Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Јас сум цела дрога да се легализира, затоа што нема разлика помеѓу милка чоколада и доза хероин. Да милката е зависна, малку е потешко да се поверува ама тоа е, а исто и гледањето на телевизија е завист.

Ќути среќа цело време слушаме по вести и читаме по медиуми како луѓе умираат од предозирање со милка чоколади па теоријава ти е на место :icon_lol:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Да се легализира не!
ЗАБРАНЕТОТО Е ПОСЛАТКО

:vozbud:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ајде кажи ги последиците, јас кажав од кој аспект ќе биде подобро, кажи ти од кој аспект ќе биде полошо?
Од такви работи можеш само здравјето да си го заебеш, ништо друго, немаш добивка.
Ете ти последица, поважно од здравјето имаш ?

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
И јас сум за да се легализира.
Само.. темава ќе биде избришана. И јас еднаш отворив ваква тема, и за рок од 10-тина секунди беше избришана. (n)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Нас цигари не не остава да пушиме, мариКуана че не оставале. Шо ве глем чудни...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Од такви работи можеш само здравјето да си го заебеш, ништо друго, немаш добивка.
Ти имаш? Го заштитуваш со тоа што не пиеш алкохол или пушиш цигари?

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ти имаш? Го заштитуваш со тоа што не пиеш алкохол или пушиш цигари?
Немам цигара запалено во мојот живот. ( 18 години ) Цигара немам пробано, а од алкохол само пиво.
Тоа ти е ако сакаш да водиш здрав спортски живот.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073

Ќути среќа цело време слушаме по вести и читаме по медиуми како луѓе умираат од предозирање со милка чоколади па теоријава ти е на место :icon_lol:
Па знаеш како викаат од еднаш не се станувало зависник, пробај да јадеш секоја ден по едно милка насабајле, мислам ако имаш буџет да си дозволиш, па да видиш после месец дена како ќе бидеш зависник, ако не пробаш ќе бидеш депресивен и нервозен.
Исто е и со дрогата, мада не треба да пробуваш, треба да прочиташ.
А плус животниот век на еден зависник се движи од 5 (ако води доста бурен живот и константно фиксање) до 10 или преку сила 15 години, па така пробај ти милка да јадеш секој ден 10 години па ќе видиш што може да ти се случи, можеби ќе бидеш првиот што ќе го објават во медиумите.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Немам цигара запалено во мојот живот. ( 18 години ) Цигара немам пробано, а од алкохол само пиво.
Тоа ти е ако сакаш да водиш здрав спортски живот.
е то е убавината на цигарите,шо не мора да си пушач за да ги осетиш последиците.Доволно е да стоиш до некој шо пуши. Чадот на марихуаната од друга страна не содржи никотин и катран па не доведува до асма или посериозни болести

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Луѓето кои пушат марихуана се со поголем ризик од развој на психотична болест како шизофренија - многу порано од отколку оние кои не пушат.

Оние кои користеле марихуана ја развиле болеста три години порано за разлика од оние кои не користеле психоактивни супстанци.

Алкохолот немал никаква улога во развојот на овие болести.

Несомнено е јасно дека марихуаната е една од главните причини за развој на шизофренијата, а воедно и таа е одговорна за раниот почеток на болеста. Колку е помлада личноста што пуши марихуана, толку поголем е ризикот од предвремен развој на шизофренијата.

Па сега размислете.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Јас сум да не се легаризира пошто последиците може да бидат фатални, на пример на телевизија кажуваа дека некој дечко кој пушел многу марихуана секој втор ден почнал да се разболува од бронхитис и морал послем тоа да се лечи во болница

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Имам другар што тренира со мене, не крие пуши марихуана, едноставно не е истиот, детето отупе, стана поглупаво, почна да се губи, неможе да размислува како порано, пред да почне со тоа и што е најтрагично неможе една утакмица цела да изигра.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Па и сега кој те тера да се дрогираш? Никој. Те тера некој секое сабајле аналгин или аспирин против превенција да пиеш, никој не те тера, така ќе биде и со ова.
Позитивните работи ќе бидат кај зависниците, бидејќи ќе им се отвори можност за "стабилен" фикс, а со тоа ќе се скротат нивните животински нагони кога се во криза и гестот ќе биде хуман за нив, а не како сега да се крие ѓубрето позади врата, бидејќи некој многу заработува од тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom