ај баш дај ми некоја статистика или ти кажи у последните 5 години колку се качиле цените на горивата страшно ме интересира!јас за Германија можам да ти кажам,овде знае во еден ден цените 2 до 3 пати да бидат променети
Ако го има и ајварот до пролетЕбаси мамата има ајвар ќе јадиме до Пролет ако ги качат цените готови сме .
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 17:17 ---
Житото го поебаа овие нема резерви сега нема како да се интервенира, лебот слободно можи да оди нагоре .
Да работевме за Бензин арно ќе беше ама не е така, нафтените деривати се движечка сила за сите транспортни компании, така со висока цена на бензините ќе поскапи се. буквално се.Ако, нека тепаат по граѓаните, ние за бензин ќе работиме само ...
Е да, се е меѓусебно синхронизирано..Да работевме за Бензин арно ќе беше ама не е така, нафтените деривати се движечка сила за сите транспортни компании, така со висока цена на бензините ќе поскапи се. буквално се.
Вториот и третиот се моментално во власта, првиот е во коалиција со најголемата опозициона партија. Инаку мислам дека годинава случајот застари, па тука тешко дека ќе видиме затвор.Мене само не мие јасно како до сега никој не отишол во затвор. Доколку постојат некои тајни анекси зошто не му се достапни на судот? Иако официјално меморандумот на договорт е потпишан од Љубчо Георгиевски, Стојменов и Маријан Ѓорчев.
Интересна е цената на нафтата ако расте економија цената на нафтата расте бидејќи има поголема побарувачка на нафта. Но, ако расте цената на нафтата таа ја забавува економијата бидејќи трошоците се поголеми. Така да постои негативна повратна врска меѓу економскиот раст и цената на нафтата. Нешто што всушност ја пумпа цената е монетарните стимулуси и лесни пари од централинте банки. Сега има фактори како намалено прозиводство во САД зголемаена побарувачка во Азија. Воени кризии итн.Да поскапи ќе пропадни да не поскапи пак ќе пропадни, ако поскапи помалку ќе се троши, ако не поскапи трошковите поголеми а со тоа и ризикот. Па сега види ти.....
Sekoj si ima pravo da bide za ili protiv vladata, inaku deneska jas na pr. ziveam skoro isto kako i pred pet ili pred deset godini, samo sto standardot mi e namalen edno 20%, poradi rastot na cenite na se i sesto !!!Не бе лажам само сум против влада,се е ок нели никад подобро не било
Pa normalno deka Gwuyo ne gi zima tie 65% od cenata na derivatite, tie odat pravo vo budzetot, a budzetot e sirok poim, od toj budzet ziveat 150 iljadi drzavni sluzbenici/administrativci i duplo povekje penzioneri, za barokot no commentне ти зима гвујо 65% од цената на дериватите, гвујо нема влска со невлаботеноста,глујо е цал ама не го сваќаат комуњарите пичка им материна прдавничка.