucajot a ne da se slusaat carsiski muabeti pa da se berat eden kup luge koi ne znaat niso ednostavno rabotat pod direktiva na drugi
e sega so maka da se menuva gordana taa nitu go tepase policaecot nitu gi otepa drugo koj i da e znaci koi i da e da najgolem psihopat ne bi ubival luge sred ulica i toa pred svojata 10 g kerka toa e jasno bre jasno ko den e sega i dr ako go osudat coekov eve jas sum prviot sto ke izleze na protest

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Човеков заслужува сите Македонци до еден да искочиме на протест за него, ама глуп народ, политички поделен...:sick::tapp:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.522
Поени од реакции
9.393
pisav vo drugata tema a eve i ovde ke pisam prvo citame se i sesto i nekoi novinari prvin trebba dobro da osoznaat pa posle da slapaat po novinite od druga strana policijata trebase da go obezbedi mestoto svedocite i ne taka naednas da izlezat muabetite nego uredno na krajot od denot ivo kotevski da izlezese i da dadese celosen izvestaj okolu slucajot a ne da se slusaat carsiski muabeti pa da se berat eden kup luge koi ne znaat niso ednostavno rabotat pod direktiva na drugi
e sega so maka da se menuva gordana taa nitu go tepase policaecot nitu gi otepa drugo koj i da e znaci koi i da e da najgolem psihopat ne bi ubival luge sred ulica i toa pred svojata 10 g kerka toa e jasno bre jasno ko den e sega i dr ako go osudat coekov eve jas sum prviot sto ke izleze na protest
не ми целта да ја бранам Јанкуловска, ако таа требаше да лета имаше многу други случаи да лета многу порано,како случајот Кале, тој Нешкоски и да не редам други не ми ни текнува сега, ама ако тогаш не падна сега да бараш оствака од министрката треба да немаш мозок, таква работа можат да побараат само тешки партиски потрчкоци кој секоја прилика е користат за да се поентира, мене не ми јасно дали овие зелениве што бараат оставка знаат што значи таа сега да даде оставка.Тоа е пораз за нас како колектив, тоа ке значи одбрување на подмукливе напади на чакаливе на наши луге кој се случуваат секој ден по автобуски станици, автобуси и ред други места.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.773
Поени од реакции
17.691

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само човек ко А.Х. за државава, да стави во ред некои работи.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
Доколку би имало протест човеков да биде ослободен од било каква одговорност и пресуда ме занима каде ќе бидат тогаш овие писмејкери, сороси-мороси? Најверојатно ќе биде протест како оној за Мартин, со свирчиња, фишови, афро фризури и „мирно“ ќе галопираме (дури и овој збор, карактеристичен за коњи е многу благ за вас) пред влада. Море на све ваше до трето колено да му пенетрирам во грло со мојот пенис. Исти гомна сте како и најголемиот проблем у државава. Инцест планинари и едните и другите.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Со ваков народ кој повеќе се курчи и рмба макотрпно на форуми и фејсбук нема да се направи ништо, во случај да се приложат уште појаки докази дека полицаецот не е крив (како што и е до сега ситуацијата) дајте да излеземе на протести во подршка на полицаецот. Секој може да викне по десет души, тие уште по некој и така натаму...
Кој е ЗА нека каже, кој НЕ нека молчи засекогаш и нека гледа како државава му се лизга пред очи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom