Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Види,значи има на тие години деца кои што немаат памет,тоа и јас се согласувам,НО НЕ Е ТОА РЕЗУЛТАТ НА УСПЕХОТ.

прво зошто ти пишав така е дека пиша,учете си па возете си,ти кажав и мој предлог погоре и за вас повозрасните како би било да ви донесат таков закон,и сигурен сум дека 90% од возачите ќе се бунат на тој закон,но тогаш тоа ќе е нормално.

Тие деца кои што ќе немаат памет(односно што ќе се курчат со колите),нека не им даваат ни возачка.Нека се прави некоја проверка,дали имаат укори,казни,проблеми со полиција и такви срања,нека не им даваат,и јас сум за тоа.

Ама да ги ставаш сите во исти кош,неможеш бе другарче,едноставно неможеш.

И,тој што нема памет ќе нема ни на 18 ни на 20 ни на 80 години ! претпоставувам,дека со тоа памет,мислеше на курч-фаци.
Не е баш туку така тоа, кај мене у клас имаше дете што уопште немаше никаков проблем со школо ни со полиции се на се ок примерен дечко, али забеган по коли што да ти кажам.. и како ке го откриеш тој? Се на се законот не е на место не е проблемот успехот.

Иначе и ја коа сум бил на твоја возраст сум плукал по се живо и диво зашо не даваат алкохол или зашто у дискотека не ме пуштале итн итн.. Коа ке напраиш 18-19-20 години и тебе ке ти сметаат тие работи.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не е баш туку така тоа, кај мене у клас имаше дете што уопште немаше никаков проблем со школо ни со полиции се на се ок примерен дечко, али забеган по коли што да ти кажам.. и како ке го откриеш тој? Се на се законот не е на место не е проблемот успехот.

Иначе и ја коа сум бил на твоја возраст сум плукал по се живо и диво зашо не даваат алкохол или зашто у дискотека не ме пуштале итн итн.. Коа ке напраиш 18-19-20 години и тебе ке ти сметаат тие работи.
Ме читаш ? прочита што напишав погоре ? тој што бил забеган по коли,ќе биде таков и на 18 и на 40 друже,едноставно,МОРА да има такви,како што мора да има наркомани,дилери,спортисти,тепачи,сељаци,мора да има и такви забегани по коли кои што на паркинг ќе возат со 70 на саат.

И,не плукам јас по тие работи,пошто тоа треба да е така,језда не ни конзумирам али тоа е друга тема,неможеш да споредиш алкохол и кола,факат !

Ќе ми смета единствено ако даваат возачки од ракав,и доколку не се казнува секоја и најмала грешка,тогаш да,али ако све е под строг режим,уопште нема да ми смета.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Убо рече Џиш, џабе се караме, до крајов на годинава не може да стапи сипа, па ко ќе видиш ќе полагаш на 18 години и поселсно ќе си поминиш. Јас искрено и утре да стапи на сила, би размислил дали вреди толку многу меткајнци и дупло повеќе часови (сигурно и по скапо) за што? За да можам да возам од 8 до 8, да не смееш да возиш организиран превоз на малолетни лица (другари во случајов), и секој еден да ти свири од позади зошто не смееш да возиш по брзо од 60 километри.. А башка и кола немат да му купет пред 18 моиве, а и да ми купет автомацки ќе можеш да ја возиш само за до школо што се вели, до 20часот (толку дава законот) а ако си 2 смена и за таму немат да мојш да ја возиш.. Ко ќе видиш не се исплаќа.. За мене зборвам не ме сваќајте погрешно. Можеби и така размислувам дека за 1 година и некој месец ќе наполнам 18, па не ми игра голема улога 1 година, а можам да ги разберам овие на 14-15 години кој што ако полагаат на 16 имаат 2 години до 18 па можеби ќе му се исплатат повеќето часови и меткајнци.

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Ме читаш ? прочита што напишав погоре ? тој што бил забеган по коли,ќе биде таков и на 18 и на 40 друже,едноставно,МОРА да има такви,како што мора да има наркомани,дилери,спортисти,тепачи,сељаци,мора да има и такви забегани по коли кои што на паркинг ќе возат со 70 на саат.

И,не плукам јас по тие работи,пошто тоа треба да е така,језда не ни конзумирам али тоа е друга тема,неможеш да споредиш алкохол и кола,факат !

Ќе ми смета единствено ако даваат возачки од ракав,и доколку не се казнува секоја и најмала грешка,тогаш да,али ако све е под строг режим,уопште нема да ми смета.
Доволно е од амсм тој од комисија да ти е пријател за да добиеш возачка дозвола, а за во малите градови не праам муабет каде секој со секого се знае или пола се роднини па нека ти пише некој казна. Во секој случај законот ке се донесе, тебе ти останува да учиш за да фатиш просек и кога ке земеш дозвола да пазиш да не ме згазиш на пешачки ;)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Доволно е од амсм тој од комисија да ти е пријател за да добиеш возачка дозвола, а за во малите градови не праам муабет каде секој со секого се знае или пола се роднини па нека ти пише некој казна. Во секој случај законот ке се донесе, тебе ти останува да учиш за да фатиш просек и кога ке земеш дозвола да пазиш да не ме згазиш на пешачки ;)
Епа јбг,тоа е вистината.

Ќе се донесе законот,ама не верувам дека таков,ограничен со просекот.

Не се секирај,нема да те згазам.Бар не на пешачки.:pos:

Поздрав.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Во принцип не би требало законов да има врска со успехот, баш вчера се карав со едно девојче од клас, му вика на другар дека била попаметна од него дека имала подобри оценки, ја и викам не значи дека ако има подобри оцени е попаметна, туку дека дека е само по мрзелив од него или има друго поле на интерес така да .... :3

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Вчера нашкола ни доделија анкети, за дали сме имале возено автомобил, кој не учел, дали сме биле спремни за возачка дозвола на 16 години, дали сме земале автомобил од дома иако немаме возачка дозвола без да знае родител, колку време е потребно за да се научиш да возиш, и слични срања.
Како само да сакаат да се занимаваат со нешто, ради реда, од законов ништо не бидува.
--- надополнето: 12 април 2012 во 19:15 ---
Вчера нашкола ни доделија анкети, за дали сме имале возено автомобил, кој не учел, дали сме биле спремни за возачка дозвола на 16 години, дали сме земале автомобил од дома иако немаме возачка дозвола без да знае родител, колку време е потребно за да се научиш да возиш, и слични срања.
Како само да сакаат да се занимаваат со нешто, ради реда, од законов ништо не бидува.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
--- надополнето: 12 април 2012 во 19:15 ---
Давањето дозвола на пилиштари од 16 години за управување моторно возило е исто како да си им дал пиштол.
Или сам ќе се истепаш или ќе истепаш некој невин

НИ ПОД РАЗНО НЕ БИ ВИ ДАЛ ДОЗВОЛА НА 16 ГОДИНИ

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.070
Поени од реакции
23.520
Давањето дозвола на пилиштари од 16 години за управување моторно возило е исто како да си им дал пиштол.
Или сам ќе се истепаш или ќе истепаш некој невин

НИ ПОД РАЗНО НЕ БИ ВИ ДАЛ ДОЗВОЛА НА 16 ГОДИНИ
на тие хормоните до плафон му се кренати.
ке биди или многу весело или многу тажно!

Член од
24 април 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Незнам само што има врска учењето со добивање на возачка дозвила!!! ајде годините да но зошто учичишниот успех:pipi:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Незнам само што има врска учењето со добивање на возачка дозвила!!! ајде годините да но зошто учичишниот успех:pipi:
Па немат врска.
Сега добредојде, те гледам нов си, ако сакаш да се вклопиш пиши со понормален фонт ;)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Знае ли некој која е крајната возраст- граница на управување со автомобил
До колку години старост човек може да управува со автомобил?

Kajgana Shop

На врв Bottom