Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
E лани запознав ваква девојка низ Скопје, сеа не сум у контакт. Имаше 22 години и не е битно сеа да не навлегувам у детали, после 2-3 излегувања ми вика невина сум. А срамежлива ептен, а на изглед онака баш ми се свиѓаше. И од шо немаше шо да каже почна да ми зборува за некои бивш, како ги фатила со другарка и. :icon_lol: И онака се смее коа го кажува тоа, мислиш се усреќила. Yeah right, си викам, али чекам да видам до кај ќе оди.

До пред да го изнакаже ова можда и ќе пробав нешто, ама после ова ништо. И после некоја недела испадна да идам кај колега еден у нејзиниот град. И викам ајде ќе испадниме заедно со колегава и другари и другарки негови. Дојде, не помина ни саат време, ми вика ја морам да си идам ме чекаат дома. 11 И 30 беше и викам шо е работата досадни сме ти ? Не ми вика татко ми и мајка ми ќе ме чекаат.

Чудно ми падна напраив некој муабет пробав да ја убедам да остане, не вика женско сум ја морам порано да си идам. Океј и викам ќе ти се јавам пак коа ќе бидиш у Скопје. Си викам морам да испитам шо е со девојкава. Имав некој проблем со една девојка и и кажав на оваа, да видам како ќе ми одговори, а уствари имав друга цел да дознаам нешто за неа да ми се довери. И викам кажи ти ако имаш некоја дилема да ја решиме, да ти помогнам колку можам. И почна, вика, има еден дечко 28 годишен женет ми вика сакал да ја изневери жена му, па не знам у дилема сум шо да праам ??
Ја глеам да не се зафркава, не бре брат мртва сериозна. Пробав да и објаснувам нешто, после некое време скроз се откачив и така.

Муабетот ми епосле 20 и некоја да не си имал секс до тебе е најчесто. Секако постојат исклучоци. А не беше грда на изглед ич. Од друга страна па и претераната контрола од дома не секогаш е добра.
.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ima zenski koi go cuvaat svoeto bogato sexualno iskustvo pred brakot za mazot, a i mnogu gi pali da idat so zeneti posto ne im dosadjale taka da ima, oni svoeto iskustvo go cuvaat za idniot muz!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Ima zenski koi go cuvaat svoeto bogato sexualno iskustvo pred brakot za mazot, a i mnogu gi pali da idat so zeneti posto ne im dosadjale taka da ima, oni svoeto iskustvo go cuvaat za idniot muz!
Види, јас не можам да судам на некоја зошто има секс со некој оженет. Таа е слободна, нема обврски, и нема сопруг/деца кои би ги повредила.
Но него, не можам да го разберам. Чинот на изневерување е кукавички чин. Разведи се - не можам, имам деца/итн. Јебига, што си дробел тоа ќе сркаш, за греота децата со такви родители....

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Види, јас не можам да судам на некоја зошто има секс со некој оженет. Таа е слободна, нема обврски, и нема сопруг/деца кои би ги повредила.
Но него, не можам да го разберам. Чинот на изневерување е кукавички чин. Разведи се - не можам, имам деца/итн. Јебига, што си дробел тоа ќе сркаш, за греота децата со такви родители....
Tocno, eve od licno iskustvo, bioloskata majka me ostavila ko bebce od 2 meseca,greota ja sramota za nea ama nema sram.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ама да зборуваш од прво лице е сосема различно од тоа да зборуваш за сите жени генерално. Кога зборуваш во прво лице си inside the box, and u cant see outside. Кога зборуваш во трето лице ја гледаш кутијата од надвор, те гледам и тебе внатре, зашто си жена со женски репродуктивни органи и со исти хромозоми како сите жени. Жал ми е.

Кога се работи за твоето прашање, јас лично би ја одбрал онаа со десет партнери и другарка и со нејзе, ама мене се уште ми се битни оралките, а не бебињата. Тоа е разликата и во твојот род. Можеби ќе бидеш ужасно сигурна во себе дека сакаш маж со којшто ќе си мачкате маргаринче ама ќе живеете во три квадрати и студ, ама кога ќе дојде период во животот каде што ќе те боли што не можеш на своите деца да им обезбедиш повеќе од маргаринче ќе си помислиш „требаше да ја слушам мама кога ми рече дека ова ќе ме боли повеќе од среќата што ја чувствував тогаш“.

Да, не сакаш да излезеш од конформизот. Ако зборуваш за основање семејство, тогаш мора да ги разгледаш сите опции и да видиш каде те води тој живот. Маргаринчето и среќата те прават себична, себежртвувањето те прави одговорна мајка, така што...

Исто е и со мажите. Зошто некој потенцијален татко би сакал да има мајка на неговото дете којашто има репутација на жена што може во секој момент да го остави на цедило неговото дете? Затоа мажите генетски би рекол, бараат мајка која е невина и ќе биде посветена нему и на неговото семејство, бидејќи девојка која животот го поминала ебејќи се со кој стигне мислела на себе и своето уживање, со години го правела тоа, а карактерот не се менува with a finger snap. Од прилика исто е и за мажите, мажите кои како „деца“ плукале по улица, нема да носат фрак на виенски бал, тие ќе плукаат на плочките.

Животниот партнер се бира по карактеристики коишто немаат врска со емоциите.

Јас се водам по мислењето дека прво јас треба да бидам среќна за да направам некој друг среќен. И не е тоа себичност, практичност е. Сум го увидела тоа со тек на време, бар за себе. Ако некој друг може да ги направи оние околу него среќни, додека тој самиот мизерува, тогаш секоја му чест. Мене тоа не ми успеало, бар не повеќе од неколку часа.

Јас сум растела во семејство каде финансиите биле проблем во одреден период, но секогаш ме растажувало повеќе ако ме викнат порано да се приберам дома од маало, или ако се скарам со другарака, отколку ако ми речат дека нема пари за да ми купат нова облека, или ако не ми дадат џепарац за на школо. Воспитана сум така најверојатно, и се надевам дека некогаш ќе успеам тоа да го пренесам на моите деца. Тука пак доаѓа моментот на размислување in side the box, разбирам. Затоа секој треба да се преиспита што му е битно во животот.

Разбирам што сакаш да кажеш, и се согласувам до некаде. Животниот партнер не се бира само според емоциите, тука си во право. Но бројот на партнери или финансиската состојба според мене би биле некаде на 89465386 место во списокот.

Доколку на некој му се најбитни парите/хименот треба да бира според тие карактеристики. Но претходно треба убаво да се преиспита, дали немањето на овие карактеристики кај идниот партнер би било најлошото нешто што може да му се случи и дали тие навистина го исполнуваат.

Доколку мене некој ме преферира само затоа што јас сум немала секс до сега (хипотетички муабет), тогаш срам да ми е поради тоа што немам поголеми квалитети од парче мембрана за да ме стави на прво место во нечии очи. А богами и за греота тој што тоа ќе го смета за примарен или неопходен „квалитет“ кај личност со која што треба да го помине целиот живот.

И на крај, не е точно дека тоа што успеала да се воздржи до брак ја прави посветена на тебе и на вашето идно семејство. Ако била толку посветена ќе сте имале односи и пред да се случи бракот, поради тоа што нели, ти си и битен. Доколку таа особа имала таква самоконтрола (читај бесчуствителност) да се воздржи од интимен контакт со тебе иако сакала да го направи тоа, замисли што би можела да ти направи кога ќе сте во брак? Заборави на зборот „компромис“. Најбитно ќе и е она што таа го има наумено, не ти, не семејството, не децата.

И да не заборавам, ова не важи за 15-16 годишни девојчиња. Невиноста сепак тогаш е big deal. Ова се однесува на возрасни жени со одреден степен на зрелост, доволен за да поттикне да размислуваат сериозно за основање на семејство.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Тоа е дискутабилно (но не во оваа тема) зошто некоја мајка би си го оставила детето ;)
Ne e tema, no posto rece diskutabilno e jas ti kazuvam deka e taka no neam dokaz osven sto jas si znam deka e taka.
Jas zenite gi sakam poveke nego sto oni se sakaat sebesi i problemot e sto gi sfakam previse seriozno otkolku sto oni sebe se svakaat seriozno.
Mene ne mi smeta koj sto saka neka si pravi samo znam deka od disfunkcionalni semejstva kade ima promiskuitet nasilstvo sex and violence i ako nikoj ne gi saka tie deca bez vrski poznanstva bez socijalen kapital tie ke stanat ona sto se vika asocijalni pojavi vo opstestvoto. e tolku. Pozdrav!
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 13:06 ---
Тоа е дискутабилно (но не во оваа тема) зошто некоја мајка би си го оставила детето ;)
Ne e tema, no posto rece diskutabilno e jas ti kazuvam deka e taka no neam dokaz osven sto jas si znam deka e taka.
Jas zenite gi sakam poveke nego sto oni se sakaat sebesi i problemot e sto gi sfakam previse seriozno otkolku sto oni sebe se svakaat seriozno.
Mene ne mi smeta koj sto saka neka si pravi samo znam deka od disfunkcionalni semejstva kade ima promiskuitet nasilstvo sex and violence i ako nikoj ne gi saka tie deca bez vrski poznanstva bez socijalen kapital tie ke stanat ona sto se vika asocijalni pojavi vo opstestvoto. e tolku. Pozdrav!

H

HITCH

Гостин
Штом девојката избегала така мислам дека е нешто до тебе! И јас понекогаш се зезам дека не ме пуштаат од дома, па си ги собирам парталите и си одам, без притоа некој да примети дека се шалам.

На темава:
Ве читам и се чудам, ако некоја спие со некого тогаш е курва, ако не спие тогаш девојката нешто не е нормална... Крај не ви се наоѓа!!!
Дали некоја ќе спие со некого или нема да спие со некого е нејзина одлука и вие нема што да дрвите 30 страни! Зошто не подразмислите во каква средина ќе живеат вашите деца, кога девојчињата почнуваат да се сексаат од петто одделение?! Има многу поголеми проблеми, а вие сте запнале дали некоја е невина или пак си решила да си менува партнери.

Ако мислите дека некоја невина девојка е шугава тогаш не се дружете со неа, just move on!

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Љубовта е убава работа, макар и да не заврши со 3 бебиња. Немој да ,,апстинираш,, од љубов, затоа што тоа е тоа што од нас прави луѓе, а не бездушни суштества. Ниту едно друго суштество не љуби како што тоа го може човекот, кај сите други е повеќе инстикт.
Абе се тоа убаво, тука, вака напишано и замислено.
И јас би сакала со такви суштества да живеам на планетава. Каде се ќе се одвива со љубов, почит, разбирање и мир.
За жал, суровата вистина е, со животни живееме. А за да опстоиш, треба да се бориш.

За немањето секс, не викам да бегаш ти од твојата природа, него да ја паузираш на кратко. Не е работата дека нема да најдам никого, туку нема да го барам, свесно, извесен период. Друго е ти да се одлучиш да немаш деца, а друго е да немаш секс неколку години плус од животот.
Кога е тоа „реално“ кога треба да имаш секс? Кога ти налага природата? Па после децава на 14 губеле невиност...
За искомплексираноста: јас па знам обратно, дека девојките кои својата самодоверба и своето спокојство го бараат кај некој дечко, се искомплексирани. А и пологично ми е кога нешто ти фали, да го бараш кај некој друг. Тогаш и геј луѓето се искомплексирани, не можат да си најдат партнер како што им налага природата. Психички проблеми имаат?
За петтото, зошто да се трошам емоционално и да се вљубувам во некој за џабе, ако е така? Затоа велам, врска не се почнува од потреба за трипање его или нешто слично...Се знае зошто се почнува врска и со каква цел.
За останатото се слагаме.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Абе се тоа убаво, тука, вака напишано и замислено.
И јас би сакала со такви суштества да живеам на планетава. Каде се ќе се одвива со љубов, почит, разбирање и мир.
За жал, суровата вистина е, со животни живееме. А за да опстоиш, треба да се бориш.

За немањето секс, не викам да бегаш ти од твојата природа, него да ја паузираш на кратко. Не е работата дека нема да најдам никого, туку нема да го барам, свесно, извесен период. Друго е ти да се одлучиш да немаш деца, а друго е да немаш секс неколку години плус од животот.
Кога е тоа „реално“ кога треба да имаш секс? Кога ти налага природата? Па после децава на 14 губеле невиност...
За искомплексираноста: јас па знам обратно, дека девојките кои својата самодоверба и своето спокојство го бараат кај некој дечко, се искомплексирани. А и пологично ми е кога нешто ти фали, да го бараш кај некој друг. Тогаш и геј луѓето се искомплексирани, не можат да си најдат партнер како што им налага природата. Психички проблеми имаат?
За петтото, зошто да се трошам емоционално и да се вљубувам во некој за џабе, ако е така? Затоа велам, врска не се почнува од потреба за трипање его или нешто слично...Се знае зошто се почнува врска и со каква цел.
За останатото се слагаме.
Јас сепак имам впечаток дека имаш околу 17-18 години, ме потсетуваш по малку на мене :)
Види, ,,искомплексираност,, е поим кој го употребуваат и оние кои не го знаат неговото значење, затоа и си дошла до таков заклучок. Секој човек - без исклучок, има ,,емотивен резервоар,, и на различна возраст, различен тип на емоции го полнат тој резервоар. Малото дете, го полни со љубовта и заштитата од своите родители, адолесцентот исто така, младиот возрасен и возрасниот од својот партнер, а старите личности, од својот партнер и своите деца.
Полнењето на тој резервоар нема врска со искомплексираност, туку со природна потреба која се јавува кај секое човечко суштество. Без оглед дали е геј, стрејт... секој има потреба од партнер, но зависи од возраста.
На 14 години имаат секс зошто не се сексуално едуцирани, нешто што во нормалните земји се учи на таа возраст, и се чувствуваат повозрасни отколку што навистина се.
Но 14 годишна, и 20 годишна личност е далеку психички и физички различна, 14 годишната го полни својот резервоар со љубовта на родителите, таа 20 годишната има потреба од партнер. Тоа е психологијата на личноста, нема тука ние што да измислуваме топла вода. Има голема сличност во мотивите меѓу одлуките за немање секс и немање деца, како и во одлуката за отцепување од општеството, затоа што сето тоа е против природата и биолошката основа на секое човечко суштество. Живеењето во заедница со други луѓе, имањето секс, имањето потомство, се потреби. Сексуалниот инстикт е во иста линија со инстиктот за храна, тоа е инстикт за преживување.
Апстинацијата има врска со црквата и нејзиното милениумско тролање за моралот, а никаква врска со природните потреби. Неколку години плус, точно така, за разлика од бабите наши, место на 15, ние имаме секс на 17-18-20 години, но 25 години се премногу, од кој сакаш аспект гледај на работите. Јас убаво ти образложив каков психички проблем има таа личност, и тоа не е нешто што јас седам дома и го мозгам, зборувај со кој сакаш психолог, што значи да имаш 25+ години и ниту една посериозна врска зад себе.

И суровата вистина е далеку од тоа дека ,,со животни живееме,, . Секој човек - потенцирам без исклучок - има потреба од љубов. Ако ти не си го нашла, или ако некој те повредил, не значи дека сите се такви, можеби едноставно некому не си одговарала. И во крајна линија, ако си била со повеќе партнери и сите тие биле ,,животињи,, не е проблемот во нив - твоите очекувања се проблем.

Секој со своите размислувања, но едно е нешто да мислиш, а сосема друго да си во право.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Штом девојката избегала така мислам дека е нешто до тебе! И јас понекогаш се зезам дека не ме пуштаат од дома, па си ги собирам парталите и си одам, без притоа некој да примети дека се шалам.
Еве да претпоставувиме дека се шалела, како што викаш ти. Коа веќе ме цитира, што не проба да го објасниш другиот дел, каде ме прашува дали да оди со другиот ?

Па очигледно не е баш најдобро коа те прашува дали да изгуби невиност со женет, со изговор дека нема да ја зборува никаде, а ако бил од истиот кафич кај шо она излегувала ќе ја зборувал по народ.

Моето мислење го дадов у претходниот пост и не мислам дека е ,,шугава'' зашо е невина, туку заради ставот никаков шо го имаше. Затоа и те послушав и I moved on !

H

HITCH

Гостин
Е, најискрено да ти кажам, убаво си сторил!
Не те цитирав за да те искарам или да те навредам, туку само да кажам дека причината што си отишла може била таа може не била. Се` едно е, посакала да си оди и толку.
За вториот дел не знам дали ќе најдеш некој нормален што ќе го оправда тоа, се` едно дали е невина или не. Самата помисла е одвратна, но тоа нема никаква врска со темата.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Неа можеш да ја разбереш, а него не можеш... :facepalm::facepalm::facepalm: (не е погрешно, х3 е)
Извини, али "таа некоја" што има секс со тој некој оженет е подеднакво виновна за растурањето на семејството исто како и оженетиот. Немала сопруг/деца кои би ги повредила... А сопругата/децата на тој женетиот? Нив не ги повредува? Таквите растурикуки се побетер и од обичните ку*ви.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Неа можеш да ја разбереш, а него не можеш... :facepalm::facepalm::facepalm: (не е погрешно, х3 е)
Извини, али "таа некоја" што има секс со тој некој оженет е подеднакво виновна за растурањето на семејството исто како и оженетиот. Немала сопруг/деца кои би ги повредила... А сопругата/децата на тој женетиот? Нив не ги повредува? Таквите растурикуки се побетер и од обичните ку*ви.
Не се тие нејзини деца, ниту таа е нејзина сестра.
Жими цеф виновна.
Виновен е тој што ја изневерува жена му, ама како што гледам, ти не си баш во контакт со реалноста и објективноста.
Не се лутам, те сожалувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom