84-то издание на Оскарите

Оскарот за најдобар филм оди за...

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Можеби и не е препорачливо да го гледате The Artist сега после помпезноста од оскарите.....бидејќи од една страна премногу ќе очекувате ,а можеби и ќе се разочарате.

Јас го изгледав уште пред месец дена.....и воопшто не ни знаев дека е номиниран....значи како апсолутен анонимус го сметав.

Но поради тоа откако го изгледав филмот,на секој поупатен во филмовите им го препорачував како ремек дело.(нормално неможеш да го препорачаш на некој што гледа филмови со Џеки Чен и сл.)

Овој филм треба да знаете како да го гледате......т.е да имате дисциплина за следење филм,без да разгледувате низ собата,и да лутате со мислите......туку да го навикнете мозокот дека гледате нем филм......и откако ќе го догледате филмот ќе бидете воодушевени и со насмевка на лицето.:)

Многу јако филмче,и од актерски,музички,фотографски и секаков можен аспект.
Зависи од карактерот. Гледам многу се запалија као демек филмот е 2011 година, а е црно-бел и нем.

Според мене овој филм нема К од класика како што многу веќе го прогласија за тоа. Можеби е високо буџетен филм, но далеку по аматерски направен за разлика од филмовите на Charles Chaplin, Cary Grant, James Stewart, Buster Keaton, Laurel and Hardy и слични глумци од тогашното време.

Член од
27 декември 2011
Мислења
50
Поени од реакции
34
Зависи од карактерот. Гледам многу се запалија као демек филмот е 2011 година, а е црно-бел и нем.

Според мене овој филм нема К од класика како што многу веќе го прогласија за тоа. Можеби е високо буџетен филм, но далеку по аматерски направен за разлика од филмовите на Charles Chaplin, Cary Grant, James Stewart, Buster Keaton, Laurel and Hardy и слични глумци од тогашното време.
Мислам дека проблемот не е во тоа што е по аматерски направен во споредба со филмовите од тоа време, проблемот со The Artist е дека е само површен.
Иако ми се допадна сепак ми делуваше само како имитација, а ако на имитации им се доделуваат оскари можеби и Black Dynamite во 2009та требаше да победи за најдобар филм.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Мислам дека проблемот не е во тоа што е по аматерски направен во споредба со филмовите од тоа време, проблемот со The Artist е дека е само површен.
Иако ми се допадна сепак ми делуваше само како имитација, а ако на имитации им се доделуваат оскари можеби и Black Dynamite во 2009та требаше да победи за најдобар филм.
Тој муабет. Обично филмче кое да е во боја нема ни на крај памет да ми биде да го погледнам ни пред спиење.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Еве го филмот кој освои Оскар за најдобар краток анимиран филм. Добар е.

Член од
26 јануари 2011
Мислења
76
Поени од реакции
4
Можеби и не е препорачливо да го гледате The Artist сега после помпезноста од оскарите.....бидејќи од една страна премногу ќе очекувате ,а можеби и ќе се разочарате.

Јас го изгледав уште пред месец дена.....и воопшто не ни знаев дека е номиниран....значи како апсолутен анонимус го сметав.

Но поради тоа откако го изгледав филмот,на секој поупатен во филмовите им го препорачував како ремек дело.(нормално неможеш да го препорачаш на некој што гледа филмови со Џеки Чен и сл.)

Овој филм треба да знаете како да го гледате......т.е да имате дисциплина за следење филм,без да разгледувате низ собата,и да лутате со мислите......туку да го навикнете мозокот дека гледате нем филм......и откако ќе го догледате филмот ќе бидете воодушевени и со насмевка на лицето.:)

Многу јако филмче,и од актерски,музички,фотографски и секаков можен аспект.
На The Artist оценка би му ал 8.7/10 и го гледав кога искочи со добра слика. Филмот е ремек дело и за разлика од се што искочи во 2011 година е одличен, само не сваќам што имаш против Џеки Чен филмовите тоа е тотално различен жанр, да не беше он зборот акција ке имасе друго значење што има лоши филмови има ама има и филмови кои направиле имапкт кон холивудската акција.

Член од
24 ноември 2011
Мислења
196
Поени од реакции
111
Фустани, лептир машнички, чевли, накит, маке-ап, ботокс, солариум, дијамантски третмани, аталенти, Брет Пит, нога, „преварена“ смисла за хумор, смајл фор д кемера... маст би Холивуд:eek: Маст си Оскарс:гомце:

phazrew

Deepholm
Член од
3 септември 2011
Мислења
322
Поени од реакции
300
Warhorse ништо аман бе ?!

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Не ги гледав оскарие,кај може да се најдат да ги поглеам?Барав на јутуб,не најдов

Kajgana Shop

На врв Bottom