- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
Daikin имаш во Фонко ИНТ (Ке си прашаш таму и за потеклото и за цената но мислам дека сепак се од Белгија)...... спореди ги цените со Хр што ја спомна или со Белгарија...Mitsubishi мислам дека нема на понуда во РМ!.... А Hitachi имаш во Техномаркет, само имај на ум дека се класа или две подолу од споменативе. Еден модел на Hitachi во Техномаркет со цена од 38,000 го рекламираат како оригинал Јапонски (и тоа е многу дискутабилно дали е!?)....Како и да е, распрашај се, немам ништо добро слушнато за Hitachi....http://technomarket.com.mk/products/09026211/hitachi-ras-rac-10eh1Dali nekoj znae dali nekoja firma prodava inverteri od marka Mitsubishi ili Daikin ili Hitachi a da se japonski? Toa se inverteri koi za 1kw potrosuvacka davaat nad 5kw toplina. Sekako se dosta posoleni ama me interesira dali voopsto se prodavaat nekade vo Makedonija. Na internet najdov deka se prodavaat vo Hrvatska ama ne najdov nisto za kaj nas. Imam vpecatok deka ovie invertori sto se prodavaat kaj nas gi nema nikade vo zapadna evropa. Ako se lazam neka me ispravi nekoj.
По мое мислење во првата лига инвертери покрај Mitsubishi и Daikin ти се уште Fuji и Toshiba (особено со новите хиперинвертери) ... но не и Хитачи!