Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Луѓе,посебно вие што имате некоја заштеда-КУПУВАЈТЕ ГОРИВО сега додека е поевтино...гарант цената ќе се покачи после евентуалниот напад на Иран кој едвај чекам да се случи.
шо не кажа порано во дворот ќе инсталирав цистерна :facepalm:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Луѓето на месечината се качија, вие ќе се качувате на коњи, точаци... :facepalm:
Зошто да не, едно вакво точаче, velomobile:

Нит ке ми врне нит ке ми дува, и што е најбитно, бес платно сегде ке си идам и нема дам и требаат пари за теретани.
Лошо е ако треба да одиш на работа или на некој состанок со некоја женска, малку ке се подзапотиш, ама тоа е.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....кога ви велев да не си ги продавате добитчињата (коњче, магаренце, муле):tapp:
....автомобил и барок не идат рака под рака

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Многу од овие што лепат по форумов успеси на владата не сваќаат дека и покрај тоа што се вработени од тоа ВМБЛО, платите што сега им ги даваат за многу брзо време немаа да вредат ни 50 евра тоест куповната моќ на тие 25 000 денари ке вредат колку 3000 денари,е тогаш сум ве ебал пички едни што ќутите.
Демек арно ви е вас супер си работи владава, е не работи супер дупка е се во Македонија јадете сега говна зауспесите на кошаркарите и ракометарите ко божем лично гвујо и хорхе ги давале кошевите и головите, јадете говна како тоа било убаво барок и споменици.
Еј абдали сметајте на тоа дека се е поскапено,денарот си ја губи вредноста нема да можете да се прехраните со тие 25 000 денари што сега ви ги даваат. Тогаш ке ве прашам вошкари едни што ке правите.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
757
сеа бев на лукоил пред дванаесет, ставив 1000че и си ја паркирав колата пред гаража. Гориво морам да имам у колата за секој случај ама не морам да ја користам секој ден. Нека идат у пм со цениве. Утре си фаќам автобус за накај работа, а назад пешки ќе си се враќам. Интензивно барам и добар точак да си купам за коа ќе затопли. На 85,5 денари литар гориво кола не возам секој ден. До 70 - 75 денари некако се истрпуваше ама сега не е нормално ова веќе.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
....Ако во моето семејство можело пред 50 години да се вози кола,........Колата не ми е само потреба мене, него и задоволство.....
Ако пред 50 години семејството ти возело кола, тогаш сега стварно си паднал на ниски гранки...:D..... сега овде прикаски ни кажуваш за мали деца, не заебавај, пред 50 години, коли во СФРЈ помасавно (фичовци) почнаа да се купуваат тек на крајот од шеесетите(на улиците можеше слободно да играш фудбал на мали голчиња), за предходно си морал да бидеш директор, партиски службеник или привилегиран граѓанин....

За потреба се плаќа макар и гунѓале, за задоволство се плаќа и се свирка....
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:17 ---
Многу од овие што лепат по форумов успеси на владата не сваќаат дека и покрај тоа што се вработени од тоа ВМБЛО, платите што сега им ги даваат за многу брзо време немаа да вредат ни 50 евра тоест куповната моќ на тие 25 000 денари ке вредат колку 3000 денари,е тогаш сум ве ебал пички едни што ќутите.
Демек арно ви е вас супер си работи владава, е не работи супер дупка е се во Македонија јадете сега говна зауспесите на кошаркарите и ракометарите ко божем лично гвујо и хорхе ги давале кошевите и головите, јадете говна како тоа било убаво барок и споменици.
Еј абдали сметајте на тоа дека се е поскапено,денарот си ја губи вредноста нема да можете да се прехраните со тие 25 000 денари што сега ви ги даваат. Тогаш ке ве прашам вошкари едни што ке правите.
Што ли ќе прави докторката!:D
На кого прво да даде....:pos:

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А мислев нема партиски препукувања тука на форумов. Ама за некои може за некои не? Овој штакоров сигурно пишува од Бихачка или е промашена инвестиција и дома не го сакаат па бвара вентил да се опушти така што ќе навредува најмалку 450.000 луѓе. Кретенчина.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ако пред 50 години семејството ти возело кола, тогаш сега стварно си паднал на ниски гранки...:D..... сега овде прикаски ни кажуваш за мали деца, не заебавај, пред 50 години, коли во СФРЈ помасавно (фичовци) почнаа да се купуваат тек на крајот од шеесетите(на улиците можеше слободно да играш фудбал на мали голчиња), за предходно си морал да бидеш директор, партиски службеник или привилегиран граѓанин....

За потреба се плаќа макар и гунѓале, за задоволство се плаќа и се свирка....
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:17 ---

Што ли ќе прави докторката!:D
На кого прво да даде....:pos:
Суз бе :sneaky:
Не е веќе буџетар приватно си работи :pos:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Македонија ќе ја снајде исто она што ја снајде Грција е сега ние немаме острови за продавање .

Решение интерграција во Балканска унија со србија ,косово и албанија ,бугарија мора да го отвориме пазарот .

И македончето повеќе да си помага ,намалување на неработници односо 5 спрема 1

Намалување на давачки и даноци.Стимулирање на два бизниси.

Укинување на политички партии и воведување на мегународни судски експерти.

Добро познат да не се меша у машки работи.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
А мислев нема партиски препукувања тука на форумов. Ама за некои може за некои не? Овој штакоров сигурно пишува од Бихачка или е промашена инвестиција и дома не го сакаат па бвара вентил да се опушти така што ќе навредува најмалку 450.000 луѓе. Кретенчина.
Не бе господине антички револуционер,само ја кажувам вистината. Знам дека боли ама јеби га тоа ти е што да правиш. Не ми е криво тој што незнае р да каже што ги ебе 450.000 криво ми е што покрај нив ебе уште 1.550.000 а овие 450 000 ги убедуваат дека им е убаво и така треба да биде.
Ај ке те видам уште малку кога ке просиш за јадење под триунфалнана капија тогаш ке праиме муабет не сега.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Не бе господине антички револуционер,само ја кажувам вистината. Знам дека боли ама јеби га то ти е што да правиш.
А затоа ли ме боли увово, од твојата "вистина". Океј да знам. Продолжи просветли го народот Грујо е крив, за нафтата и кризата во Иран и ниските плати и студот и така натака. Вистината ме боли од увово почна да ми шета накај лактот.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Ех,баш фино што поскапе,може гужвата ќе се намали а луѓето ке заштедат некој денар.Јас би за 200 ден литро.
Ако некој си мисли дека којзнае колку ќе изгуби со поскапувањето само нека размисли дека нема поголема разлика од 30 денари на 100 километри или месечно до 500 денари максимум.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ех,баш фино што поскапе,може гужвата ќе се намали а луѓето ке заштедат некој денар.Јас би за 200 ден литро.
Ако некој си мисли дека којзнае колку ќе изгуби со поскапувањето само нека размисли дека нема поголема разлика од 30 денари на 100 километри или месечно до 500 денари максимум.
Не си во право, ќе рипне и цената на лебот за 0.2 денари. Може и интернетов ќе поскапи според некои експерти од форумов.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
А затоа ли ме боли увово, од твојата "вистина". Океј да знам. Продолжи просветли го народот Грујо е крив, за нафтата и кризата во Иран и ниските плати и студот и така натака. Вистината ме боли од увово почна да ми шета накај лактот.
:гомце: Не бе лажам само сум против влада,се е ок нели никад подобро не било, не ти зима гвујо 65% од цената на дериватите, гвујо нема влска со невлаботеноста,глујо е цал ама не го сваќаат комуњарите пичка им материна прдавничка.

Kajgana Shop

На врв Bottom