По кој критериум цениме дали еден маж е добар маж или не е?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Интерсни ми се женскиве коментари. Не сакале мажи кои многу се средувале, кои биле разгалени, кои немале свој став туку ја прашувале што сака, со еден збор кои биле премодерни и либерални кон нив.

Арно ама, никоја од нив нема да биде со некој спротивно на тоа, некој неизбањат грубијан каде само неговиот глас ќе се слуша, со таков жената нема ни да праша дали бил домаќин или не, оти нема да смее. Таков маж убаво ќе ви покаже што е војничка дисциплина, но пак жената тоа ќе го остети, не он.

Ни вие жените не знаете што сакате, додуша сакате само едан работа, ај да не кажувам што е тоа.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Па баш затоа не се согласувам, дека сум машко :D Се шалам, приметив дека пишуваш од лично искуство, затоа е опасно кога се чита, бидејќи ако секој си искаже искуство ќе собереме различни мислења и нема да се дојде до некој општ заклучок..
Хаха, добар си :))

Конкретно за кај тебе:
Војската... Си излегувала со неколку што биле во војска и со неколку што не биле во војска па си можела да направиш споредба? Војската е добра работа, барем така ми кажувале, жал ми есега што немав можност да одам војска.
Не. Знаеш што, не можеш да споредуваш во денешно време некој кој идел у војска и некој кој не идел. Ја зборам за времето на татко ми на пример, кога сите морале да идат у војска.
Војска денес и војска тогаш е нешто различно. Тогаш сите морале, а денес кој-како сака.
Во денешни услови ретки се тие што сакаат војска и да не глобализирам ама се некако поинаков тип на луѓе за разлика од другите што не сакаат и сега ако ме прашаш мене, не ме привлекуваат тие што сакаат војска. Не знам колку ме разбра што сакам да ти кажам.

Имав некаде прочитано/слушнато да се бега од жени со кариера или кои бркаат кариера. Мене искрено не ми смета да имате кариера, баш напротив, но никогаш, никогаш нема да дозволам да ја стави кариерата пред децата. Не сакам да бидам татко на 40 години и да има големи шанси никогаш да не си ги видам внуците или пак да ги гледам додека играат фудбал.
Не знам дали е свесно или несвесно, но она што јас го кажувам е оправдано.
Со овој дел се согласувам иако јас не зборував конкретно за типичен пример на градење кариера, всушност не ни спомнав кариера, напротив зборев за други успеси кои во текот на животот се среќаваат, ситни работи за кои не би имала конкретен типичен пример да ти ги претставам.

Иначе ни јас не поддржувам кариера за сметка на запоставување на деца.

Рече гледаш парламент, не те потсеќа на тоа кога после неколку месеци позицијата излегува со предлог закон од опозицијата а претходно го отфрлила предлог законот :pos:
Ме потсеќа и го прифаќам предлогот, сепак разумен компромис е разумен компромис :D.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ни вие жените не знаете што сакате, додуша сакате само едан работа, ај да не кажувам што е тоа.
Да погодуваме:
а) пари
б) тепај да те слуша, еби да те сака
в) а+б

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Мажите во Македонија го изгубија идентитетот кога се укина редовното одслужување на војска. Денешни мажи се плашат од скакулец, а камоли да те заштитат. Не дај боже да се најдат у таква ситуација да треба да те бранат од некого и нешто. Или од страв први ќе те нападнат наместо да те одбранат или ќе те убедуваат да се предадеш само они да не настрадаат :D.
Right...

...а до пред неколку години, во далечната и падната во бездната на заборавот 2006-та (кога се укина воениот рок) низ нашите улици шетаа прави мажи, самураи-легионери-ајнзацтрупен кои на најмал шум се фрлаа во заштита на одбраничката на своето јуначко срце...

Каков е тој идентитет кој се градел со одење во војска? Освен бескичмењаштво и пренесување на потомството на разни мудрости од типот “шес` иљади - шес`иљади кој ти ги дава синко/ќерко“...тие јаките мажишта од ЈНА и јаките женишта од тоа време ги створија и одгледаа генерациите од кои “се згрозуваат“ сите денес.
Или инстант се појавија, сами од себе...

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Жените посакуваат добар маж но никогаш не можат да го препознаат добриот маж. Слабо им работи сетилото за препознавање и разликување на субјектите. Едноставно што сакаат жените претставува мистерија на која и најголемите толкувачи-интелекуталци (тоа се мажи, да нема заблуда), не би се осмелиле да ја изучуваат. А пак на форумов сите девојки се собрале и секоја со своја дефениција за совршен маж, папучар маж, глупав маж, недораснат, искомплексиран, трол,мамина маза итн..итн...
Сите феминистички постови ви се катастрофални, не знаете што опишувате со ништо не се согласувам!:свиркам:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Па тука нема некое правило каков треба да биде некој маж за да биде добар за некоја жена.
Како што викаат "секое тенџерче си има свое капаче".
Јас еве неќам досадни типови.
Битно ми е и да има почитување и разбирање према мене.
Ако го има тоа ќе има и се друго.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Right...

...а до пред неколку години, во далечната и падната во бездната на заборавот 2006-та (кога се укина воениот рок) низ нашите улици шетаа прави мажи, самураи-легионери-ајнзацтрупен кои на најмал шум се фрлаа во заштита на одбраничката на своето јуначко срце...

Каков е тој идентитет кој се градел со одење во војска? Освен бескичмењаштво и пренесување на потомството на разни мудрости од типот “шес` иљади - шес`иљади кој ти ги дава синко/ќерко“...тие јаките мажишта од ЈНА и јаките женишта од тоа време ги створија и одгледаа генерациите од кои “се згрозуваат“ сите денес.
Или инстант се појавија, сами од себе...
Не е идентитет во буквална смисла на зборот, со преносно значење е.
Убаво прецизирав на што мислев, мислев на физичка заштита и многу добро знам како реагираат моја генерација на мажи, не еднаш сум се нашла заглавена на сред планина со различна група на луѓе и точно знам како се реагирало и кој колку паничел у такви моменти.

Не ти контрирам, нормално дека ќе си го браниш своето.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.461
Поени од реакции
11.391
ептен си сфатил,браво. ако не го бива за тит, а само за кревет го бива ќе го смени името во вибратор.ако принцот на бел коњ дошол и незнае да си го најде во гаќите ќе оди да си најде друга принцеза. сексот е 50% од врската, ако таму не се поклопуваш ќе бидеш изневерен или ќе изневеруваш, вечно неисполнет и незадоволен.патем на 30 години да нема спиено со никоја, голема е веројатноста да е сериски убиец.
си ги вртите работите на вас како ви одговара .... и сеа јас испаѓам крив што незнаев дека ти имаш 30 год и што не предвидив дека бркаш мушкарци 30+ кои би требало да бидат усовршени на тоа поле?
ипак лошо размислување имаш Леандра. со тек на време се ама баш се се учи и доколку у другите работи е погоден не гледам зашто само ради тоа да го откачиш знаеејќи дека ке се оправи :)

B

Black Guard

Гостин
Right...

..

Какво бескичмењаштво во војска кога бајаги треба умот да го користиш за да не настрадаш што се однесува до воениот рок е краток,зборам за обука од минимум една година па да ги научи дечурланата на ред и дисциплина а не денеска киснат на дота,скајрим плус максимално се подгрбавени.

Војска е неопходна капиш,тоа го налага системот и околностите(соседите имаат војска).

.тие јаките мажишта од ЈНА и јаките женишта од тоа време ги створија и одгледаа генерациите од кои “се згрозуваат“ сите денес.
Или инстант се појавија, сами од себе.
Војната во југославија беше граѓанска-ова објаснува се.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Темата, како и онаа сличната која ја мотивирала е само одраз на менталитетот кој преовладува... “освестените“ жени кои увиделе дека мажите во денешно време биле неспособни идиоти па затоа се потешко се наоѓал прав маж vs. “домаќините“ мажи за кои (скоро) сите жени биле курви и не се наоѓала “поштена“ жена...

Двете страни, постојано во офсајд...:)

B

Black Guard

Гостин
Убаво прецизирав на што мислев, мислев на физичка заштита и многу добро знам како реагираат моја генерација на мажи, не еднаш сум се нашла заглавена на сред планина со различна група на луѓе и точно знам како се реагирало и кој колку паничел у такви моменти.

Ма кутриве не знаат да се ориентираат ебати мажиштата да им дадеш две кози они три ќе изгубат.

Позитивно во војска е ОДГОВОРНОСТА ете тоа ни фали на повеќето.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се е ова прекрасно. Жените сакаат внимателен маж, кој ќе се грижи за нив, па ќе ги сослушува, па ова па она...

Супер.

Дали некој може да ми го објасни феноменот зошто убедливо најголемите говеда од луѓе имаат најголем успех кај жените?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

2006.
Не беше толку одамна.

Какво бескичмењаштво во војска кога бајаги треба умот да го користиш за да не настрадаш што се однесува до воениот рок е краток,зборам за обука од минимум една година па да ги научи дечурланата на ред и дисциплина а не денеска киснат на дота,скајрим плус максимално се подгрбавени.

Војска е неопходна капиш,тоа го налага системот и околностите(соседите имаат војска).

Војната во југославија беше граѓанска-ова објаснува се.
2006 се укина воениот рок.
Не 1906.
Ќе видиме во иднина како ќе биде и какво ќе биде потомството на оние кои немале “среќа“ да одат војска.
Генерациите со кичма градена од гравот во ЈНА и АРМ изградија општество од кое сите бегаат некаде...
Скоро рај на земјата.

Kajgana Shop

На врв Bottom